Stiri Cupa României Masculin

CSO Voluntari se impune pe teren propriu în primul duel cu Craiova pentru locul 5

CSO Voluntari se impune pe teren propriu în primul duel cu Craiova pentru locul 5

CSO Voluntari a câștigat prima partidă din seria cu SCM U Craiova pentru locurile 5-6 în Liga Națională de Baschet Masculin. Ilfovenii s-au impus pe teren propriu cu 82-73 vineri (05.05), după ce au recuperat un handicap de 13 puncte.

Voluntari: Lucas Tohătan, Tekele Cotton, Rasheed Moore, Rolland Torok, Eric Thompson

Craiova: Cortez Edwards, Topias Palmi, George Blaj-Voinescu, Milivoje Mijovic, Bogdan Țîbîrnă

Triplele lui Torok au dus-o pe CSO Voluntari pentru început la 6-2, după care a urmat un run de 11-0 în dreptul Craiovei și Țîbîrnă a făcut 6-13 cu patru minute rămase din sfertul inaugural. Cotton a încheiat perioadă excelentă a oltenilor și Tohătan și-a adus echipa la 15-17, acest parțial terminându-se apoi cu 17-21 pentru Craiova. Oaspeții au mers în câteva rânduri la trei posesii în față pe parcursul celui de-al doilea sfert, Hopkins fiind cel care a marcat la 19-27 și ulterior diferența a crescut la una formată din două cifre prin tripla aceluiași jucător. Voluntari a încercat să taie din deficit, dar SCM U Craiova s-a distanțat la +13, de unde Tohătan a avut cinci puncte consecutive și la pauză a fost 31-40.

Moore și Gotcher au ajutat echipa ilfoveană să deschidă repriza secundă cu un run de 5-0 și ecartul era de doar patru lungimi, după care Mijovic a putut să facă 36-44 cu liberele sale precise. Tohătan și Cotton au continuat perioada bună a gazdelor și cu reușita celui din urmă s-a făcut 44-46 la jumătatea celui de-al treilea parțial, de unde Hopkins și Mijovic au replicat cu coșuri de la distanță și CSO Voluntari a solicitat un timp de odihnă. Ilfovenii au putut să reducă cel mult la -2 pe finalul parțialului și Craiova a încheiat această perioadă cu 54 la 56 pe tabelă.

Formația lui Ainars Bagatskis a completat revenirea și scorul a devenit egal în primele minute din sfertul patru și Planinic și-a împărțit liberele pe un fault antisportiv acordat lui Edwards, după care pivotul a înscris din acțiune și s-a făcut 59-58. Tot Planinic a fost precis pentru CSO Voluntari și a ajuns în double figures la jumătatea parțialului, Torok fiind cel care a urcat avantajul gazdelor urcând apoi la opt puncte, 68-60. „Leii Băniei” au prins un run de 7-0 pe următoarele atacuri, tripla lui Rolland Torok fiind cea care a oprit acest moment și diferența a devenit una de cel mult nouă puncte, iar CSO Voluntari a putut să-și treacă în cont victoria cu 82 la 73, în ultimele secunde ale partidei fiind acordat și un fault tehnic pentru antrenorul Craiovei.

Toddirck Gotcher a încheiat partida cu 16 puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive, Rolland Torok a adunat 14 puncte (3/4 de afară), 6 recuperări și 3 pase decisive, iar Darko Planinic a avut 13 puncte și 3 recuperări.

Milivoje Mijovic a replicat cu 21 de puncte și 4 recuperări, în double figures pentru SCM U Craiova fiind și Cortez Edwards (16 puncte, 8 assist-uri, 6 recuperări), respectiv Shawn Hopkins și Dimitrije Nikolic (ambii 10 puncte)

Meciul doi va avea loc la Craiova pe 9 mai, începând cu ora 19.00.

*foto: Facebook CSO Voluntari Baschet

1 comentariu la aceasta stire:
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Dar
    Ce e de capul favoritilor mei m-am lamurit mai demult,dar...
    de data asta cred ca pur si simplu nu au putut face fata presiunii celor 21 de fani dezlantuiti ai echipei satesti...
    dar poate ar fi avut o sansa cat de mica ,daca pentru a nu stiu cata oara nu i s-ar fi tolerat jocul grobian echipei satesti,mai ales acestui ratacit pe terenul de baschet, pe nume Thompson...
    dar inca mai speram sa nu-l mai vedem pe Tibarna la Craiova!

    cu 11 luni în urmă (05.05.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!