Stiri Cupa României Masculin

CSO Voluntari se califică pentru prima oară în istorie în finala campionatului

CSO Voluntari se califică pentru prima oară în istorie în finala campionatului

CSO Voluntari s-a calificat în premieră în finala Ligii Naționale de Baschet Masculin în urma victoriei cu 85-79 în meciul trei al seriei cu CSM CSU Oradea, miercuri (18.05) pe teren propriu. Ilfovenii au recuperat un deficit de 12 puncte și au închis seria în minim de meciuri, rămânând fără eșec în playoff-ului sezonului 2021-2022.

Ilfovenii au debutat în joc cu Vasiliauskas, Gotcher, Badiu, Moldoveanu și Thompson, iar bihorenii au replicat cu un prim 5 alcătuit din Richard, Holt, Fometescu, Green și Gavrilovic.

Marcu Badiu a scuturat plasa de la distanță și deschidea scorul în meciul trei al seriei, Green aducând primele puncte pentru Oradea, gazdele având trei posesii pierdute în decurs de un minut. Richard și-a dus echipa timp de câteva secunde în avantaj, trimițând apoi prea scurt de trei puncte, stop-shoot-ul lui Moldoveanu fiind ulterior bun pentru 7-4 în dreptul lui CSO Voluntari. Tot Moldoveanu a punctat din spatele arcului de cerc, Voluntari formându-și un avantaj de două posesii și Cristian Achim cerea time-out, Richard replicând imediat după acel moment, 10-6. Thompson a finalizat un three-point play, Richard și Fometescu înscriind de la distanță, iar apoi același Richard a interceptat și punea două puncte ușoare cu care Oradea a întors situația, 14-13. Run-ul excelent al „leilor roșii” (14-0) a continuat, Baciu având șase puncte consecutive și sfertul inaugural s-a terminat cu 20-15 pentru CSO Oradea.

Vicecampioana în exercițiu a putut să-și formeze un ecart de trei posesii și cu reușita lui Bickauskis se făcea 27-19 la două minute și jumătate după startul sfertului doi. CSO Voluntari a adunat 10 posesii pierdute în nici 14 minute de joc, Marinău irosindu-și ambele încercări de la linia de fault și Thompson a punctat pe a doua șansă în partea adversă, ilfovenii reducând diferența la un singur punct, 27-26 cu tripla lui Moldoveanu. Run-ul alb-albaștrilor a fost oprit de reușita lui Green pentru 31-29, iar Holt a punctat de la distanță pentru a forma un ecart de două posesii, la pauză scorul fiind 40-31 în dreptul Oradiei.

CSO Voluntari a comis 16 turnovers în prima repriză, trei jucători (Vasiliauskas, Thompson și Woods) contribuind pentru 12 posesii pierdute. Câte un jucător din fiecare tabăra era în double digits la pauză, orădenii aducând mai multe puncte prin jucătorii veniți de pe bancă.

În total s-au marcat 12 puncte în primele două minute de la reluare, Gavrilovic ducând Oradea în premieră la +10, scor 45-35, Vasiliauskas punctând apoi din spatele arcului de cerc. Richard a urmat cu un coș din fața lui Vlad Moldoveanu, 50-38, experimentatul român luându-și revanșa pe următorul atac și Voluntari venea la 50-42 cu liberele lui Vasiliauskas, antrenorul orădenilor cerând time-out după încă o triplă reușită de Moldoveanu. Gazdele au venit la o singură posesie în spate, 54-51, Vasiliauskas ajungând iar la linia de fault și tăia ecartul la un punct, Voluntari completând revenirea de la -12 și Vasiliauskas ajungea la nouă puncte consecutive (58-56). Formațiile au mers cap la cap până pe finalul sfertului trei, avantajul fiind de partea amfitrionilor, 63-61, Voluntari marcând 32 de puncte pe parcursul acestor 10 minute.

Gazdele au pus două posesii între în primul minut al sfertului patru, 68-63 cu tripla lui Gotcher, același american modificând scorul pentru 71-65 cu un and-one. Richard a pierdut o posesie importantă, dar Voluntari n-a putut să înscrie pe atacul imediat următor, Holt ajungând la linia de fault din tabăra orădeană. Markovic a refăcut distanța de patru puncte între echipe (73-69), Moldoveanu răspunzând cu o triplă spre finalul atacului gazdelor, ulterior Gavrilovic punând două puncte cu panoul și Oradea reducea la 76-73. Avantajul ilfovenilor avea să urce la +8, Holt împărțindu-și perechea de libere, apoi Richard a ajuns și el la linia de fault și făcea 81-79 cu un minut până la final, Thompson căpăcindu-l pe Richard pe una dintre ultimele posesii ale întâlnirii și CSO Voluntari s-a impus cu 85-79 pentru a obține biletele în finala LNBM.

Vlad Moldoveanu a ieșit în evidență cu 26 de puncte pentru CSO Voluntari, având 10/11 din acțiune, din tabăra ilfoveană alți trei jucători având cel puțin 10 puncte marcate. Kris Richard (22 de puncte, 4 pase decisive, 4 intercepții) și Alex Gavrilovic (12 puncte, 2 recuperări) au fost singurii de la Oradea în double digits.

*foto: Roby Boroș / Facebook CSM Oradea

3 comentarii la aceasta stire:
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    Îmi pare rau
    După primele doua sferturi aveam impresia ca orădenii chiar s-au trezit. Ulterior nu am apucat sfertul 3 și vreo 5 min din sf4 dar deja Oradea “își revenise” și aveau -4. Păcat pt baschet și suporteri. Voluntari a fost mai matura sa nu zic mai buna. Voluntari campioana:) aici ati văzut prima data:)).

    cu 1 an în urmă (19.05.2022) Raspunde
  • teddy :

    Goaltending?
    Nu o sa inteleg de ce, fluierasii nu au dorit sa revada faza in care la 81-79, se prea poate sa fi fost goaltending la actiunea lui Richard... La fel s-a intamplat anul trecut la un meci Oradea-Cluj, cand clar a fost goaltending, deci exista un precedent, chiar daca la acel meci Oradea au fost cei avantajati...

    cu 1 an în urmă (19.05.2022)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      fluierasi
      Ca sa revada faza trebuia... in primul rand sa fluiere ceva, ca apoi sa mearga sa verifice pe reluari. Cum nu au fluierat, nici nu puteau sa verifice. A, ca puteau sa fluiere "cos valabil" si apoi sa mearga sa verifice si daca nu era, sa dea mingea Voluntariului (ca ei au recuperat minge) e alta poveste. Dar cum nu au fluierat ...

      cu 1 an în urmă (19.05.2022)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!