Stiri Cupa României Masculin

CSO Voluntari câștigă restanța de la Focșani, desprinzându-se după descalificarea lui Wade Chatman

CSO Voluntari câștigă restanța de la Focșani, desprinzându-se după descalificarea lui Wade Chatman

CSO Voluntari a câștigat restanța cu CSM Focșani, contând pentru etapa cu numărul 25 din Liga Națională de Baschet Masculin. Partida din Vrancea a fost tranșată de oapseți în sfertul patru, după ce Wade Chatman a fost descalificat iar ilfovenii au profitat, impunându-se cu scorul de 90-73.

Echipele de start:

Focșani: Chatman, Burlacu, Reljic, Pustahvar și Baker
Voluntari: Vasiliauskas, Gotcher, Vida, Moldoveanu, Thompson

Justin Baker a fost primul marcator al partidei, cu o reușită de la distanță, ca imediat Chatman să ducă scorul la 5-0. Thompson a marcat primul punct al oaspeților de la linia de fault, după care Moldoveanu a găsit coșul de 3 puncte în două rânduri.  Jocul a continuat să rămână un 3 Point Contest și s-a ajuns la 15-16.  Thompson a oprit seria celor 4 triple consecutive, marcând din apropiere. Gazdele au revenit la conducere, după un three-point-play al lui Justin Baker, care ducea scorul la 22-21. Chatman a mai pus două puncte pe tabelă, iar Sasa Ocokoljic solicita primul timp de odihnă al confruntării. Ilfovenii au răspuns bine, cu un parțial de 5-0 până la finalul actului inaugural, care se încheia cu scorul de 24-26.  La reluarea jocului, cele două echipe umăr la umăr. Justin Baker și Wade Chatman, au dus de unii singuri ofensiva vrâncenilor până spre finalul primei reprize.  Pavel Reljic a reușit la rândul său treicoșuri la rând, iar CSM Focșani era în avantaj, 46-40, cu 90 de secunde rămase din sfert. Thompson de la linia de libere a oprit seceta ofensivă a ilfovenilor. A fost ultimul punct pus pe tabelă de CSO Voluntari, iar Alexandru Bratosin avea să stabilească scorul la jumătatea întâlnirii, 49-41 pentru gazde.

Eric Thompson a deschis repriza secundă cu două coșuri la rând. Aliaksandr Pustahvar a replicat pentru gazde, după o recuperare ofensivă. Cu acealși Thompson extrem de activ în ofensivă, CSO Voluntari a reușit să egaleze până la jumătatea sfertului trei, 55-55. Pustahvar a preluat rolul de marcator pentru gazde, care au revenit la conducere. Nu a durat mult, până când Rolli Torok a înscris și el 4 puncte consecutive și a dus scorul la 60-61. În ultimele două minute s-au puține puncte, cu gazdele revenind în avantaj până la ultima sirenă din act, 64-62. Sfertul decisiv a început rău pentru gazde, care l-au pierdut pe Wade Chatman, descalificat. Voluntari a profitat imediat și a trecut în avantaj. O triplă a lui Vasiliauskas a dus scorul al 71-66, iar Mihai Petruț solicita timp de odihnă. Diferența s-a dublat rapid și oaspeții aveau pentru prima dată un avantaj format din două cifre. CSM Focșani nu a mai avut forța să revină, deși jucătorii echipei din Vrancea nu au cedat lupta până la final. Partida s-a încheiat cu scorul de 90-73.

Eric Thompson a fost principalul marcator al oaspeților cu 18 puncte, 7 recuperări și 2 pase decisive. Toddrick Gotcher a reuțit 15 puncte, 8 pase decisive și 2 recuperări. Venit de pe bancă, Rolli Torok a adăugat 15 puncte și 7 recuperări. Vlad Moldoveanu a contribuit cu 11 puncte, 4 recuperări și 2 pase decisive.

Justin Baker a făcut o partidă mare pentru gazde, încheiată cu 32 de puncte, 11 recuperări, 2 pase decisive și 40 la eficiență. Wade Chatman a totalizat 14 puncte, 3 pase decisive și 2 recuperări, iar Pavle Reljic, 11 puncte, 6 recuperări și 2 pase decisive.

foto: CSO Voluntari

 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!