Stiri Cupa României Masculin

CSO Voluntari câștigă în deplasarea de la Constanța

CSO Voluntari câștigă în deplasarea de la Constanța

În cursul serii de sâmbătă, 23 martie, a debutat runda cu numărul 26 a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Din cele trei partide disputate în Top 10, una a avut loc la malul Mării Negre. CSO Voluntari s-a impus cu 93-74 în fieful lui CSM Constanța, iar acest rezultat i-a asigurat formației lui Ainars Bagatskis calificarea în playoff.

Constanța: Jorden Duffy, Cedric Henderson, Rolland Torok, Bryan Griffin, Mario Lazăr

Voluntari: Lucas Tohătan, Trevon Allen, JT Shumate, Titus Nicoară, Keyshawn Feazell

Formațiile au condus pe rând în startul disputei și nu s-a înregitrat o diferență mai mare de două puncte până la 4-8, în urma triplei lui Shumate. Henderson a oprit run-ul de 9-0 în care au intrat ilfovenii cu un layup pentru 6-12, iar Griffin a redus handicapul la o singură posesie în urma celor patru puncte consecutive pe care le-a trecut în dreptul numelui său. Dobrogenii au revenit la conducere cu trei minute și jumătate rămase pe cronometru din primul sfert (15-14), moment în urma căruia diferența n-a trecut de +3 și pe finalul actului tabela a indicat 21-24, după liberele lui Justice.

Cizauskas a răspuns cu o reușită de la distanță în startul sfertului al doilea și a egalat situația la 24, după care Olah a marcat din căciulă pentru Voluntari. Mitchell a mărit ecartul la cinci lungimi printr-un and-one, iar mai târziu Justice și Allen au schimbat situația pentru 26-34, moment urmat de time-out-ul lui Dan Fleșeriu, respectiv o abatere de cinci secunde a gazdelor. Avantajul ilfovenilor a devenit de 11 puncte cu tripla lui Vida, Tohătan a dus scorul la 30-43 și pe finalul primei reprize diferența a rămas una importantă: 35-45.

Sfertul trei a debutat cu reușite consecutive din spatele arcului de cerc pentru „Troublemakers” și tabela a indicat 37-54, în timp ce Lazăr nu și-a putut transforma perechea de libere. Voluntari a urcat în scurt timp la +20, de unde Torok a reușit să răspundă tot cu un coș de trei puncte și Henderson a ratat o oportunitate bună să fie precis din spatele arcului de cerc. Constănțenii au tăiat puțin din handicap la jumătatea acestui act (45-61), iar peste câteva atacuri a venit un timp de odihnă la banca vizitatorilor. Jucătorii pregătiți de Ainars Bagatskis au răspuns bine după această întrerupere, astfel că pe finalul sfertului scorul a devenit 52-72.

Dobrogenii s-au chinuit să marcheze în primele două minute ale actului decisiv, Scott fiind cel care a bifat acest lucru la 54-74. Voluntari a urcat în câteva rânduri la +22, Henderson a înscris cu puțin noroc la 60-79 și Feazell a răspuns la fel pe următorul atac. Același Feazell a punctat din colțul terenului pentru 66-85 cu puțin peste trei minute rămase pe cronometru, iar în cele din urmă CSO Voluntari a putut să închidă partida cu 74-93, rezultat în urma căruia și-a asigurat calificarea în postsezon.

Kodi Justice a încheiat cu 18 puncte, 2 recuperări și 3/6 de la distanță, iar Keyshawn Feazell și Trevon Allen au avut câte 16 puncte. 

În replică, Bryan Griffin a stat cu 13 puncte, 5 recuperări și 2 capace, iar Mario Lazăr și Kyndall Hill au contribuit cu 12 puncte.

CSM Constanța (6-10) va juca pe terenul lui U-BT Cluj-Napoca în penultima etapă a sezonului regulat. CSO Voluntari (8-8) se va deplasa în fieful lui FC Argeș după returul cu Tartu, în ENBL, din prima parte a săptămânii.

*foto: Facebook CSM Constanța Baschet

1 comentariu la aceasta stire:
  • Bursucul Gastric :

    Arbitrii slabi
    Voluntari mai buni însă arbitrii strica meciurile prin slaba prestație. Olah a făcut pași la jumătate din acțiunile din afara semicercului de trei iar Henderson a primit de doua ori libere fara sa fie faultat. Constantei îi lipsește banca, pivoții și românii de calitate. Și azi s-a accidentat și Duffy. Q fost frumos la meciul cu Clujul când arbitrii se uitau la Silvasan după fiecare fluier să vadă dacă e de acord. Jenanți arbitrii români. Clujul nu are nevoie de ei dar se sclavesc din talent.

    cu 1 lună în urmă (23.03.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!