Stiri Cupa României Masculin

CSO Voluntari și-a asigurat biletele pentru sferturile de finală ale Cupei României

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
16.09.2023

CSO Voluntari și-a asigurat biletele pentru sferturile de finală ale Cupei României

CSO Voluntari este a patra echipă care și-a asigurat astăzi calificarea în Final Eight-ul Cupei României la Baschet Masculin. Formația pregătită de Ainars Bagatskis a învins-o și pe Laguna București și a terminat turneul de calificare de la Brașov cu bilanț perfect, 2-0. Scorul confruntării de sâmbătă a fost 64-79.

Laguna București: Stefan Mitrovic, Thomas Smallwood, Călin Stoian, Trevor John, Vasile Odagiu

CSO Voluntari: Lucas Tohătan, Trevon Allen, JT Shumate, Titus Nicoară, Keyshawn Feazell

Smallwood a deblocat tabela din interior, însă Shumate nu a ezitat să răspundă cu un coș de trei puncte. Acesta a marcat și de la panou, înainte ca Smallwood și Feazell să se dueleze în reușite de la distanță. Allen le-a urmat exemplul și a dus scorul la 5-11. Mitrovic și Smallwood au restabilit egalitatea cu un run de 6-0. Tohătan a marcat patru puncte consecutive pentru Troublemakers, înainte ca John să își readucă echipa în avantaj cu un nou coș de afară. Polyak și Cotoară au schimbat din nou situația la conducere, iar scorul era 18-22 după primul sfert.

Ilie a redus diferența la doar o posesie, înainte ca Smallwood să egaleze la 22. Cotoară cu o nouă triplă și Olah cu un and-one au înregistrat un parțial de 6-0 pentru formația de la marginea Capitalei. Blunt și Constantinescu au dus scorul la 26-28. Shumate și John au reușit apoi câte un coș din spatele arcului de cerc. Smallwood cu o triplă făcea ca rechinii să revină în avantaj, dar o reușită similară a lui Allen o punea pe Voluntari în avantaj înainte de pauza mare: 34-36.

Elevii lui Ainars Bagatskis au ieșit mult mai montați de la cabine și au înscris rapid trei coșuri de la distanță prin Polyak, Mitchell și Olah.  Aceștia au consolidat un run de 13-0, întrerupt de tripla lui John. Polyak a bifat un nou coș de trei cu care ducea scorul la 39-52. Smallwood, John și Șerbănescu au redat o urmă de suspans disputei, readucând diferența de pe tabelă în single-digits, în ciuda insistențelor din spatele semicercului din partea lui Nicoară. Cu 10 minute înainte de final, scorul era totuși 50-61.

Tohătan a deschis ultimul act cu un coș de la distanță. John a punctat printr-un floater, înainte ca Allen să imite acest procedeu. Feazell a reușit un dunk prin care ducea scorul la 54-68, înainte ca Allen să fie taxat cu un fault anti-sportiv ce a condus la o posesie de patru puncte pentru bucureșteni. Kwamain a replicat cu un and-one. CSO Voluntari nu a avut emoții pe final și a reușit să se impună cu 64-79.

Laszlo Polyak s-a remarcat cu 14 puncte pentru echipa câștigătoare. Trevon Allen l-a urmat cu 12 puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive. Din partea cealaltă au ieșit la rampă Thomas Smallwood, cu 19 puncte și 7 recuperări, respectiv Trevor John cu 15 puncte, 4 recuperări și 5 pase decisive. 

Laguna București și Corona Brașov trag cortina peste turneul de calificare al grupei E cu un meci programat duminică, 17 septembrie, de la ora 19:00.

*foto: Facebook/CSO Voluntari

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!