Stiri Cupa României Masculin

CSO Voluntari obține o victorie importantă pe terenul lui CSM Târgu Mureș

CSO Voluntari obține o victorie importantă pe terenul lui CSM Târgu Mureș

Etapa cu numărul 23 din Liga Națională de Baschet Masculin a debutat joi, 7 martie, cu un duel foarte important în economia clasamentului din Top 10. CSO Voluntari a reușit să se impună cu 92-74 în fieful lui CSM Târgu Mureș, aceste două cluburi fiind la egalitate înaintea jocului direct.

Târgu Mureș: Jonathan Person, Mladen Jeremic, Goran Gajovic, Alin Borșa, Szabolcs Santa

Voluntari: Lucas Tohătan, Trevon Allen, JT Shumate, Titus Nicoară, Keyshawn Feazell

Santa a marcat primele trei puncte ale gazdelor, iar în replică au punctat Allen și Tohătan, americanul fiind cel care a dus scorul la 3-7 după perechea precisă de libere. Feazell a mărit diferența la șase lungimi, Gajovic a răspuns cu o triplă, însă în scurt timp mureșenii au comis o abatere de cinci secunde și au oferit posesia oaspeților, iar Tohătan a profitat pentru 8-14. CSO Voluntari s-a desprins în curând la +9, dar a încasat apoi o greșeală tehnică pentru încălcarea regulii cu doi români pe teren. Mitchell a dus scorul la 15-25 cu un minut și jumătate până la finalul sfertului inaugural, însă Mureșul a prins un parțial de 7-0 și Nistor a stabilit scorul acestui act: 22-25.

Lowrance și Polyak s-au întrecut în reușite de la distanță (25-30), iar Mitchell a necesitat îngrijiri medicale după un contact cu Person. Voluntari s-a desprins din nou la cel puțin două posesii cu ajutorul lui Polyak și Feazell a dus scorul la 29-36, în timp ce Borșa a răspuns imediat tot cu o reușită din interiorul arcului de cerc. Tohătan a contribuit la procentajul solid al ilfovenilor în privința coșurilor de trei puncte și Polyak l-a urmat pentru 33-42, în timp ce avantajul Voluntariului a devenit de 14 lungimi în scurt timp. Jeremic a oprit run-ul de 11-0 în care s-au aflat oaspeții și la pauză tabela a indicat 39-49.

Feazell a deschis sfertul trei într-o manieră spectaculoasă, iar Gajovic a avut o finalizare pe măsură la 43-53. Justice a marcat primele puncte în echipamentul Voluntariului, Santa a răspuns cu patru puncte la rând și Jeremic a fost trimis la linia de fault pentru 50-55. Oaspeții au ajuns la +8 printr-o nouă reușită din spatele arcului de cerc și Jeremic a oferit o pasă greșită pe un atac important al Mureșului, lucru de care a profitat Allen la 54-62. „Troublemakers” s-au bazat pe un avantaj format din două cifre în perioada rămasă pe cronometru din acest act, iar scorul a devenit 58-70.

Ilfovenii au bifat un parțial de 5-0 în primele două minute ale sfertului patru, Jeremic fiind cel care a adus trei puncte pentru CSM Târgu Mureș (61-75). Polyak și-a continuat meciul perfect în privința reușitelor din acțiune și l-a forțat pe George Trif să solicite un timp de odihnă la +18 în dreptul Voluntariului. Borșa a avut cinci puncte fără răspuns după time-out, iar Gajovic a redus handicapul la 10 lungimi și a urmat reacția lui Ainars Bagatskis. Ilfovenii s-au bazat pe aruncările de trei puncte, care au intrat și au urcat la 71-85 cu trei minute înainte de final, de unde ecartul maxim a devenit de +19. CSO Voluntari și-a trecut astfel un succes important în economia clasamentului din Top 10: 74-92.

Laszlo Polyak a terminat cu 19 puncte, 5 recuperări, 2 pase decisive și 4/6 de la distanță în din postura de adversar în sala din Târgu Mureș. Keyshawn Feazell l-a urmat cu 17 puncte, 6 recuperări și 2 capace, iar Trevon Allen a avut 13 puncte, 6 pase decisive și 3 recuperări.

Liderii lui CSM Târgu Mureș au fost Szabolcs Santa și Goran Gajovic, ambii cu câte 18 puncte. Jakob Lowrance a contribuit cu 12 puncte, iar Mladen Jeremic a totalizat 11 puncte, 4 pase decisive și 2 recuperări, dar a pierdut în cinci rânduri mingea.

Mureșul (5-8) va avea parte de o deplasare la Cluj-Napoca în următoarea rundă. Pentru CSO Voluntari (6-7) urmează manșa tur cu Tartu, în ENBL, pe 12 martie, iar apoi un duel cu CSU Sibiu în campionat.

*foto: u-bt.basketball

12 comentarii la aceasta stire:
  • Silvois :

    Asta e adevarata fata
    a Voluntariului, nu cea aratata cu Arges. Inca odata o spun, mie mi se pare ca, in momentul asta, e singura capabila sa o bata pe U. S-ar putea sa mi se demonstreze ca gresesc maine, la Oradea!

    cu 1 lună în urmă (07.03.2024) Raspunde
  • varu silvois :

    nu ca Voluntari nu e o nuca tare
    dar meciul cu Mures nu e relevant si clar ne grabim sa avansam cu pronosticurile pentru locurile 11-8 si mai ales 2-4. Echipele sunt acolo la diferenta mica, atat ca puncte, ca joc si din pacate nu urmare a valorii lor. Anul trecut a iesit la rampa Sibiul ( dar avea alti jucatori) din postura de echipa mai slab clasata. Oricand, orice echipa poate invinge in deplasare la Oradea, Pitesti, Voluntari, Constanta, Bucuresti. Altfel spus, sa auzim doar de bine.

    cu 1 lună în urmă (08.03.2024)
    • varu silvois:

      erata
      locurile 1-8 si nu 11-8

      cu 1 lună în urmă (08.03.2024)
    • CSM CSU Oradea TheOptimiser:

      @varu silvois
      De acord, Mureșul momentan are 2 oameni de bază lipsă (Lawrence și Martinic) și nu prea e relevantă situația meciurilor cu ei...
      De asemenea sunt de acord cu @Silvois legată de faza cu U vs Voluntari, e singura echipă care a pus probleme Clujului în acest sezon, de două ori chiar, nu văd de ce nu ar putea să o facă din nou.
      P.S.: de ce am crezut că Silvois și văru silvois sunt una și aceeași persoană? Mă jur, logica mea a fost că sunt una și aceeași persoană și scriu în funcție de cum are chef :))))

      cu 1 lună în urmă (08.03.2024)
    • varu silvois:

      opti
      as spune doar ca Silvois e fun Silvasan, daca ar putea ar da o hotarare de consiliu local pentru ridicarea unei statui, eu in schimb am apreciat doar jucatorul Silvasan. Dar peste toate acestea...mereU nUmai U!!

      cu 1 lună în urmă (08.03.2024)
    • CSM CSU Oradea TheOptimiser:

      @varu silvois
      Ca și privitor neutru și mie mi-a plăcut mai mult Silvășan jucător, decât antrenor... Îmi aduc aminte de coșul acela de 3 din meciul decisiv cu Sibiul din 2014, coș care a și adus calificarea voastră în semifinale... Sânge rece de căpitan, față de bobiță, cu b mic, care numai a căpitan nu arată...

      cu 1 lună în urmă (08.03.2024)
    • varu silvois:

      The Opti
      De multe ori ai comentarii echilibrate, apreciez, comunitatea sportiva ar avea de castigat in detrimentul balacarelilor, de multe ori nu ne intelegem noi din aceeasi tabara, care om fi aceia, dar pana la urma..We love this game.

      cu 1 lună în urmă (08.03.2024)
    • CSM CSU Oradea TheOptimiser:

      @varu silvois
      Categoric. Cu bune, cu rele, pasiunea pentru baschet e ceea ce ne unește. Sperăm la un meci cât mai frumos diseară și fie ca cea mai bună echipă să câștige.(98% voi veți fi :)) )

      cu 1 lună în urmă (08.03.2024)
    Raspunde
  • CSM Constanța RlCARDO :

    playoff
    Pentru playoff ,locurile 1-3 sunt cam bătute în cuie, pentru locul 4 (care îți dă avantajul terenului propriu) se bat acum Rapid, Voluntari, Sibiu - eu personal văd Rapidul acolo. Voluntari a câștigat doar cu Constanța și Mureș - 2 echipe nu foarte în formă acum iar Sibiul se pare că e în cădere liberă - nu știu ce se întâmplă acolo pentru că lotul e bun. Din punctul de vedere al spectacolului mi-ar place ca în semifinale să vedem Cluj, Oradea, Pitești și Sibiu, echipe care au o bază de suporteri care se pot bucura de baschet decât să vedem săli goale cum se întâmplă la Rapid sau Voluntari.

    cu 1 lună în urmă (08.03.2024)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      Locuri
      As pune doar primele 2 (Oradea are +3 fata de restul), pt că Pitești, Mureș, Sibiu și Oradea (chiar2) mai au de jucat și cu U, și pot "bugeta" încă o înfrângere - doar de dragul șanselor, orice se poate întâmpla, dar va fi un bonus pt ele;
      Astfel pozitiia 3 zic că se joacă intre Pitești și Voluntari, cu Rapid pe 5. E devreme, mai sunt 6 meciuri - inclusiv meciuri directe - deci se mai pot schimba multe

      cu 1 lună în urmă (08.03.2024)
    Raspunde
  • Bihor :

    clasament
    acum, oradea trece prin cea mai grea perioada din sezonul asta ... avem o banca mult prea scurta, am pierdut cel mai important jucator, pe care se baza mare parte din jocul nostru, am adus un jucator care suna bine, dar sa vedem cat de repede se va realiza integrarea, a mai plecat si markovici (nu ca e mare pierdere, dar mai intra cateva minute cat sa se odihneasca oamenii de baza), starea de spirit si moralul sunt la nivel scazut, dupa eliminarea din europa si fiasco din cupa ...
    dar chiar si in conditiile astea, nu avem cum sa pierdem locul 2, argesul e la 3 puncte in spatele nostru si avem si avantajul rezultatelor directe ...
    personal as dori argesul pe 3 si voluntari pe 4
    pana la play-off ar fi timp sa depasim pasa proasta si sa ne punem pe picioare, in turul 1 nu ar trebui sa fie o problema, iar in semifinale ar fi de evitat voluntari

    cu 1 lună în urmă (08.03.2024) Raspunde
  • CSM Focșani Leks :

    de apreciat
    Szabolcs Santa reușește unele partide să fie fantastic

    cu 1 lună în urmă (09.03.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!