Stiri Cupa României Masculin

CSU Asesoft Ploiești și BC Mureș luptă pentru un loc în Final Four

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
08.01.2014

Cupa României

Sferturi de fianlă

Joi, 9.01.2014

Sala Olimpia

Ora 18:45, DigiSport

CSU Asesoft Ploieşti și BC Mureș Târgu Mureș se întâlnesc pe data de 9 ianuarie 2014, în prima manșă a sferturilor de finală din Cupa României. Partida se va desfășura cu începere de la ora 18:45 și va fi transmisă în direct de către DigiSport.

Pauza de campionat a adus schimbări importante la nivelul lotului pentru CSU Asesoft Ploiești. Chris Dunn și Dragan Zekovic nu mai fac parte din echipa campioană, primul din cauza unui transfer iar cel de-al doilea din cauza unor probleme de sănătate. Bojan Krapic și Bojan Popovic sunt înlocuitorii celor doi. Acest lucru poate destabiliza puțin echipa gazdă deoarece integrarea celor doi este foarte grea într-un timp atât de scurt.

Dincolo, la mureșeni nu au existat mutări la nivelul lotului în pauza pricinuită de sărbătorile de iarnă. Mureșenii au mutat puțin mai devreme când l-au adus pe Denham Brown în locul lui Matija Ciric care s-a accidentat.

Partida dintre campioana și vicecampioana României este cea de-a 29 confruntare directă dintre cele două echipe, indiferent de ce competiție vorbim. CSU Asesoft Ploiești are un palmares net superior cu 23 de victorii și 5 înfrângeri, când a dat piept cu BC Mureș. În ultimele sezoane, În Cupa Românie, cele două echipe nu s-au prea întâlnit decât, în finala mică a Final Four-ului organizat chiar la Mureș, și unde Asesoft a avut câștig de cauză.

Un prim meci în noul an este dificil pentru ambele echipe. Oricât de bine ar fi pregătit antrenorii meciul, este dificil pentru că jucătorii nu sunt complet deconectați de la vacanță. Mai tot timpul staff-ul unei echipei se teme de primul și ultimul meci dintr-un an.

Pentru BC Mureș cheia acestei duble pare să aibă un singur nume, Goran Martinic. Jucătorul muntenegrean este cel mai bun om al ardelenilor în Cupa României cu o medie pe meci de 28.0 puncte și 6.5 pase decisive, pentru o eficiență de 32 de unități. BC Mureș a trecut de CSU Sibiu în optimile competiției.

Dincolo la Asesoft, performanțele individuale din Cupa României de până acum nu prea contează deoarece campioana României a trecut de BC Timba Timișoara în optimi.

Așadar se anunță un duel aprig în CSU Asesoft Ploiești și BC Mureș pentru un loc în careul de ași al Cupei României. Manșa retur se va disputa la Târgu Mureș pe data 13 ianuarie 2014.

4 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe icsabex :

    atentie
    Din Ciric ati facut o struto-camila: Matija a fost Ceskovic. Ciric este Andrija. :)

    cu 10 ani în urmă (08.01.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe csaby15 :

    bc mures
    Din pacate Martinic este accidentat :((

    cu 10 ani în urmă (08.01.2014)
    • BC Mureș Târgu Mureș erebus:

      da
      ... si nici jocul lui Ivanovici nu este cert :(

      cu 10 ani în urmă (08.01.2014)
    • BC Mureș Târgu Mureș tiger76:

      :(
      Nu dati din "casa" mai baieti!

      cu 10 ani în urmă (08.01.2014)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!