Stiri Cupa României Masculin

CSO Voluntari întâlnește BC CSU Sibiu în cursa pentru apărarea trofeului Cupei României

CSO Voluntari întâlnește BC CSU Sibiu în cursa pentru apărarea trofeului Cupei României

CSO Voluntari și BC CSU Sibiu se duelează pentru un loc în Final Four-ul Cupei României. Dubla manșă din sferturile de finală demarează luni, 27 decembrie, cu începere de la ora 19:30 în Sala Sporturilor Gabriela Szabo din Voluntari.

Echipa gazdă a acestei confruntări este și deținătoarea Cupei României. CSO Voluntari a cucerit trofeul în stagiunea precedentă, primul din istoria clubului, după ce a revenit impresionant în finala cu CSM CSU Oradea.

Gruparea antrenată de Sasa Ocokoljic a avut un sezon excelent în Liga Națională de Baschet Masculin, unde înregistrează până în acest moment 11 victorii și o singură înfrângere. Eșecul a venit chiar în fața lui BC CSU Sibiu, adversara de acum din sferturile de finală din Cupa României.

De partea cealaltă, sibienii au avut un sezon zbuciumat până în acest moment iar în Liga Națională înregistrează doar 4 victorii și 8 înfrângeri. În plus, la gruparea de pe Cibin au existat schimbări atât la nivelul lotului de jucători, cât și la nivelul băncii tehnice. Dan Fleșeriu a demisionat la începutul lui decembrie iar locul său a fost luat de Miguel Angel Hoyo, cel care a început stagiunea ca antrenor asistent. De asemenea, Evan Fitzner a părăsit echipa sibiană din cauza problemelor medicale iar în locul său a fost transferat James Padgett. BC CSU Sibiu a mai efectuat un transfer, iar Javion Blake ar putea debuta pentru în baschetul românesc chiar în meciul de la Voluntari.

Singura confruntarea directă dintre CSO Voluntari și BC CSU Sibiu, a fost câștigată de ardeleni pe 24 octombrie, anul curent. Sibienii s-au impus atunci pe teren propriu cu scorul de 86-83, la capătul unui meci disputat. Justas Tamulis a fost cel mai bun marcator al acelei confruntări cu 23 de puncte, în timp ce Monyea Pratt a impresionat cu 17 puncte, 11 recuperări, 5 pase decisive și 34 la eficiență. Vlad Moldoveanu cu 21 de punctul a fost principalul de atunci al ilfovenilor.

Față de acel joc se schimbă puțin regula jocului iar fiecare trebuie să cu doi jucători romăâi pe teren, tot meciul, dintre care cel puțin unul dintre aceștia să fie sub 23 de ani (U23 - născuți 1999 sau mai târziu).

CSO Voluntari pleacă favorită în această dublă prin prisma parcursului din acest sezon și a lotului de jucători, mai puternic decât cel al sibienilor. Totuși pentru BC CSU Sibiu, Cupa României poate fi o portiță de a salva un sezon care a început modest iar motivația poate echilibra balanța în acest duel pentru un loc în Final Four-ul Cupei României.

foto: BC CSU Sibiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!