Stiri Cupa României Masculin

CSO Voluntari încheie sezonul pe poziția a 5-a

CSO Voluntari încheie sezonul pe poziția a 5-a

CSO Voluntari a terminat sezonul 2022/2023 din Liga Națională de Baschet Masculin pe locul 5, după ce s-a impus în a doua partidă a seriei cu SCM U Craiova, scor 76-61 marți (09.05) în Bănie. Ilfovenii nu s-au văzut conduși niciodată în Bănie și au închis seria în minim de meciuri.

Craiova: Cortez Edwards, Topias Palmi, George Blaj-Voinescu, Milivoje Mijovic, Bogdan Țîbîrnă

Voluntari: Lucas Tohătan, Tekele Cotton, Rasheed Moore, Rolland Torok, Eric Thompson

Ilfovenii au putut să pună două posesii în față prin layup-ul lui Tohătan (2-6) și ulterior Craiova a egalat cu un three-point play din partea lui Palmi la 8-8, pentru ca la jumătatea sfertului inaugural să fie un punct diferență în favoarea oaspeților. Procentajele din acțiune au fost aproximativ egale preț de câteva atacuri, CSO Voluntari fiind cea care a rămas la conducere și cu tripla lui Morris scorul a devenit 12-18, iar la finalul timpului din primul parțial tabela a indicat 16-20.

Planinic a fost găsit excelent în spațiul de trei secundă și a înscris pentru 16-24, apoi același pivot a reușit să mărească ecartul în premieră la unul format din două cifre, pentru ca într-un run de 8-0 pentru Voluntari să vină un time-out de partea Craiovei. Mijovic a oprit seria ilfovenilor la 18-28 și diferența a scăzut la șase lungimi prin tripla lui Palmi și o liberă suplimentară după un tehnic încasat de antrenorul Voluntariului, gazdele reușind să se apropie până la 27-32. Dubla câștigătoare a Cupei României a putut să refacă un ecart din două cifre (29-40), iar la vestiare s-a intrat cu +6 pe tabelă, scor 35 la 41.

Morris a oprit pentru câteva secunde run-ul în care s-au aflat „Leii Băniei” și Palmi și-a continuat seara excelentă cu un coș de la distanță pentru 40-44. Craiova a ratat șansa egalării la jumătatea sfertului trei și Tohătan a găsit o breșă în defensivă pentru a face 43-48, apoi Morris a păstrat cu un layup diferența de cinci puncte și Palmi a redus din handicap după mai multe posesii în care tabela a rămas neschimbată. CSO Voluntari a beneficiat de un avantaj de două posesii după ce a gestionat puțin mai bine finalul sfertului, 51-56.

Gruparea din Ilfov a putut să se ducă la 52-62 în debutul sfertului decisiv, Moore și Thompson fiind preciși în această perioadă pentru echipa lui Ainars Bagatskis. Palmi a marcat primul coș din acțiune pentru SCM U Craiova în acest parțial și Rasheed Moore a ajuns la linia de fault pentru 54-63, Thompson fiind cel care i-a dus pe oaspeți la +15 ulterior. Finalul partidei i-a găsit pe oaspeți într-un avantaj constant de două cifre și meciul s-a terminat cu 61 la 76 în favoarea alb-albaștrilor ilfoveni.

CSO Voluntari încheie astfel sezonul pe poziția a 5-a, după doi ani în care a ajuns cel puțin în semifinalele campionatului, iar SCM U Craiova trebuie să se mulțumească cu locul 6.

Eric Thompson a ieșit în evidență cu un double-double spectaculos format din 19 puncte și 16 recuperări, Lucas Tohătan l-a urmat cu 15 puncte, 7 pase decisive și 2 recuperări, iar Darko Planinic și Dominic Morris au avut câte 12 puncte.

Topias Palmi a fost principalul marcator al întâlnirii (23 de puncte, 8/12 din acțiune, 5 recuperări), în double figures pentru SCM U Craiova fiind și Cortez Edwards (17 puncte, 4 pase decisive, 4 intercepții), respectiv Dimitrije Nikolic (10 puncte, 3 recuperări).

*foto: Facebook CSO Voluntari Baschet

1 comentariu la aceasta stire:
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Deznodamant inselator
    in privinta invingatoarei seriei,caci echipa sateasca putea fi invinsa fara vreo asa zisa prestatie magistrala a noastra,ci doar cu o cu totul alta atitudine pe teren!Pana cand voi reveni,o intrebare legitima pentru habarnistii care cica se ocupa de baschetul craiovean:de ce l-ati mai adus(si evident platit binisor)pe Parks,ca sa-l folositi vreo 30 de minute in 2-3 luni cat a stat pe aici?

    cu 11 luni în urmă (10.05.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!