Stiri Cupa României Masculin

CSO Voluntari trece de CSM Petrolul Ploiești și continuă parcursul perfect în propriul fief

CSO Voluntari trece de CSM Petrolul Ploiești și continuă parcursul perfect în propriul fief

CSO Voluntari s-a impus pe teren propriu sâmbătă, 26 martie, în duelul cu CSM Petrolul Ploiești, scor 81-69, într-un meci din etapa a 26-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

Ilfovenii au început disputa în formula Vasiliauskas, Gotcher, Badiu, Moldoveanu și Barro, iar prahovenii au replicat cu un prim 5 alcătuit din Jordan, Iancu, Hammond, Milin și Sekulovic.

CSO Voluntari și-a ratat primele patru încercări din acțiune, perioadă în care CSM Petrolul s-a dus la 6-0 și gazdele cereau time-out după puțin mai bine de două minute scurse. Moldoveanu a scuturat plasa din colțul terenului și aducea primele puncte pentru amfitrioni, ploieștenii replicând cu patru puncte la rând și Jordan făcea 10-3. Diferența a scăzut la două puncte prin reușita de afară adusă de Badiu, Jordan răspunzând cu același procedeu pentru a-i ține pe prahoveni în față, 13-8, apoi avantajul oaspeților rămânând constant de cel mult două posesii în următoarele minute. Voluntariul a comis al treilea turnover în sfertul de debut și Hammond înscria pentru 21-13, dar cu triplele lui Vida și Vasiliauskas diferența s-a strâns la o posesie în favoarea oaspeților (21-19), până la finalul sfertului inaugural nefiind marcate noi puncte.

Run-ul Voluntariului a ajuns la 10-0 și gazdele preluau în premieră conducerea la 23-21, Milin oprind seria alb-albaștrilor cu o încercare precisă de la distanță. Thompson și Torok au pus următoarele puncte pentru CSO Voluntari, de la linia de fault, Watson reducând din handicap pentru 27-26, moment după care banca ploieșteană a încasat un fault tehnic pentru proteste. Jordan a avut de două ori la rând aruncări prea scurte, Gotcher fiind precis de afară (30-26) și cu tripla lui Moldoveanu se ajungea la 35-26. Hammond a redus handicapul la două posesii, pentru ca la cabine să se intre cu 39-33 pentru CSO Voluntari.

Deținătorii Cupei României stăteau mai bine la pauză în privința procentajelor de la distanță decât în cazul încercărilor reușite de două puncte. Voluntari conducea lupta la recuperări (24-17) și la assist-uri (12-7), pierzând posesia de opt ori. CSM Petrolul avea 10-2 în sfertul inaugural la punctele din căciulă, cifrele echilibrându-se până la pauză (14-10).

Voluntari s-a dus la +8 în primele minute din sfertul al treilea, ecartul înjumătățindu-se prin reușita lui Jordan, 43-39, ulterior gazdele prinzând o perioadă mai bună și Thompson făcea 49-41 după ce și-a împărțit perechea de libere. Sekulovic a răspuns din spatele arcului de cerc, apoi Thompson revenea iar una din două de la linia de fault și Jordan o aducea pe CSM Petrolul la o posesie în urmă, 50-48. Diferența n-a trecut de patru puncte în dreptul gazdelor pe următoarele, egalitatea fiind restabilită de Jordan la 54-54 și sfertul s-a terminat cu 59-54 pentru Voluntari cu reușita lui Woods pe sirenă.

Cu un parțial de 7-0 au deschis ilfovenii sfertul patru, Hammond și Sekulovic reducând din handicap cu două încercări bune de afară și Ocokoljic a solicitat time-out la 66-60. Tot de la distanță a punctat și Vasiliauskas pentru a pune o diferență de trei posesii între, lituanianul fiind precis apoi pe o pătrundere și la jumătatea sfertului decisiv Thompson a finalizat cu un dunk în forță pentru 73-60. Ilfovenii au păstrat un avantaj format din două cifre până la finalul întâlnirii și s-au impus cu 81-69.

CSO Voluntari ajunge la 20-3 bilanț în campionat și va juca peste trei zile (29.03) restanța cu U-BT Cluj, iar CSM Petrolul coboară la 11-12 și are un meci restant cu CSM Oradea, tot pe 29 martie.

Sarunas Vasiliauskas a fost la un pas de double-double, terminând cu 21 de puncte și 9 pase decisive, urmat de Toddrick Gotcher (16 puncte, 3 recuperări, 3 intercepții) și Vlad Moldoveanu (14 puncte, 5 recuperări). Principalul marcator al prahovenilor a fost Deion Hammond (19 puncte, 3/5 de la distanță, 9 recuperări), secondat de Mihailo Sekulovic (15 puncte, 5 recuperări) și Jonathan Jordan (13 puncte, 7 assist-uri).

*foto: Facebook CSO Voluntari - Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!