Stiri Cupa României Masculin

CSU Asesoft Ploiești se duelează cu Energia Rovinari pentru un loc în finală

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
10.04.2014

Cupa României

Semifinala 2

Vineri 11.04, Ora 19:45

Sala Olimpia

A doua semifinală din Final Four-ul Cupei României ediția 2014 pune față-n față echipa organizatoare, CSU Asesoft Ploiești și Energia Rovinari. Partida va demara de la ora 19:45, imediat după încheierea primei semifinale.

CSU Asesoft Ploiești este echipa cea mai titrată din ultimul deceniu al baschetului românesc însă nu a mai triumfat de 5 ani de zile. Prahoveni sunt astfel extrem de dornici să revină cu un succes în cea de-a doua competiție ca valoare de pe plan intern. Primul obstacol este Energia Rovinari, echipă care nu și-a trecut un palmares vreun trofeu al Cupei României.

Partida aceasta vine după o săptămână de când cele două formații au aflat că se vor întâlni și în primul tur al playoff-ului.

Ultima întâlnirea dintre cele două formații a fost tranșată clar de CSU Asesoft Ploiești care s-a impus la Târgu-Jiu cu scorul 74-95. Totuși dacă privim puțin mai în spate, la ultima confruntare dintre cele echipe, jucată în Sala Olimpia, vedem că lucrurile au fost extrem de strânse. În meciul jucat în noiembrie a fost unul extrem de echilibrat, decis de un fault în ultimele secunde făcut de Dalibor Djapa. Astfel chiar dacă Asesoft pleacă favorită, avem premisele unei lupte aprige pentru biletele care duc în finală.

Ultimul întâmplări din sânul echipei Energia Rovinari s-ar putea să fi destabilizat puțin echipa. În această săptămână premergătoare Final Four-ului, tehnicianul Florin Nini a ajuns la un acord comun cu conducerea gorjenilor pentru încheierea colaborării. Astfel Energia se va prezenta la Ploiești fără antrenor. Radu Stroescu este cel care va prelua frâiele echipei și îi pe dirija de pe margine pe Darby și compania.

Dincolo, CSU Asesoft Ploiești pare să fi intrat în ritm de ceas elvețian. Campioana a terminat en fanfare sezonul în LNBM etalând un joc foarte bun, atât pe partea ofensivă cât și pe cea defensivă.

Totuși calculele hârtiei pot fi tardive într-o asemenea competiție, în care forma de moment poate suplini foarte bine diferența de valoare. Din cauza acestui fapt, Cupa României are ceva aparte care mereu atrage audiența.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!