Stiri Cupa României Masculin

CSO Voluntari face diferența în ultimul sfert și câștigă cu CSU Sibiu

CSO Voluntari face diferența în ultimul sfert și câștigă cu CSU Sibiu

CSO Voluntari a câștigat manșa tur din sferturile Cupei României la baschet masculin în fața lui BC CSU Sibiu, scor 76-66 într-un meci disputat luni seara (27.12).

Deținătoarea Cupei României a început partida în formula Sarunas Vasiliauskas, Marcu Badiu, Toddrick Gotcher, Vlad Moldoveanu și Ousmane Barro, iar CSU Sibiu a replicat cu un prim 5 alcătuit din Lucas Tohătan, Justas Tamulis, Monyea Pratt, Tanner McGrew și Rareș Uță.

Șase ratări au deschis partida până când tabela s-a dezghețat prin liberele lui Vasiliauskas după mai bine de două minute trecute, Uță și Tohătan ajutând CSU Sibiu să preia conducerea cu 5-2. Gotcher a replicat imediat cu o triplă, dar Tamulis i-a menținut pe sibieni în față cu un and-one (8-5), iar ulterior Pratt a punctat pentru 10-5. Ilfovenii au revenit și cu un parțial de 8-0, perioadă în care Vlad Moldoveanu a pus cinci puncte pe tabelă, au condus cu 13-10, avantajul menținându-se câteva minute, până la lay-up-ul lui Rotaru pentru 16-15 în favoarea vizitatorilor. Câte un coș din acțiune au reușit ambele echipe pe finalul sfertului inaugural, plus o liberă precisă pentru Voluntari, pentru 18-18.

Rotaru și Dragoste au adus primele punctele pentru Sibiu în continuare, între cele două reușite Vida scuturând plasa de la distanță, procedeu repetat de Vasiliauskas, iar dunk-ul lui Thompson Jr. o ducea pe CSO Voluntari la 26-22. Avantajul ilfovenilor a urcat la 30-22, Sibiul prinzând o perioadă de trei minute fără coș marcat, până la reușita lui Uță (30-24). Galben-albaștrii au izbutit un run de 9-0 și tripla lui McGrew a întors scorul în favoarea Sibiului (31-30), momentul fiind oprit de Vida cu două reușite la rând (34-31). Uță a restabilit egalitate, după care Barro i-a dus pe ilfoveni în față, antrenorul oaspeților solicitând un timp de odihnă în ultimele secunde. Sibiul a ratat inițial aruncarea, dar Pratt a recuperat ofensiv și a reușit un buzzer beater pentru 36-36 la pauză, spre bucuria galeriei sibiene care a făcut deplasarea în Ilfov.

CSO Voluntari și-a îmbunătățit cifrele pe atac până la jumătatea meciului, după 26% în primul sfert, Sibiul rămânând cu cel puțin 40% din acțiune. În privința recuperărilor, ilfovenii se aflau în față la limită (23-22), iar CSU Sibiu avea un assist în plus (7-6). În total, 24 de puncte au pus oaspeții din paint, iar Rareș Uță și Vlad Moldoveanu erau principalii marcatori la pauză, ambii cu 9 puncte.

Alb-albaștrii au început sfertul al treilea cu un parțial de 5-0, Pratt înscriind printr-un floater primele puncte ale Sibiului după mai bine de trei minute (41-38). Blake și Tohătan au forțat egalarea cu câte o aruncare din spatele arcului de cerc, Uță fiind cel care a redus scorul la 43-42 și apoi McGrew a finalizat cu alley-oop pe o fază rapidă pentru 44-43 în favoarea galben-albaștrilor. Vasiliauskas, cu două libere, a întrerupt perioadă mai bună a sibienilor, scorul devenind egal (46-46) după ce Barro a trecut pe la linia de fault. CSU Sibiu a revenit în față după tripla lui Pratt și lay-up-ul lui McGrew (51-48), scorul la finalul sfertului al treilea fiind 52-50 după coșul pe sirenă reușit de Woods pe o pătrundere.

Trupa antrenată de Sașa Ocokoljic a început în forță sfertul al patrulea, cu un parțial de 10-2 și diferența dintre echipe era de șase puncte în favoarea Voluntariului, 60-54. Woods a urcat avantajul ilfovenilor la nouă puncte, însă replica Sibiului nu s-a lăsat așteptată și Tamulis a punctat pentru 63-57, fază urmată de o altă aruncare precisă de la distanță, din partea lui Torok (66-57). Gotcher și Vasiliauskas și-au ajutat formația să meargă la 70-59, iar Pratt a ratat apoi un alley-oop cu care putea aduce Sibiul la șapte puncte în urmă, reușitele lui McGrew de la linia de fault modificând tabela pentru 70-63. Cu un minut până la final, Pratt a scuturat plasa de la distanță (72-66), dar Vida a refăcut un ecart de trei posesii, 75-66, meciul terminându-se cu 76-66 în favoarea Voluntariului, printr-o liberă transformată de Vasiliauskas după un tehnic încasat de Tohătan.

Returul are loc la Sibiu pe 30 decembrie de la ora 18.45 și începe de la +10 în favoarea deținătoarei Cupei României.

Toddrick Gotcher a fost principalul marcator al disputei, cu 17 puncte (4/9 de la distanță), 6 recuperări și 2 intercepții, urmat din tabăra învingătorilor de David Vida (13 puncte, 5/6 din acțiune, 3 recuperări) și duo-ul Vlad Moldoveanu-Sarunas Vasiliauskas (ambii 11 puncte), iar Eric Thompson a bifat un double-double (10 puncte, 11 recuperări). Monyea Pratt a încheiat cu 14 puncte și 9 recuperări, fiind la un pas de double-double pentru CSU Sibiu, pe american urmându-l Tanner McGrew (13 puncte, 5/10 din acțiune, 7 recuperări) și Rareș Uță (11 puncte, 6 recuperări).

*foto: arhivă Facebook CSO Voluntari - Baschet

2 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu undercat _ :

    spicuiri
    Arbitraj de toata jena. In prima repriza CSO a primit vreo 3 faulturi cadou iar apoi au mai fost decizii sub centura, un tehnic la Tamulis, condusa la Tohatan si se poate continua. Dar astea sunt consecintele unui club slabit.
    Blake, precum era de asteptat nu-si gaseste inca locul dar citeste bine terenul din cate am vazut.
    si azi cred ca am fost omorati din zero grade la pachet cu pasa proasta in care se afla Tamulis. Sper ca e doar sala aia de cocos de vina in care nu ai niciun reper si ca odata ce vor reveni acasa sa stea lucrurile cu totul altfel.

    cu 2 ani în urmă (28.12.2021) Raspunde
  • Pop Dorel :

    Penibili!!!
    Sectantii lu " mami" au lovit din nou,aveți grija să nu vă înghițiți fluierele și să vă înecați 🤑

    cu 2 ani în urmă (28.12.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!