Stiri Cupa României Masculin

CSO Voluntari este noua câștigătoare a Cupei României

CSO Voluntari este noua câștigătoare a Cupei României

CSO Voluntari a câștigat Cupa României la baschet masculin - ediția 2020/2021. Ilfovenii au trecut de CSM CSU Oradea cu scorul de72-65.

Echipele de start:

Oradea: Watson, Fometescu, Holt, Zekovic și Valeika
Voluntari: Hickey, Badiu, Lee, Moldoveanu și Barro

Primele două minute din finală s-au scurs fără punct marcat. Primii care au spart gheața au fost bihorenii printr-un alley oop pe filiera Watson-Valeika. Scorul a ajuns la 8-0, după ce CSO Voluntari nu a găsit drumul spre coș în primele 5 minute din sfertul inaugural. A urmat imediat time-out solicitat de Sasa Ocokoljic. Nimic nu s-a schimbat în jocul ofensiv al ilfovenilor, care nu au punctat în primul sfert. CSM CSU Oradea a profitat și s-a dus la 16-0 pe tabelă.

În primul sfert CSO Voluntari a ratat 14 aruncări din acțiune. Oradea a avut 5 coșuri marcate din 12 tentative din acțiune și 4 din 4 de la linia fault.

Marcu Badiu a spart gheața pentru Voluntari, după alte două minute trecute din sfertul doi. Ilfovenii și-au mai recăpătat din ritm și au pus puncte pe tabelă. Scorul a ajuns la 20-8 și venea rândul lui Cristian Achim să ceară time-out. Marcu Badiu cu două triple la rând și-a adus echipa în joc cu două triple la rând iar tabela din BT Arena indica scorul de 26-21, cu mai puțin de 3 minute rămase de joc din prima repriză. Au urmat două coșuri la rând marcate de orădeni, prin care au mai tăiat din elanul adversarilor iar Ocokoljic solicita și ultimul timp de odihnă al reprizei.

Ambele echipe au terminat prima repriză cu procentaje de sub 40% la aruncările din acțiune. În total s-au marcat 20 de coșuri din acțiune, 11 de Oradea și 9 de Voluntari. Doar bihorenii au ajuns la linia de fault, de unde au marcat 6 din 6.

Repriza secundă a avut un start animat și după două minute scurse scorul parțial era de 6-4 pentru Voluntari. Ilfovenii au completat rapid revenirea și au trecut în avantaj după 4 minute, grație unei triple de la Hickey, scor 36-34. Secvența bună de joc a continuat pentru trupa de lângă Capitală și Vlad Moldoveanu cu o nouă triplă a dus scorul la 47-40. Antrenorul Oradiei a fost nevoit să ceară al doilea time-out din sfert cu mai puțin de 3 minute rămase pe tabelă. Fometescu a marcat o triplă imediat după reluarea jocului. Finalul de sfert a aparținut Oradiei dar ilfovenii au rămas în fața,  50-48, după 30 de minute de joc.

După sfertul trei, Voluntari a ajuns la 12 coșuri de 3 puncte, față de doar 5 ale adversarilor.

Zarko Djuric a deschis secvența decisivă cu un coș de la mare distanță. Cele două echipe au mers umăr la umăr, cu Voluntari în față. Fometescu a reușit un coș după recuperare ofensivă, prin ducea scorul la 55-57. Sasa Ocokoljic a întrerupt jocul cu un time-out cu 6 minute rămase din meci. Joseph cu un coș norocos și Hickey cu un three-point-play și-au dus rapid echipa la plus 7. Ecartul a crescut după două libere marcate de Voluntari. Markovic a semnat patru la rând pentru Oradea și finalul se anunța din nou incendiar. Ilfovenii au ratat atacul și Moldoveanu i-a dat două libere gratuit lui Markovic. Sârbul le-a marcat și scorul era 64-61 cu 100 de secunde rămase pe cronometru. Joseph a replicat cu o triplă de senzație. Oradea nu a cedat și a venit la o posesie. Moldoveanu a interceptat o minge cu noroc și a pus din nou două posesii pe tabelă, după două libere, scor 70-65. Oradea a irosit atacul după time-out și soarta meciului era clară. Marcu Badiu a închis finala, scor 72-65.

foto: Manases Sandor

28 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca 1234567 :

    Felicitări
    Mă bucur că a crescut mult nivelul baschetului din Romania în ultimii ani, pot fi multe surprize, mai ales în cupa. Fata de alti ani avem 4 echipe tari.

    cu 3 ani în urmă (10.03.2021)
    • CSM CSU Oradea mikki:

      mai mare umilinta nici nu se putea..
      dar era previzibia, in nota obinuita si echipei si marelui carmaci

      cu 3 ani în urmă (10.03.2021)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Cind te gindesti
      ca Voluntariul nu merita sa cistige cu Pitestiul. Asta e sportul ! Dupa parerea mea aceasta finala a fost pierduta de INFATUAREA jucatorilor ( si probabil si a stafului tehnic) Oradei. Dar sa nu te trezesti nici dupa sfertul 3 e greu de inteles. Mai departe suporterii Oradeni isi vor spune ofurile.

      cu 3 ani în urmă (10.03.2021)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea Sebas :

    Mare umilință
    Traim cea mai mare umilință, cel puțin 2008 de cand am călcat prima data în Antonio Alexe la un meci de baschet.

    cu 3 ani în urmă (10.03.2021) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Sebas :

    Mare umilință
    Traim cea mai mare umilință, cel puțin 2008 de cand am călcat prima data în Antonio Alexe la un meci de baschet.

    cu 3 ani în urmă (10.03.2021) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ajax :

    Felicitări
    Voluntari. Ați predat o adevărată lecție de baschet marelui maestru Achim. Am totuși o întrebare : ce dracu caută Green ăsta la echipă, sau Holt? Asemenea catastrofe noi nu prea am avut la Oradea. Lecția o știam și noi, forumiștii de pe baschet.ro: apărare la semicerc, maestre și Hickey ținut strâns. Degeaba, uitați-vă la alții cum câștigă cupe, dacă în finale suntem catastrofe.

    cu 3 ani în urmă (10.03.2021)
    • CSM CSU Oradea mikki:

      repet a două oară ce spunea Sere acum 2 luni, dupa turneul de la Istambul..
      „Nu aș spune că echipa nu și-a dorit, pur și simplu atât a putut. Avem unii jucători care de la un timp încoace au o prestație slabă și alți jucători care își doresc și nu pot..." -Din păcate a fost cea mai realistă, adevărată, declaraţie a unui oficial de la Oradea despre această echipă, chiar sunt mulţi jucatori limitaţi, care nu pot mai mult, inclusiv românii, ca să nu vorbesc despre "marile speranţe" care în acest turneu nu au atins nici macar coşul din multe, multe incercări .- Din păcate nu s-a luat nici o măsură pe considerentul mărturisit de acelaşi Sere că..."Această echipă a obținut rezultate foarte bune în ultimii ani. Așa cum nu am făcut atunci nuntă, nu trebuie să facem nici înmormântare acum, când au apărut unele înfrângeri. Sigur că nu suntem mulțumiți de acele rezultate, dar trebuie să ținem seama de faptul că deocamdată suntem în cărți cu toate obiectivele echipei, nu am ratat niciunul, chiar dacă am mai pierdut unele meciuri.." ---Din păcate, până acum, a greşit-o pe cea de-a două declaraţie, echipa nu a pierdut numai unele meciuri, le-a pierdut pe toate cele importante, câştigând doar cu noroc sau când s-au bătut singuri adversarii (meciul cu UBT) şi nu cred că se mai poate face ceva, realist vorbind, decât ....înmormântare. Asta despre jucători, despre campania catastrofală de a alcătui echipa. Despre antrenor/ antrenori, ce poţi să spui dacă pe tine echipă omogenă, care jucaţi impreună în ultimii 2-3 ani, te înjoseşte în ultimul hal, şterge cu tine pe jos, o echipă aflată la primul sezon împreună, fără să fii în stare sa reacţionezi ????!!!!! Anii trecuţi au dat vina pe chimia dintre jucatori, acum poate schimbă materia, cred că ar fi cazul.....

      cu 3 ani în urmă (10.03.2021)
    • BC CSU Sibiu undercut:

      toti e desptepti la urma
      mare parte din cei care-l injura acum pe Achim, l-ar fi injurat si daca ar fi schimbat parte din echipa si avea rezultate similare, pe motiv ca o formula castigatoare nu se schimba. L-au pierdut pe Richard si odata cu el o fluenta a jocului dar in rest, CSM e acelasi si a cam defilat prin campionat in ultimii cativa ani. In campionat, it's early days si s-a vazut in meciul cu Cj ca daca chiar vor, pot. Ca fan, eu consider in continuare CSM imediat dupa U, contrar ultmelor 2 rezultate doar ca nu mai au asa foame de victorii.

      cu 3 ani în urmă (10.03.2021)
    • CSM CSU Oradea mikki:

      @undercut: Nu înjură nimeni pe Sere..
      tocmai i-am arătat 2 declaraţii şi sunt convins că nu din cauza supărării a făcut-o pe prima, ci cred ca era o declaraţie care arăta de fapt realitatea ştiută de el. Cea de-a doua, în care nici el nu credea, a facut-o ca să se amăgească frumos, după calificarea "surprinzătoare" de la Istambul. Nu rezultatele dezamagesc în primul rând, cat modul in care ne prezentam la meciuri, cum arătăm ca echipă, fară viziune, fără luciditate, fără scheme, fără vlagă, fără ambiţie... La meciul cu Clujul mi-a plăcut spiritul de luptă, da e adevarat, dar jocul echipei a fost în nota obişnuită din acest an, adică mediocru.

      cu 3 ani în urmă (10.03.2021)
    • CSM CSU Oradea mikki:

      @undercut: şi in plus chiar ..
      Cristian Achim spunea referitor la jocul echipei, la echipă: „Consider că nu ne-am arătat deloc valoarea până în acest moment. Sper din tot sufletul să ne-o arătăm în finală” Ştie ce el că nu am arătat nimic, nimic pană în acest moment ca echipă, din păcate nu am arătat nimic nici azi. Dacă nu azi cu trofeul pe masă, atunci cand???? Cu echipele din subsolul clasamentului???

      cu 3 ani în urmă (10.03.2021)
    • BC CSU Sibiu undercut:

      @mikki
      doar constat. Veniti dupa multi ani cu victorii, cupa si campionat. E un sezon, back to back cu altul, derulat in conditii atipice. Ati jucat finala CR, sunteti in carti FEC. Evolutie mediocra in campionat DAR e mijloc de sezon regulat. Elanul necesar schimbarilor l-a dat Sere si cred ca trambulina e acum arcuita ...
      PS, e un status la care si Silva cred ca se uita cu ciuda :))).

      cu 3 ani în urmă (10.03.2021)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu undercat _ :

    Fanii din Voluntari
    sunt asteptati sa-si manifeste bucuria si sa dea sfoara'n sat ca banii lor le-au adus cupa.

    cu 3 ani în urmă (10.03.2021) Raspunde
  • Viitorul Cluj Napoca 111111 :

    Finala
    Cel mai slab meci din Final 8

    cu 3 ani în urmă (10.03.2021) Raspunde
  • Viitorul Cluj Napoca 111111 :

    Finala
    Cel mai slab meci din Final 8

    cu 3 ani în urmă (10.03.2021) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca M F :

    cupa pacii
    Aparent, dupa duelurile rivalelor Cluj-Sibiu-Oradea nimeni nu a mai avut chef de cupa. Ce era de demonstrat a fost deja demonstrat. Felicitari echipei din comuna. Nu m-ar mira sa o vad si in finala, sau chiar ...

    cu 3 ani în urmă (10.03.2021) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Jojo Mojo :

    Malone Karl
    Asteptam un comentariu si de la domnul Malone :)). Felicitari echipei Voluntari pentru victorie.
    @ajax: nu s-a plans nimeni de Holt si Green in victoria cu U. Plus nu cred ca problema au fost ei.

    cu 3 ani în urmă (10.03.2021)
    • CSM CSU Oradea ajax:

      Ei, hai
      Măcar te-ai uitat pe cifrele celor doi? Green: 2 pct, 4 rec. cu CJ, respectiv 1 (!!) pct, 2 rec cu Voluntari-astea sunt cifre??? Holt: 12 pct (multe obținute din libere), 5 rec cu CJ, respectiv 2 (din libere) (!!!) pct, 5 rec., cu Voluntari... Dacă astea ți se par cifre cu care poți spera la victorie, dă-mi voie să mă abțin.. Pe mine nu mă încântă slam dunk-urile lui Green cu CT sau triplele lui Holt cu Ciuc. Hai să fim serioși. Am adus 2 americani la echipă sperând sa ii suplinim pe Richard și Barnette, dar asa țeapă cum am luat cu ăștia 2, nu țin minte sa mai fi luat. Chiar și Ginyard a mai arătat ceva. Cu doua mâini moarte e greu sa speri la ceva, mai ales într-o finală. Aceeași părere o am și despre majoritatea romanilor de la echipă, lipsiți de constantă, fără vlaga, fără precizie în aruncări, și în stare sa-ți omoare un meci ( nu vreau sa dau exemple, pt ca unii sunt chiar tineri), iar în comparație cu alte echipe, stam jalnic la acest capitol.

      cu 3 ani în urmă (10.03.2021)
    • Erata:

      Băieții...
      ăștia din America nu au intrat cu forța în Sala Sporturilor din Oradea, au fost invitați. Pe bani. După nopți întregi de scouting...deci, nu au absolut nicio vina.

      cu 3 ani în urmă (10.03.2021)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    Chiar
    Imi pare rau ca am avut dreptate spunand, atunci cand s a aflat tintarul, ca Voluntari plesca cu prima sansa. Poate unii va amintiti, desi nu i asta asa important.
    Oradea si a dat viata pe teren in meciul cu U si a clacat tocmai in finala. Achim clar e antrenor bun dar cu complexe. Altfel nu se pot explica atatea finale pierdute. De Voluntari nu imi place ca e echipa fara identitate sau cu identitate obscura. Fara fani. O echipa care poate disparea la anul daca cei care baga acum banii, alde Pandele, vor hotari sa nu mai bage. Altfel, au jucatori valorosu. Cu finala asta castigata au pus pe toata lumea in garda deci sanse spre 0 pt campionat. Dar, you never know...

    cu 3 ani în urmă (10.03.2021) Raspunde
  • CSM CSU Oradea sup.OR.ter :

    Depasiti la toate capitolele
    Un meci in nota noastra obișnuită.
    Sub panou practic nu existam,Valeika numai pibot nu se poate numi,iar Baciu someaza de zor,de doua sezoane.
    Capitolul români este o tragedie,avînd o eficienta printre cele mai scăzute din liga națională.
    Nu jucam mai nimic,fara scheme de joc,ne bazam mai mult pe aruncari.
    Echipa nu are un lider,transferurile facute,nu au confirmat.
    Suntem o echipa de mijlocul clasamentului si faptul ca am ajuns in finala,este o performanță.

    cu 3 ani în urmă (10.03.2021) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca carlos_cj :

    Hai ca pana la urma a meritat sa ajunga Oradea in finala
    Asa ceva, mai rar in Liga Nationala! In sensul ca nu s-a mai intamplat! O echipa sa aiba zero puncte dupa primul sfert. A fost 16 - 0 si la inceputul sfertului doi 18 - 0.
    Dupa care cei care conduceau sa piarda meciul! Asa ceva... umilinta totala pentru maestrul Achim. Macar pentru asta si a meritat sa ajunga Oradea in finala. Cu toate ca, Achim siguuur prefera sa piarda semifinala la mare lupta, decat sa fie umilit in halul asta.
    Da' si suporterii oradeni. In ultimii 4 - 5 ani echipa are cele mai bune performante din baschetul romanesciar ei injura staful. Hahahaha.
    La Cluj Achim e considerat MARELE VULPOI iar voi aruncati cu pietre dupa el. Halal suporteri.

    cu 3 ani în urmă (10.03.2021)
    • CSM CSU Oradea ajax:

      Nu chiar
      În comparație cu Silva, da e mare vulpoi, dar așteptările noastre de la Achim sunt algele, tocmai de-aia, că știm ce poate... La 6 finale pierdute, tu ce ai zice? Într-adevăr, cupa nu e asa importantă, dar... totuși. Când e de lăudat lăudăm, când e de criticat... să tăcem? Iar o semifinală câștigată cu CJ nu ma încântă, atâta timp cât nu am luat nimic.

      cu 3 ani în urmă (10.03.2021)
    Raspunde
  • Erata :

    q.e.d.
    Cu excepția felicitărilor adresate echipei comună, pe deplin meritate, nu sunt foarte multe de adăugat. Încă un meci decisiv pierdut. Încă o ocazie de a constata lipsa totală de inspirație și de prezența de spirit într-o bătălie a nervilor și a deciziilor de moment. Deși toate atuurile ar fi trebuit să fie în favoarea echipei (mult) mai omogene, mai motivate (teoretic) după victoria cu Cluj, mai dornice de reabilitare in posibil unica șansă a sezonului etc. Ca sa nu mai adăugăm ecartul de +18 cu care adversarii ne-au permis să începem partida. În fine, încă o dovadă că Oradea nu e nici pe departe pe drumul cel bun. Situația trenează de ceva vreme, dinainte sa înceapă sezonul (amicalele au fost un semnal de alarmă) și chiar de câteva sezoane încoace. Singura consolare (ușor ridicolă) e ca am încurcat Clujul acasa (la fel cum au făcut-o ei la noi), in - probabil - singura victorie din sezon cu U Cluj. Nu mai e nimic de demonstrat. Doar, poate, un minim de decenta și o demisie de onoare. Jos pălăria pentru anii petrecuți împreună, dar e timpul sa ne separăm drumurile...

    cu 3 ani în urmă (10.03.2021) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    Unde mai puneam și cupa, că sala nouă încă nu e gata!
    Astăzi am avut doar un antrenament bunicel pentru adevăratul nostru obiectiv din luna martie: turneul Eurocup de la Oradea. Mai sunt câteva ajustări de făcut, mai avem de de ales cei 6 străini, avem treabă destulă astea trei săptămâni, numai asta ne mai lipsea să chefuim ca fraierii după cupă! Copilării, fleacuri, mărunțiș...

    cu 3 ani în urmă (10.03.2021)
    • CSM CSU Oradea ajax:

      Hai na,
      Mă așteptam să spui că suntem favoriți cerți în FIBA și campionat.

      cu 3 ani în urmă (10.03.2021)
    Raspunde
  • Vasilica :

    Am zis de sambata... Voluntari
    Cand vezi ce a facut Badiu, realizezi ca Watsonescu sau Richardescu nu merita atata apreciere. Cand vad exprimari de genul "echipa comuna" vad cat de oraseni de duzina sunteti xei care folosesc aceasta expresie. La volei fete, echipa din Blaj a jucat acu 2 ani finala Ligii campionilor... Deci ce conteaza localitatea in sport nu inteleg. Felicitari castigatorilor si sunt bucuros ca au castigat ei deoarece au dat peste nas tuturor. Moldoveanu a cerut respect la Cluj, dar marele antrenor Silva si directorul Cuik i-au aratat spatele. Clujenii au academie dar nu produc mare lucru, Grasu nu e produsul lor. Oradea fara Watson ar fi o echipa de duzina, iar Sibiul de ani de zile sunt ca Antena 1, mereu aproape de campionat, niciodata castigat. Nu vreau sa supar, dar repet: nu e normal ca primele 2 echipe ale campionatului sa joace pe aceeasi parte de tablou. Clujul are jucatori, poate cumpara si un antrenor, Silva a avut ani la rand sa arate ceva, fara sa reuseasca. La Oradra se poate sa fie un final de ciclu, Achim stie meserie dar parca nu mai progreseaza echipa de ceva vreme. Sibiul ca si Clujul trebuie sa schimbe antrenorul, macar un sezon... deja pare rutina si acolo. Necunoscuta e Voluntari si arata bine.
    P. S. Scuze pt eventualele greseli, dar de pe telefon e mai greu..

    cu 3 ani în urmă (10.03.2021) Raspunde
  • BC CSU Sibiu /z/z/z :

    final 8
    A fost un final 8 foarte reusit. Meciuri spectaculoase, echilibrate si palpitante in care jucatorii romani au avut prestatii bune, unii din ei chiar foarte bune. Sper sa aiba mai multa incredere si curaj mai departe, atat ei cat si antrenorii lor.
    Un mare minus a fost lipsa capilor de serie. Cele mai dezavantajate au fost de departe Clujul si Sibiul, echipe care s-au macinat din start si care ar fi trebuit sa se intalneasca in finala dupa parerea mea.
    Nu ma incanta faptul ca a castigat Voluntariul cupa, in schimb ma bucur ca este o echipa buna si avem o competitie mai puternica si mai interesanta decat in anii precedenti.

    cu 3 ani în urmă (10.03.2021) Raspunde
  • pipzn :

    Mda
    Pana nu va ajunge Oradea sa sparga gheata in aceasta competitie parca si vad la viitoarele editii ale cupei:
    "Ne dorim sa avem Oradea ca adversar in finala"

    Altfel:
    -felicitari Voluntariului pentru castigarea Cupei si a modului in care si-a revenit din corzi. Dupa primul sfert, chiar ma gandeam cat va trece pana va scrie cineva un mesaj de genul V"0"luntari.
    Personal si ca urmaritor de baschet, nu imi place deloc stilul lor de joc, il consider simplut (Moldoveanu cu rol de shutter si cam atat, si in alte meciuri vazute pana acum de mine, evita contactele, pierde mingi daca vine cineva la dublaj sau chiar din dribling, arunca indiferent de distanta) dar toti in afara de Barro arunca de 3, si un conducator de joc valoros atat timp cat are energie si adversarii nu pot sa il tina decent) dar probabil pentru toti pana la urma conteaza rezultatele.

    -in primul sfert cred ca Oradea a dat un exemplu bun si de aparare. Eu as pune infrangere mai ales pe seama oboselii si lipsei de concentrare (sa fim seriosi, cand adversarul bate orice record cu zero puncte in aproximativ 12 minute...) plus lipsa unui joc colectiv coerent, joc colectiv pe care eu nu il vad revenind atat timp cat vor fi atatia americani (individualisti) in echipa.

    Am vazut aproape toate meciurile din Final 8. Ca spectator de baschet eu zic ca am avut ce vedea. Iar pentru evolutia lui Watson din meciul cu "U" nu cred ca ar trebui nimeni sa fie surprins. Se poarta peste tot. CSKA i-a facut vant lui Cory Higgins si acesta a ajuns la Barcelona. Daca ati vazut meciul tur din acest sezon de euroliga dintre cele doua, pur si simplu era la granita dintre zambit si ras. Omul parea ca nu are de gand sa permita si colegilor sa joace doar sa aiba cat mai multe ocazii sa le incarce cosul la adversari).

    Am vazut multe evolutii bune ale unor jucatori tineri romani. Bravo lor

    Sper ca si au vazut si altii suficient incat sa nu mai aiba idei cu "U" va defila in campionat atunci cand vorbim de meciuri decisive

    cu 3 ani în urmă (10.03.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii