Stiri Cupa României Masculin

CSU Asesoft Ploiești a încheiat partida cu Energia fără coș marcat de la 3 puncte

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
12.04.2014

CSU Asesoft Ploiești, organizatoarea turneului Final Four al Cupei României, a suferit o înfrângere surprinzătoare vineri seară în fața Energiei Rovinari. Ploieștenii nu au fost capabili să-și adjudece o partidă pe teren propriu mai ales că erau extrem de dornici la nivel declarativ să câștige Cupa României. Energia Rovinari a câștigat în cea de a doua semifinală cu scorul 63-71.

Nu doar rezultatul acestei partide a fost unul surprinzător ci și prestația ploieștenilor la nivelul aruncărilor de la 3 puncte. Elevii lui Vladimir Arnautovic nu au reușit să înscrie nici măcar un coș de la mare distanță deși au abuzat de douăzeci și trei de aruncări. La o scurtă comparație, vedem că Energia a marcat 21 de puncte în urma acestui procedeu, marcând 7 aruncări din spatele semicercului de 3 puncte din 16 încercări.

Șase dintre jucătorii Asesoftului și-au încercat norocul de la mare distanță în seară de vineri (11.04), fără noroc însă. Conducătorii de joc, Bojan Popovic și Filip Adamovic au fost jucătorii cu cele mai multe tentative de la distanță, câte șase fiecare. Veteranul Cătălin Burlacu a trimis și cinci minge de la 6.75 spre coș. Cu trei aruncări de la distanță a încheiat Mohammed, cu două Guțoaia și cu una Krapic, cel din urmă nereușind să pună în dreptul său măcar vreun punct.

În asemenea condiții este practic imposibil să te impui într-o partidă cu miză. Este imposibil să desfaci apărarea adversă, să creezi spații și situații de pătrundere pentru că adversarul simțind slăbiciunea aruncărilor aglomerează bine spațiul de 3 secunde. Practic aici a pierdut CSU Asesoft Ploiești partida cu Energia Rovinari. Trebuie căutat foarte adânc în statistici pentru a găsi un meci important în care o echipă nu a marcat de la distanță chiar dacă a aruncat de peste 20 de ori.

foto: Mirela Oprea

2 comentarii la aceasta stire:
  • YMCA alin67 :

    De ziua lui
    As putea sa scriu ca nu vreau sa fiu rautacios dar as minti,astfel ca vreau sa fiu si sa-i transmit lui Adi Gutoaia ca si la el,ca si la ceilati,o data pe an e ziua ta. S-a bucurat foarte mult (poate prea mult) ca ne-a umilit la Tg-Jiu,de ziua lui,incriind din toate pozitiile (mult mai grele decat cele din care a ratat astazi). Nu pot sa ma abtin sa ma bucur pentru nereusitele lui,desi imi place mult jucatorul si am regretat ca a plecat de la noi. Stiu ca acum ne va fi si mai greu in play off,ca nu numai jucatorii si spectatorii vof fi mai indarjiti impotriva noastra ci si raul,ramul,etc., dar ce mai conteaza? Oricum nu vizam titlul anul acesta. Si daca stau bine sa ma gandesc nici cupa nu era obiectiv ... .

    cu 10 ani în urmă (12.04.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea rexdecebal :

    foarte tare
    asta de contraperformanta notabila!!! se pare ca uneori lucrurile se mai razbuna....desi cam rar!

    cu 10 ani în urmă (12.04.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!