Stiri Cupa României Masculin

CSU Asesoft ca și calificată înaintea returului cu Timba

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
27.09.2013

                                                                                                    Cupa României  

Turul I

        Manșa a 2-a                                                                                    

                                

 

CSU Asesoft Ploiești și BC Timba Timișoara se confruntă sâmbătă (28.09) în manșa secundă din primul tur al Cupei României. Partida se va desfășura la Brazi cu începere de la ora 18. În tur campioana en-titre s-a impus la 22 de puncte, 108-86.

Această partidă este doar o formalitate. După scorul din prima manșă acest meci se joacă din respect pentru competiție, o revenire a „urșilor din Banat” pare a fi un lucru ce aparține domeniului științifico-fantastic. Chiar dacă au demonstrat că pot ține pasul cu campioana, în prima repriză a meciului întâi, Timba nu poate spera decât la un meci mai strâns la Brazi.

Ajustarea defensivei. Aceasta pare a fi prima temă pe care Vladimir Arnautovic a pus-o la punct. După cum afirma chiar tehnicianul prahovenilor, să primești 56 de puncte într-o repriză este ceva enorm iar asta lui nu i s-a întâmplat nici ca jucător nici ca antrenor până acum. Ofensivă impecabilă pentru campioni. Dacă în apărare, ploieștenii nu au impresionat, pe faza ofensivă, s-au revanșat cu vârf și îndesat. Cu 106 puncte și procentaj de 71% de la două puncte respectiv 59% de la trei puncte, Asesoft a demonstrat o forță ofensivă de invidiat.

Timba mai are nevoie de un Bridgewaters și un Florveus. Cei doi americani au impresionat în prima partida, în special în prima repriză. Însă când Bogdan Murărescu a trebuit să apeleze la banca de rezerve, diferența a crescut foarte rapid. David Lawrence nu a evoluat în prima partida a sezonului, dar poate debuta pentru bănățeni la Brazi. Denham Brown, căpitanul „urșilor” nu a fost la nivelul americanilor.

Campioana va marca din nou peste 100 de puncte. Acest lucru pare inevitabil atunci când Asesoft întâlnește pe Timba. În precedentele trei confruntări, prahovenii au trecut de borna 100. Acest fapt va crea un spectacol agreabil pentru spectatorii de la Brazi, care pot asista pentru ultima dată în micuța sală, la un meci al campionilor. O dată cu debutul LNBM, CSU Asesoft Ploiești, va reveni în propriul fief, în sala Olimpia din Ploiești.

Înaintea acestui meci avem toate premisele să vedem un joc cu multe puncte. Nu cred că bănățenii pot avea pretenții la calificare dar cu siguranță vor să demonstreze co sunt capabili să joace un baschet bun. CSU Asesoft nu pot decât să încerce să-și delecteze fanii de la Brazi în acest ultim meci jucat acolo și desigur să facă o ultimă repetiție înaintea startului Ligii Naționale de Baschet.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!