Stiri Cupa României Masculin

CSO Voluntari obține al treilea succes pe teren propriu în campionat

CSO Voluntari obține al treilea succes pe teren propriu în campionat

Singurul meci televizat al etapei a șaptea din Liga Națională de Baschet Masculin a avut loc vineri seara, 3 noiembrie, între CSO Voluntari și Dinamo București. Partida ce a contat pentru Conferința A s-a terminat cu succesul gazdelor, 74-69, după ce aceștia au condus exclusiv pe parcursul sfertului decisiv.

Voluntari: Kwamain Mitchell, Laszlo Polyak, JT Shumate, Titus Nicoară, Keyshawn Feazell

Dinamo: Cortez Edwards, Andrei Mandache, Zarko Djuric, Ștefan Grasu, Sean Evans

Trupa din Șoseaua Ștefan cel Mare a început cu 0-5 și a prins aproape patru minute fără coș primit din acțiune la Voluntari, Feazell fiind primul cu o astfel de reușită pentru CSO Voluntari. Liberele lui Mitchell au redus ecartul la un singur punct, 9-10, de unde Dinamo a intrat într-un run de 10-0 și cu dunk-ul lui Fritz s-a făcut 9-19. Allen a reușit puncte consecutive pentru gazde și Olah a închis primul sfert cu 15-22.

Nicoară a ratat șansa unui three-point play la 17-24 și Evans a răspuns imediat la celălalt panou pentru a reface un ecart de nouă lungimi, Polyak și Edwards fiind cei care au marcat următoarele puncte ale întâlnirii (20-28). Dinamo a ajuns la +10 cu puțin sub trei minute rămase din prima repriză, în urma reușitei lui Mandache la 26-36, de unde CSO Voluntari a tăiat puțin din deficit. Repriza s-a încheiat cu 34-40 în dreptul vizitatorilor, care au beneficiat de procentaje mult mai bune din acțiune în aceste 20 de minute.

Djuric a deschis cu trei libere precise repriza secundă și curând a ajuns la opt puncte marcate în acest act (44-50). Shumate a înscris de la distanță și a aplicat apoi un capac, iar Feazell a redus deficitul la un singur punct și Allen a egalat situația la 54. Mandache, Edwards și Djuric au ajutat-o pe Dinamo să conducă din nou, pentru ca avansul grupării în alb-roșu să fie de trei puncte la finalul acestui parțial: 57-60.

Trevon Allen și-a continuat evoluția reușită și a egalat în debutul sfertului patru și în urma punctelor lui Andrei Mandache a urmat o serie de 10-0 pentru CSO Voluntari, moment în care dinamoviștii au cerut time-out la 70-64. Djuric a reușit să stopeze run-ul amfitrionilor, însă după ratări consecutive ale echipei lui Sotiris Manolopoulos, Kwamain Mitchell a înscris de la semi-distanță pentru 72-67, cu puțin peste un minut până la final. Același Djuric a irosit două libere cruciale pentru Dinamo și Tohătan nu a greșit de la linia de pedeapsă, ultimele secunde aducând posesii pierdute în ambele tabere și CSO Voluntari a putut să închidă partida în cele din urmă cu 74-69.

Trevon Allen a stat aproape de double-double (16 puncte, 8 recuperări, 3 pase decisive), Kwamain Mitchell a terminat 11 puncte și 5 recuperări, iar Alex Olah a contribuit cu 10 puncte, 5 recuperări, 2 pase decisive și 2 intercepții.

Reușitele lui Cortez Edwards (17 puncte, 6 recuperări, 6 pase decisive) și Andrei Mandache (16 puncte, 5 recuperări, 4 pase decisive) n-au fost suficiente pentru Dinamo, în grupul jucătorilor cu măcar 10 puncte înscrise aflându-se, de asemenea, Zarko Djuric (14) și Sean Evans (12).

CSO Voluntari (4-2) are parte de două meciuri pe parcursul săptămânii viitoare, primul fiind în ENBL cu Brno (8 noiembrie), iar ulterior acasă cu CSM Târgu Jiu în campionat. Dinamo (3-4) se va deplasa în etapa a 8-a la Timișoara.

*foto: Facebook CSO Voluntari Baschet

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM Focșani Lex 8 :

    Voluntariul
    E cool, mai adaugă o victorie în fața vedetelor rosii

    cu 5 luni în urmă (05.11.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!