Stiri Cupa României Masculin

CSO Voluntari câştigă detaşat în fieful celor de la CSM Târgu Jiu

Lițiu Mihai

Lițiu Mihai
24.09.2021

CSO Voluntari câştigă detaşat în fieful celor de la CSM Târgu Jiu

Entuziasmul revenirii lui Porter Troupe la Târgu Jiu nu a fost suficient pentru a ţine piept deţinătoarei Cupei României. Echipa condusă de Saşa Ocokolic a forţat doar până la pauza mare şi s-a impus în final cu 92-66 chiar pe terenul gorjenilor.

Gazdele au început în formula Kevin Allen, Brandon Sly, Porter Troupe, Andrei Gheorghe şi Mihai Bădiţă, Voluntariul replicând cu Toddrick Gotcher, Vlad Moldoveanu, Sarunas Vasiliauskas, David Vida şi Eric Thompson.

Debutul întâlnirii a aparţinut aruncărilor de la distanţă: Moldoveanu a deshis balul, urmat de Gotcher iar Gheorghe a răspuns pentu olteni, dar următoarele 8 puncte sunt înscrise doar de oaspeţi. Jocul se echilibrează puţin dar ecartul rămâne în jurul valorii de 10 lungimi în favoarea ilfovenilor. Antonio Woods reuşeşte 4 puncte consecutive: o oferită urmată de o intercepţie la Octavian Ilie acesta din urmă faultându-l antisportiv pe fundaşul american care a transformat ambele libere primite. De partea cealaltă Kevin Allen încearcă să ia jocul pe cont propriu reuşind şi un coş cu fault şi libera marcată dar Ousmane Barro are ultima aruncare a sfertului şi la prima pauză tabela indică 27-16 în favoarea vizitatorilor.

Actul secund continuă după scenariul primului sfert: Rolli Torok înscrie din afara semicercului iar la faza umătoare marchează din apropierea inelului deşi este faultat de Allen şi reuşeşte la rândul lui un "3point play" astfel că avantajul celor de la Voluntari creşte la 17 puncte. Bădiţă pune 2 puncte în dreptul amfitrionilor dar Thompson şi Barro fac ca tabela să indice un 20-43 cu 4 minute de jucat până la pauza mare. Sly şi Allen încearcă să ţină gazdele în meci dar după primele 2 sferturi diferenţa e deja de 26 de puncte.

Ilfovenii mizează pe aruncările de la distanţă şi în debutul celei de-a treia secvenţe, Antonio Woods şi Marco Badiu scuturând plasa de dincolo de semicerc în timp ce Kevin Allen şi Bashir Ahmed punctează de 2 pentru CSM Târgu Jiu. Eric Thompson duce diferenţa la 30 de puncte (34-64) şi nu se mai pune problema învingătoarei. Porter Troupe scutură plasa de la distanţă dar Malcolm Lee înscrie pe pătrundere pentru 42-72. Acelaşi Troupe reuşeşte un coş cu fault şi transformă libera suplimentară iar Sarunas Vasiliauskas stabileşte scorul după 30 de minute: 45-74.

Ousmane Barro nu ţine cont de avantajul de pe tabelă şi nu poate fi oprit nici prin fault sub panoul advers. Cu victoria asigurată, CSO Voluntari nu mai forţează şi ultimul sfert este adjudecat de gorjeni graţie eforturilor depuse de Kevin Allen şi Brandon Sly. Pe finalul partidei, CSM Târgu Jiu reuşeşte un parţial de 12-5 pentru a evită o înfrângere la peste 30 de puncte.

Principalii realizatori au fost: Kevin Allen (23p, 10r), Brandon Sly (10) şi Porter Troupe (8) pentru gazde respectiv Ousmane Barro (17), Eric Thompson (15) şi Antonio Woods (11) pentru ilfoveni.

Returul de la Voluntari ar trebui să fie o simplă formalitate pentru Vlad Moldoveanu & co şi drumul pentru apărarea trofeului pare a fi deschis cu succes.

foto: CSO Voluntari

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!