Stiri Cupa României Masculin

CSU Atlassib Sibiu smulge victoria în fieful grupării CSM-U Oradea

Radu Bărăian

Radu Bărăian
26.09.2014

Cupa României

Optimi - Tur

81-83

Arena „Antonio Alexe” - Oradea

  Statistică  

Baschetbaliștii de la CSU Atlassib Sibiu și-au adjudecat prima manșă cu CSM-U Oradea, jucată chiar în Bihor, din cadrul optimilor de finală ale Cupei României. Scorul final al întâlnirii a fost 83-81 (19-31, 28-28, 21-22, 15-10) în favoarea echipei galben-albastre. Partida retur dintre cele două combatante se va juca miercuri, 1 octombrie, în Sala Transilvania din Sibiu, atunci când gazdele vor fi nevoite să-și apere cele două puncte pentru a se califica în sferturile de finală ale Cupei. 

Antrenorul formației din Oradea, Cristian Achim, a început partida cu un prim-cinci format din M. Hatten, R. Markovic, D. Dillon, R. Pașca și M. Pantic, în timp ce Miodrag Perisic i-a trimis în teren pe O. Popa Calotă, L. Seals, M. Bojovic, S. Popovic, respectiv C. Lee.

Încleștarea din Arena „Antonio Alexe” a avut un început normal de joc, cu cele două puternice echipe tatonându-se reciproc. După un minut și 22 de secunde scurse din meci, tabela înregistra egalitate, 4-4, moment în care amfitrionii au apăsat ușor pedala de accelerație, distanțându-se la 6 lungimi, scor 10-4. Bojovic cu o aruncare din interiorul semicercului, respectiv Calotă cu 2 libere înscrise, și-au adus echipa la 2 puncte în spatele adversarei, 8-10. Cu un Marcus Hatten în zi de grație, orădenii au reușit din nou să se distanțeze de oaspeți, de această dată mult mai hotărât, având cu un aproximativ un minut rămas din primul sfert un avantaj de 12 puncte, 29-17. Până la finalul secvenței de debut fiecare echipă a mai marcat încă 2 puncte, scorul fiind 31-19 după primul sfert.

Primele 2 puncte ale actului secund au venit pe mâna lui Milos Bojovic, iar în replică Bogdan Țibârnă a fructificat doar o liberă din cele 2 avute la dispoziție, scor 32-21 după 37 de secunde jucate. Conducătorul de joc al orădenilor și-a continuat recitalul, având după 13 minute de joc 21 de puncte marcate, scor 37-24. Ulterior, Popa Calotă cu o arucare de 3 puncte reușită, respectiv Bojovic cu una de 3 și una de 2, și-au adus echipa la doar 6 puncte în spatele echipei vizitatoare, scor 38-32 pentru Oradea după 4 minute jucate din sfertul cu numărul 2. Mai mult de atât, după încă 3 minute jucate pe parchetul arenei bihorene, Sibiul a reușit să reducă diferența semnificativ, tabela înregistrând 41-40 în favoarea roș-albaștrilor, cu 3 minute rămase până la pauză. În fine, cu un parțial de 28-18 în actul al 2-lea pentru Sibiu, Oradea a intrat la vestiare cu un avantaj de doar 2 puncte, scor 49-47, după ce la finele primei secvențe aveau 12. Remarcatul primei reprize a fost fundașul Oradiei, Marcus Hatten, acesta reușind să înscrie nu mai puțin de 30 de puncte. Din tabăra sibienilor cel mai bine a marcat Milos Bojovic cu cele 19 puncte. 

Odată ce echilibrul s-a lăsat peste jocul din sala de pe malul Crișului Repede în a 2-a secvență, exact așa s-a scurs partida și în cea de-a 3-a parte. Cele două echipe au mers umăr la umăr pe parcursul celor 10 minute. Chiar dacă în prima parte a sfertului, trupa de pe Cibin reușea să se distanțeze la 6-7 puncte, automat elevii lui Cristian Achim reveneau în joc la câteva puncte în spatele adversarelor. La mijlocul actului 3, CSU Atlassib Sibiu conducea cu 61-55, iar peste aproximativ 60 de secunde, aceștia se vedeau conduși, 61-62. Din acel moment, roș-albaștrii nu au mai cedat conducerea jocului, reușind după un parțial de 22-21 să intre în avantaj înaintea actului decisiv, scor 71-68. Dacă în primele 20 de minute, Hatten a marcat 30 de puncte, în sfertul 3 americanul a reușit să pună doar 2 puncte pe tabelă, iar în tot acest timp, Bojovic a marcat 10, având astfel un total de 29 de puncte marcate. 

Ultimele 10 minute ale întâlnirii dintre Oradea și Sibiu s-au scurs în aceeași notă precum anterioarele 10. Fiecare echipă trecea pe rând la timona jocului, având avantaje de maxim 2-3 puncte. După primele 5 minute scurse din acel ultim sfert, tabela din Arena „Antonio Alexe” indica 78-77 pentru echipa organizatoare. Marcus Hatten, cu o prestație diametral opusă față de primele 2 sferturi, a marcat 2 libere, ducându-și echipa în avantaj la 3 puncte, scor 80-77. Popa Calotă a readus-o pe echipa sibiană în avantaj cu 2 minute înainte de final, scor 80-81. Cu 35 de secunde rămasă de disputat, Radovan Markovic a restabilit egalitatea la 81 prin 2 aruncări reușite din dreptul liniei de fault. La penultimul atac al jocului, Perisic le-a cerut elevilor săi să ducă atacul până la limita celor 24 de secunde, Milos Bojovic, dezechilibrat, a aruncat în disperare de cauză, iar cu noroc mingea a ajuns exact în brațele lui Chris Lee care a marcat 2 puncte ușoare. În ultimele secunde, Hatten a luat mingea și a dus-o până în celălalt capăt, însă nu a reușit să marcheze, victoria revenindu-le celor din Sibiu, scor 83-81. 

Echilibrul de pe tabelă se regăsește în mare parte și în statistica celor două echipe. Totuși, formația învingătoare a avut o zi mult mai bună din punct de vedere al aruncărilor de după linia de 6.75 metri. Galben-albaștri au terminat meciul cu un procentaj de 50% de la mare distanță, având 8 coșuri marcate din 16 încercări. De cealaltă parte, finalista ediției trecute a Cupei României a încheiat jocul cu un procentaj de 39%, mai exact 9 reușite din 23 de încercări. 

Cel mai bun marcator din lotul formației CSU Sibiu a fost Milos Bojovic cu cele 32 de puncte marcate (8 recuperări și 3 pase decisive). Sârbul a fost urmat pe lista marcatorilor sibieni de Chris Lee cu 16 (4 recuperări, 5 pase decisive), Octavian Popa Calotă 15 (5 recuperări, 4 pase decisive), Slobodan Popovic 8, Brandon Johnson 4, Flavius Lăpuște 4, LeVar Seals 2, respectiv Bubnic 2. În tot acest timp, fundașul Oradiei, Marcus Hatten, a fost cel mai bun marcator de pe teren cu 35 de puncte (6 recuperări, 5 pase decisive), acesta fiind urmat de la CSM-U de Radovan Markovic cu 15 puncte, Daniel Dillon cu 13 (6 recuperări), Mladen Pantic 8 (4 recuperări), Bogdan Țibârnă 5 (6 recuperări) și Dani Popescu 5 (4 pase decisive). 

Reamintim faptul că, pentru CSM-U Oradea nu au putut evolua Vujadin Subotic, Ante Krapic și Adrian Guțoaia, respectiv pentru CSU Sibiu, Brice Massamba, toți 4 fiind accidentați. 

*Foto: csufans.ro 

4 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu @lexCSU :

    Binisor
    Smulsa cu forcepsul :)... un meci foarte frumos, peste toate s-a vazut lipsa celor 3 la oradeni, la fel de bine au avut si un Hatten incredibil astazi, felicitariile mele ca ati reusit sa il aduceti.
    Noi e se pare ca avem parte de o echipa mai inchegata , mai matura anul asta , desi am inceput slab meciul, la fel un Bojovici excelent, intoarcerea lui Lee e clar de bun augur, dar mai trebuie lucrat la relatiile de joc, sa nu mai facem atatea greseli si cred ca va fi bine.
    Calificarea se joaca, in meciurile de cupa diferentele mici de scor se pot rasturna, pentru noi era bun si scorul invers...dar poate e timpul sa mai fortam si noi in cupa dupa multi ani de pauza, daca am trece de Oradea ar fi fantastic.
    Sa castige cel mai bun, HAI CSU !!!

    cu 9 ani în urmă (26.09.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe randy :

    csu
    Sa castige cel mai bun, dar sa castige Sibiul. Hai CSU!

    cu 9 ani în urmă (26.09.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Tomy :

    Baschet sau improvizatie?
    Salutare... am avut de nevoie de aceasta noapte sa rumeg ce s-a intamplat in aceasta partida si nu sunt sigur sigur ca noaptea a fost sfetnic bun. E clar ca absentele CSM-ului au fost punctul cheie al acestui joc. Mi s-a parut simplista tactica aleasa de Achim, si anume cat avem resurse de energie sa realizam o diferenta cat mai mare apoi incercam sa rezistam. Si totusi in situatia data poate a fost singura solutie. Cred ca abundenta de puncte se datoreaza in general faptului ca ambele echipe au practicat o aparare dezastruoasa la care se adauga greseli individuale de ambele parti. De la CSM mi-au placut mult Hatten, Dillon si Popescu, iar la CSU pe langa Bojovic cred ca s-a remarcat mult Calota. El a crescut mult in aceasta vara la nationala. In schimb Pasca nu e o solutie. Oricat de bine a jucat in presezon, cred ca la nivel de meci oficial e cam in plus pe teren. Aceeasi impresie mi-a lasat Seals de la Sibiu. Un lucru deosebit (de nasol) a fost arbirtajul. Urmaresc prima liga din 2005 si asa multe greseli de arbirtaj nu am vazut de atunci intr-un singur meci. Au fluierat numai tampenii... de ambele parti si au facut acest meci terci. Mai in gluma, mai in serios... dar a inceput la un moment dat a inceput sa imi fie dor de Ciulin :)... E clar ca nu e jucata calificarea, dar cred ca daca nu isi revine in special Krapic pana miercuri, sansele CSM-ului sunt destul de mici pentru calificare. Intr-adevar... cel mai bun sa castige. (punct)

    cu 9 ani în urmă (27.09.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Dan Rat :

    Oradea
    Nu pricep de ce avem in echipa jucatori de genul Horia Hora,Pasca care e evident ca nu pot fi o solutie in caz de accidentari.Decit sa avem mai multi jucatori inutili, nu era mai simplu sa se aduca un jucator util ?
    Apararea echipei oradene cred ca a fost in genul primului cos incasat la inceput de meci.Nu am vazut asemenea "aparare" a echipei oradene NICIODATA.
    Partea buna e intr-adevar apetitul ofensiv (Hatten e un urias castig) al noi echipe.

    cu 9 ani în urmă (27.09.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!