Stiri Cupa României Masculin

CSO Voluntari completează tabloul sferturilor de finală în Cupa României

CSO Voluntari completează tabloul sferturilor de finală în Cupa României

CSO Voluntari este ultima echipă calificată în sferturile Cupei României, după 86-78 cu CSM Târgu Jiu într-un meci jucat luni (20.12). Ilfovenii au câștigat și manșa tur (92-66) și o să joace cu CSU Sibiu pentru accederea în Final Four.

Sasha Ocokoljic a trimis pe parchet un prim 5 alcătuit din Sarunas Vasiliauskas, Toddrick Gotcher, Marcu Badiu, Vlad Moldoveanu și Ousmane Barro, oaspeții replicând cu formula Octavian Ilie, Porter Troupe, Malik Morgan, Titus Nicoară și Kevin Allen.

Trupa din Gorj a condus prima în meci prin reușitele lui Allen și Morgan (4-3), cel din urmă păstrând egalitatea pe tabelă la 6-6. Moldoveanu și Badiu au scuturat plasa de la distanță și Voluntariul prelua conducerea, 12-8, ecartul revenind la o posesie după câteva minute prin lay-up-ul lui Allen (16-13). Triplele lui Gotcher și Moldoveanu au dus trupa antrenată de Sasha Ocokoljic la 22-15, Porter Troupe și Titus Nicoară aducând formația gorjeană la trei puncte în spate de acolo, pentru ca scorul sfertului inaugural să-l stabilească Sly, 24-21 în dreptul gazdelor.

Oaspeții au venit la 24-23 la scurt timp după startul sfertului al doilea, avantajul minim în favoarea Voluntariului rămânând apoi și la 28-27 după coșul lui Ahmed. Deținătoarea Cupei României a bifat o serie de nouă puncte la rând și Thompson Jr. și-a condus echipa la 37-27 cu puțin sub șase minute rămase din prima repriză. Morgan a oprit cu o triplă run-ul gazdelor, însă CSO Voluntari a prins încă o perioadă prolifică și floater-ul lui Vasiliauskas a făcut tabela să arate 46-30. Gorjenii au venit pentru moment la patru posesii în spate, scorul pauzei fiind 49-36, după perechea împărțită de libere din partea lui Woods.

Ilfovenii au avut 5/8 din spatele arcului de cerc în prima repriză și 61% din acțiune, Târgu Jiu replicând cu 43% și doar 2/10 de la distanță. Gorjenii au avut două recuperări în plus (18-16), iar la assist-uri situația a stat invers, 9-7 pentru Voluntari. În total s-au înscris 46 de puncte din paint (24 Voluntari, 22 Târgu Jiu), iar doi sportivi erau în double figures, ambii de la gazde.

Tripla lui Gotcher din startul sfertului trei a primit un răspuns prin and-one-ul lui Allen, ulterior Troupe apropiind formația din Târgu Jiu la 54-44 cu o aruncare de la distanță. Șapte puncte la rând a pus Voluntariul pe tabelă din acel moment (61-44), printre care o liberă după un fault tehnic încasat de gorjeni. Voicu și Moldoveanu și-au trecut în cont câte o aruncare bună de la distanță și CSO Voluntari se ducea la 69-49, de unde doar oaspeții au înscris în ultimele trei minute ale acestui parțial, terminat cu 69-54.

CSM Târgu Jiu a deschis ultimul sfert cu un parțial de 9-3 și diferența scădea la nouă puncte în favoarea gazdelor, 72-63. Ahmed a continuat momentele mai bune ale trupei din Târgu Jiu cu un and-one a ajutat formația antrenată de Jordanco Davitkov să se apropie la 73-66, iar prin tripla lui Morgan avantajul gazdelor era de doar patru puncte. CSO Voluntari a bifat câteva momente mai bune și tripla lui Marcu Badiu a refăcut un ecart liniștitor, 81-71, diferență ce s-a înjumătățit apoi prin reușitele lui Troupe și Sly, iar în cele din urmă Moldoveanu și compania s-au impus cu 86-78.

CSO Voluntari merge în faza sferturilor de finală, unde o să întâlnească în dublă manșă formația CSU Sibiu. Va fi duelul câștigătoarelor din 2019 și 2021 a Cupei.

Vlad Moldoveanu a condus lista marcatorilor pentru CSO Voluntari, cu 16 puncte (4/5 de la distanță), 5 recuperări și 3 pase decisive, urmat de Ousmane Barro și Toddrick Gotcher (ambii 13 puncte), alți doi baschetbaliști din tabăra ilfoveană marcând cel puțin 10 puncte. Malik Morgan (16 puncte, 4 pase decisive), Porter Troupe (13 puncte, 3/4 din spatele arcului de cerc) și Muhammed Bashir Ahmed (11 puncte, 4 recuperări) au fost principalii remarcați pentru CSM Târgu Jiu.

*foto: Facebook CSO Voluntari - Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!