Stiri Cupa României Masculin

CSO Voluntari învinge pe U BT Cluj-Napoca în primul meci de la Memorialul Elemer Tordai

CSO Voluntari învinge pe U BT Cluj-Napoca în primul meci de la Memorialul Elemer Tordai

CSO Voluntari s-a calificat în finala Memorialului Elemer Tordai, după ce a trecut de U BT Cluj-Napoca în semifinale. Gruparea ilfoveană a avut nevoie de prelungiri pentru a câștiga cu scorul de 95-87.

U BT Cluj-Napoca a condus 3-0, în timp ce ilfovenii nu au găsit drumul spre coș în primele două minute. Hickey și Joseph s-au revanșat cu 4 puncte marcate rapid. Au urmat două minute fără coș pentru clujeni și scorul era 6-3 pentru CSO Voluntari. Vargas și Edwards au reușit un run de 7-0 pentru U BT, oprit de Gîrbea. Apoi cele două echipe au mers umăr la umăr până la sfârșitul actului inaugural, când se înregistra scorul de 21-20. Sfertul secund a început tot sub semnul echilibrului. Șomăcescu a intrat la U BT în acest sfert secund. Trupa lui Silvășan a început să se desprindă pe tabelă iar alley oop-ul de senzație al lui Guzman din pasa lui Richard a dus scorul la 32-23. CSO Voluntari a răspuns cu o triplă prin Malcolm Lee. Hickey și Djuric au dus echipa din Voluntari la un singur  punct în spatele adversarilor. Utlimele două minute din prima repriză au fost mai sărace în puncte. U BT intra la cabine în avantaj, scor 42-38.

Tudor Gîrbea a înscris primele puncte ale reprizei secunde, cu un coș de la mare distanță. Stipanovic a răspuns cu un coș din vopsea. Tot pivotal Clujului ducea scorul la 46-41, după care mai venea o triplă pentru Voluntari pe mână lui Dani Popescu. U BT Cluj-Napoca a preluat din nou inițiativa și s-a desprin la 7 puncte la jumătatea sfertului, când a venit și un time-out din partea lui Sasa Ocokoljic. Jocul a fost mai alert în continuare dar tot cu trupa lui Silvășan la conducere. Scorul după 30 de minute de joc a fost 62-57 pentru U BT Cluj. Trupa din Ilfov a alergat în startul actului decisiv să anuleze avantajul clujenilor. Egalarea venit în a doua jumătate a sfertului, după un three-point-play al lui Vlad Moldoveanu și imediat Djuric a dus scorul la 73-71 cu mai puțin de 4 minute rămase de joc. Voluntari a mai pus 4 puncte pe tabelă prin Hickey și Moldoveanu. Richard a incendiat finalul și scorul era 79-77 înaintea ultimului minut. Hickey a mai marcat o data pe pătrundere iar Șomăcescu și-a ținut echipa în joc cu coș de 3 puncte, care făcea ca Voluntari să aibă un singur punct avans. U BT a ales să faulteze târziu. Moldoveanu a transformat ambele libere. U BT Cluj a mai avut la dispoziție doar 4.5 secunde iar Patrick Richard a trimis meciul în prelungiri cu un buzzer beater de pe un picior.

Prleungirile i-au aparținut lui Vlad Moldoveanu și Voluntari s-a dus la 92-85. Gîrbea a închis socotelile cu o triplă și diferența urca la 10 puncte  cu un minut și 45 de secunde rămase pe tabelă.

Vlad Moldoveanu a fost omul meciului cu 26 de puncte și 5 recuperări. Anthony Hickey a acumulat 21 de puncte, 8 recuperări și 7 pase decisive. Zarko Djuric a înregistrat 14 puncte și 6 recuperări iar Gîrbea și Lee au adăugat 10 puncte fiecare.

Partick Richard a fost principalul marcator al Clujului cu 20 de puncte. Justin Edwards a terminat în double-double, 17 puncte și 11 recuperări iar Andrija Stipanovic a contribuit cu 18 puncte.

foto: BC CSU Sibiu

3 comentarii la aceasta stire:
  • Benjamin :

    Meci
    - dupa cum anticipam: Petrica, Stipanovic, Tarolis si Edwards sunt jucatori pe care te poti baza.
    - Un joc decent in care nu am stiut sa ne distantam si sa mentinem un avantaj cat de cat rezonabil. Parerea mea e ca am avut meciul, dar l-am gestionat prost. Se vede ca a fost un joc amical in care s-a incercat diferite scheme cu cat mai multi jucatori rulati in vederea Cupei Romaniei.
    - OT gestionat prost.
    - Stipanovic un jucator care cred ca ofera un pic mai mult pe partea ofensiva fata de Planinic. Asta poate e si datorita jocului mai in viteza pe care incercam sa il implementam in sezonul acesta.
    - Vargas un PG interesant care vede jocul si paseaza bine. Mie personal nu imi place stilul lui, dar sper sa devina un jucator pe care sa te poti baza
    - Somacescu. Pacat ca il avem doar un sezon. Imi place mult dezinvoltura cu care joaca. Din pacate Kuti nici acum nu are curajul pe care Tudor il are. Poate si din cauza presiunii (a astepateilor)care s-a pus asupra lui de-a lungul ultimelor sezoane.
    - Grasu. Parerea mea e ca e mai mult un 3 decat un 4. Un ucator de perspectiva. Sper sa i se ofere incredere si sa fie jucat.
    - Voluntari se prezinta ca o echipa cu pretentii mari sezonul acesta. Sincer ma bucur! Baschetul din Romania are nevoie de cat mai multe echipe competitive. Bravo lor pt echipa formata sezonul acesta. Au un lot interesant care poate sa creeze dificultati echipelor bune.
    - Ma bucur ca se transmit meciurile si sper sa fie cat mai multe transmise la TV, dar sincer la Digi trebuie sa te uiti pe mute ca altfe nu rezisti mai mult de un sfert. Incredibil de multe greseli ale comentatorului si o cunostinta precara a jocului de baschet.

    cu 3 ani în urmă (08.10.2020) Raspunde
  • pipzn :

    Meci
    in care ma bucur s-a rulat lotul si mai ales ca s-au dat minute tinerilor.
    Consider ca Vida, Kuti si Grasu nu au profitat prea bine de ele. De la primii doi aveam pretentii mai mari mai ales ca deja au sezoane jucate la seniori.
    Spunea @Benjamin mai sus de presiune. Imi pare rau, dar de la Eurobasket 2017 cand inca se spera ca il vor face pe Kuti conducator de joc, abilitatile lui tehnice mi se par intr-o continua scadere. Sunt momente in care parca nu ar fi jucat niciodata pe acea pozitie.

    Somacescu mi-a placut dar probabil in meciurile oficiale va fi luat mai tare de catre adversari. Deci sa avem un optimism mai moderat in ceea ce-l priveste.

    Voluntariul are echipa interesanta. Pare ca vor juca putin pe pivoti; nu par a avea o echipa foarte atletica la oamenii mari. Cred ca daca ar mai fi jucat Planinic ar fi facut ravagii
    Americanii de pozitie 1-2 au calitati reale, ramane de vazut cat vor putea fi convinsi sa joace si pentru echipa.

    cu 3 ani în urmă (08.10.2020)
    • Benjamin:

      Kuti & Somacescu
      Personal cred ca Kuti a avut si inca are potential mare. Fie a fost indrumat prost de-a lungul carierei fie asta ii e nivelul si atat poate face. Cateodata ma gandesc ca e usor sa il judecam pt ca nu suntem implicati si nu stim tot contextul (asta mi-o zic si mie).
      M-as bucura mult sa isi revina si sa nu ramana in capul fanilor ca si o vesnica speranta.
      In ceea ce il priveste pe Somacescu: da, sunt perfect de acord cu tine. Eu doar sesizam aportul lui pozitiv (avand in vedere varsta) in jocul nostru. Chiar si intr-un amical eu cred ca ai nevoie de indrazneala sa joci asa cum a facut-o el. Sper sa fie doar un inceput. Sincer nu ma astept ca in campionat sa fie jucat foarte mult, dar sper totusi ca atunci cand se poate sa i se acorde sansa cuvenita.

      cu 3 ani în urmă (08.10.2020)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!