Stiri Cupa României Masculin

CSO Voluntari și CSU Sibiu se întâlnesc în premieră în playoff-ul campionatului

CSO Voluntari și CSU Sibiu se întâlnesc în premieră în playoff-ul campionatului

CSO Voluntari primește vizita lui CSU Sibiu în primele două partide ale seriei din runda inaugurală a playoff-ului Ligii Naționale de Baschet Masculin. Întâlnirile de la Voluntari au loc pe 12 și 14 aprilie.

Vicecampioana și-a asigurat avantajul terenului propriu în prima rundă pentru al treilea an consecutiv, după ce a terminat sezonul regulat pe locul 4 cu un bilanț de 10 victorii și 8 înfrângeri la încheierea Top 10. CSU Sibiu a beneficiat și de rezultatele ultimei etape pentru a urca pe 5, având 8-10.

Voluntari și Sibiu s-au întâlnit în Top 10, acolo unde fiecare și-a câștigat jocul de pe teren propriu. Mai întâi galben-albaștrii s-au impus dramatic în Sala Transilvania, 74-73, după care în retur a fost 104-80 pentru fosta câștigătoare a Cupei României.

În privința întâlnirilor din campionat, CSU Sibiu stă mai bine per total în confruntările cu CSO Voluntari, bilanțul fiind de 4-2. Acest succes al alb-albaștrilor din returul Top 10 a fost cel concludent în istoria partidelor oficiale dintre cele două.

Statistic, cifrele nu diferă mult în cazul echipelor la categoriile mai importante, CSU Sibiu având o medie puțin mai bună pe plan ofensiv (81.5 - 81.1 puncte), iar Voluntari stă mai bine la recuperări (35.4 - 34.9) și la procentajul liberelor transformate (76.4 - 69.8%). Sibienii sunt peste adversari atât la două, cât și la trei puncte, precum și la media assist-urilor.

Ambele au trecut și prin schimbări la nivelul antrenorilor și au revenit după un start ezitant de sezon, Ainars Bagatskis făcând din CSO Voluntari una dintre formațiile în formă ale campionatului mai ales după Final 8-ul Cupei României, în timp ce Tomas Rinkevicius a obținut mai multe victorii importante în partide cruciale alături de CSU Sibiu de când i-a luat locul lui Miguel Angel Hoyo.

Vicecampioana are procentaje foarte echilibrate din spatele arcului de cerc indiferent din zona din care aruncă, fiind cu peste 30% la acest capitol, iar Sibiul este o grupare cu cifre solide în căciulă, iar la trei puncte aruncă într-un mod mai precis decât Voluntariul.

Roberts Blumbergs este unul dintre remarcații sezonului în privința mediei de puncte (17.0), Monyea Pratt contribuind cu 7.1 recuperări pentru CSU Sibiu și Gaston Whelan aduce 5.8 pase decisive. Mo Watson vine în replică cu 13.1 puncte pe meci, alături de alte 6.7 assist-uri, iar Eric Thompson este ușor mai eficient la numărul de recuperări decât Pratt, cu 7.7 în medie.

Partidele de la Voluntari se joacă pe 12 și 14 aprilie, ambele de la aceeași oră, 18.30. Confruntările din fieful vicecampioanei în exercițiu o să fie live pe FRB TV.

*foto: Bogdan Isailă

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!