Stiri Cupa României Masculin

CSO Voluntari reușește o victorie dramatică în primul meci din Final Eight-ul Cupei României

CSO Voluntari reușește o victorie dramatică în primul meci din Final Eight-ul Cupei României

CSO Voluntari a reușit o calificare dramatică în semifinalele Cupei României, după o victorie cu 75-74, în fața celor de la BCM U FC Argeș Pitești. 

CSO Voluntari a început meciul în formula Badiu, Joseph, Hickey, Moldoveanu și Barro. Piteștiul îi are în primul cinci pe Gheorghe, Măciucă, Jeremic, Bishop și Jevtovic. 

Fără Borovnjak pe parchet, Voluntariul și-a îngreunat misiunea după ce Ouszy Barro a comis două faulturi în primele 80 de secunde. Ilfovenii au deschis un avantaj de cinci puncte (8-3), dar argeșenii au revenit printr-un and-one al lui Tudor Gheorghe și un coș de 3 puncte al lui Măciucă (12-11). Hickey și Djuric au readus Voluntariul la un avantaj de cinci puncte (20-15). Radu Voinescu l-a agasat apoi pe

Hickey și a scos un fault tehnic și a transformat două libere. Vlad Moldoveanu a scos apoi un fault pe aruncare de 3 puncte, grație căruia a stabilit scorul primului sfert la 23-19.

Zarko Djuric a deschis sfertul secund cu încă un coș de 3 puncte. La 28-21 pentru Voluntari, argeșenii au marcat două coșuri de 3 consecutive, prin Jeremic și Măciucă pentru ca Jevtovic să îi aducă în avantaj de la linia de fault. Finalul primei reprize a aparținut tot argeșenilor, care au marcat pe sirena pe finalul celor 20 de minute, prin Gary Talton și au intrat în a doua repriză cu un avantaj de cinci puncte (42-37). 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Baschet.ro (@baschet.ro)

Voluntari a început la timona partidei, cu Hickey egalând la 42. După mai multe reușite ale lui Joseph și Hickey, Voluntari a reușit un run de 12-2 (49-44), forțându-l pe Tudor Costescu să ceară time-out. Jevtovic a semnalat revenirea piteștenilor, cu un capac superb la Hickey. Ilfovenii au reușit apoi o fază superbă, pornită de la o fentă a lui Hickey și terminată cu pasa decisiva a lui Vlad Moldoveanu pentru Ouszy Barro (55-48). Tudor Gheorghe a mai semnat un coș de 3 puncte, iar Voluntari păstra un avantaj de numai 2 puncte la intrarea în sfertul decisiv (58-56).

Tony Bishop a deschis sfertul decisiv cu două coșuri, inclusiv un dunk fulgerător. De altfel, argeșenii au început sfertul trei cu 11 puncte consecutive. Dunkul lui Barro a rupt seria adversarilor (60-67). După un alley-oop ratat de Măciucă, Badiu a înscris de 3 la celălalt panou (68-71). Gheorghe a răspuns însă cu un pump-fake spectaculos din zero grade. În ultimul minut Marcu Badiu a scos un assist spectaculos pentru Barro, care a reușit un and-one și a adus Voluntariul la 2 puncte (72-74). Malcolm Lee a scos apoi trei libere pe ultimul atac, cu 1,7 secunde rămase  de jucat, pe care a și reușit să le marcheze (75-74). Nikola Jevtovic a ratat aruncarea pe sirenă iar Voluntariul a reușit in extremis calificarea în semifinalele Cupei. 

Anthony Hickey a fost principalul marcator al ilfovenilor, cu 16 puncte, Ouszy Barro a marcat 14 puncte cu 8 recuperări, în timp ce Vlad Moldoveanu și Devoe Joseph câte 11 puncte fiecare. De partea cealaltă Tudor Gheorghe a marcat 15 puncte, Mladen Jeremic și Tony Bishop câte 14 puncte. 

CSO Voluntari își va afla adversara după meciul dintre CSA Steaua și SCM U Craiova. 

*foto: Sabin Malisevschi

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!