Stiri Cupa României Masculin

CSO Voluntari primește vizita lui Rapid București la debutul în Top 10

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
03.02.2023

CSO Voluntari primește vizita lui Rapid București la debutul în Top 10

Prima etapă din Top 10 propune un duel extrem de atractiv între două echipe ce emit pretenții în lupta la titlu în Liga Națională. CSO Voluntari primește vizita lui Rapid București sâmbătă, 4 februarie, de la ora 18:30.

Ilfovenii și-au asigurat prezența în Top 10 printr-un succes categoric obținut în ultima etapă și încep cu un bilanț de 4-4. Vicecampionii României au surclasat-o pe CSM Focșani cu scorul de 95-79 și au încheiat cu nouă victorii și șapte eșecuri participarea în Conferința B.

Forma Voluntariului n-a fost cea mai fericită în finalul primei faze de campionat. În ultimele patru jocuri, formația de la marginea capitalei a avut două victorii și două eșecuri. Ambele înfrângeri au venit în fața unor echipe încă agrenate în lupta pentru unul dintre primele cinci locuri în Conferința B.

Primul călău al Troublemakers au fost cei de la Steaua București, care au triumfat cu 88-84 în meciul din Sala Regimentului de Gardă „Mihai Viteazul” și au ajuns la patru victorii consecutive în meciurile directe. A urmat un succes la 20 de puncte pentru Voluntari în meciul cu Constanța, înaintea unei noi înfrângeri, scor 81-84 cu CSM Galați.

Maurice Watson este principalul marcator și pasator decisiv al echipei cu medii de 12.6, respectiv 6.8 la aceste categorii. Eric Thompson este cel mai bun recuperator al formației, cu 7.6 astfel de realizări pe meci.

De cealaltă parte, Rapid București ocupă locul al treilea în Top 10 la start, urmând granzii CSM Oradea și U-BT Cluj. Feroviarii au doar două eșecuri suferite în fața echipelor din Conferința A care s-au calificat aici. Ambele au venit acasă, în fața celor de la U-BT Cluj-Napoca și SCM U Craiova.

În ultima etapă din Conferința A, elevii lui Tudor Costescu și-au asigurat un bilanț mai bun pentru această fază a campionatului și s-au impus în deplasarea pe terenul celor de la SCM U Craiova cu scorul de 86-84, după un coș pe sirenă al lui Mladen Jeremic.

Rapidiștii au încheiat prima fază a campionatului cu un record de 13-3 și cu o serie de șase victorii, trei dintre ele venind cu echipe din Top 10: U-BT Cluj, FC Argeș și SCM U Craiova. Cele trei înfrângeri au venit în decurs de trei săptămâni în care alb-vișiniii au avut un bilanț de 2-3.

Tyler Stone este printre cei mai valoroși jucători ai campionatului și a încheiat prima fază a Ligii Naționale ca lider la puncte (20.4 pe meci) și recuperări (8.6 pe meci). Josip Bilinovac este principalul playmaker al echipei, cu 3.2 assist-uri pe meci.

Confruntarea dintre CSO Voluntari și Rapid București va avea loc sâmbătă, 4 februarie, de la ora 18:30 și poate fi urmărită în exclusivitate pe FRB TV.

*foto: Facebook/CSO Voluntari

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!