Stiri Cupa României Masculin

CSO Voluntari ia o opțiune importantă pentru calificarea în turul 2 al Cupei României

CSO Voluntari ia o opțiune importantă pentru calificarea în turul 2 al Cupei României

CSO Voluntari și-a construit un avans de 24 de puncte pentru returul cu Athletic Constanța din primul tur al Cupei României. Ilfovenii s-au impus acasă cu 98-74 în prima manșă, pe sferturi 28-15, 23-19, 28-20, 19-20. Gazdele au început meciul cu un run de 11 puncte, iar pe parcurs s-au distanțat la un maxim de 29 de puncte. CSO Voluntari a avut un procentaj excelent la șuturile de două puncte, 85%. Goran Martinic a fost cel mai bun marcator al meciului, cu 22 de puncte.

CSO Voluntari i-a avut în formula de start pe Andrija Bojic, Simas Burtelevicius, Tudor Gîrbea, Daniel Popescu și Dejan Borovnjak. Athletic Constanța a început meciul cu Darian Bryant, Kyle Kilgore, Andrei Oprean, Georgian Păun și Christian Chițu.

Borovnjak a deschis scorul, Gîrbea a reușit prima triplă și gazdele s-au distanțat la 11-0. Kilgore a înscris primele două puncte ale oaspeților, după mai mult de trei minute și jumătate scurse din joc. Constănțenii s-au apropiat la șapte lungimi la jumătatea sfertului, după tripla lui Chițu, dar gazdele s-au dus la 15 puncte în față. Scorul primei pauze a fost 28-15.

Athletic s-a apropiat la 9 puncte în prima parte a sfertului secund, dar CSO Voluntari și-a mărit din nou avansul, până la 17 lungimi în această perioadă de joc. La pauza mare tabela arăta 51-34. Jocul a continuat în aceeași manieră și după revenirea de la vestiare, cu gazdele mărindu-și treptat avansul. La ultima pauză scorul era 79-54. Cea mai mare diferență a fost de 29 de puncte și s-a înregistrat în ultimele două minute din sfertul patru. Oaspeții au încheiat partida cu cinci puncte la rând, adjudecându-și ultima perioadă de joc pentru un punct. Scorul final a fost 98-74 și CSO Voluntari are un avantaj important pentru retur.

Goran Martinic a fost coșgheterul partidei cu 22 de puncte, plus 6 recuperări și 7 pase decisive, urmat de Andrija Bojic cu 21 de puncte și 5 recuperări. Pentru CSO Voluntari au mai înscris: Borovnjak 14 puncte, Orbeanu 14, Burtelevicius 11 puncte (7 recuperări), Gîrbea 5 puncte, Popescu 4 puncte (9 pase decisive), Lazăr 4 puncte și Stănescu 3.

Andrei Oprean a fost cel mai bun marcator al învinșilor, cu 17 puncte, plus 6 assist-uri. Pentru Athletic Constanța au mai înscris: Chițu 11 puncte, Dudaș 10, Williams 9, Bryant 8, Ursu 7, Păun 6, Trandafir 3 și Kilgore 3 puncte.

Diferența s-a făcut din interiorul semicercului, cu 34 de reușite pentru învingători din 40 de încercări (85%) față de 16/31 (52%). Ambele echipe au stat destul de slab la aruncările libere, transformând câte 3 din 8 și 7 încercări. Constănțenii au înscris mai mult de la distanță, 13 triple față de 9. Gazdele au stat mai bine la recuperări, 36-22.

Returul este programat miercuri, 9 octombrie, de la ora 19:00, la Sala Sporturilor Constanța.

*foto: CSO Voluntari facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!