Stiri Cupa României Masculin

CSU Ploieşti victorioasă în deplasare la Timba

Claudiu Dekan

Claudiu Dekan
21.09.2013

86 - 108

24-24, 32-31, 18-26, 12-27

 

Cupa României
Turul I - manșa 1
Statistică

 

Jocul dintre cele două echipe avea un deznodământ previzibil, însă desfăşurarea partidei a uimit pe toată lumea. Primul meci al sezonului pentru ambele echipe, turul fazei întai a Cupei Romaniei, a fost şi ocazia cu care Timba şi-a prezentat noii jucători în faţa publicului din Sala Constantin Jude. Din păcate, David Lawrence venit de la U Mobitelco Cluj a suferit o întindere chiar la încălzire şi nu a fost apt de joc. La acelaşi capitol, al jucătorilor rămaşi pe bancă, trebuie să îl menţionăm pe Jordan Glynn, a cărui situaţie incertă la echipă va fi soluţionată în cursul zilei de luni. Timba a început cu Mihuţi, Bridgewaters, Tasic, Pătru şi Brown, iar CSU Ploieşti cu Flowers, Dunn, Burlacu, Mohammed şi Tica.

Meciul a început cu un 0-5 în contul ploieştenilor, însă “urşii” nu s-au speriat de campioană şi au egalat. Din start s-a remarcat cu un coş de 3 puncte, cel care avea să fie cel mai bun jucător timişorean, americanul Kevin Bridgewaters. Ploieştiul îşi face jocul obişnuit şi se desprind la 9-13, moment ce îl obligă pe antrenorul gazdă, Bogdan Murărescu, să ceară un time out. Pe final de sfert, apărarea agresivă a oaspeţilor se relaxează, în timp ce timişorenii îşi intră tot mai bine în joc, lucru concretizat şi pe tabelă. În două faze consecutive Ploieştiul comite fault în apărare, dar jucătorul Timbei marchează, beneficiind şi de o aruncare suplimentară. Cu 20 de secunde rămase din primul sfert, scorul era 24-24. Szijarto are ocazia de a-şi pune echipa în avantaj, însă bâlbâie mingea în atac şi astfel se încheie prima parte a meciului. Atât Bridgewaters de la Timba, cât şi Flowers de la CSU Ploieşti au înscris câte 8 puncte pentru echipele lor.

Dornici să arate că pot lupta de la egal la egal cu campioana en-titre, timişorenii au un început de sfert perfect prin John Florveus care în două faze consecutive recuperează mingea după o aruncare a căpitanului Denham Brown şi marchează. Antrenorul ploieştean, Arnautovic îi introduce în teren pe Vlad Negoiţescu şi pe Dragan Zekovic, însă acest lucru nu face decât să permită Timbei să îşi facă jocul, cei doi greşind destul de mult în apărare şi la recuperare. Pe fondul acestei dominări neaşteptate, vine şi un fault tehnic obţinut de timişoreanul Păcurariu la Adamovic. Brown transformă aruncările libere, ducând scorul după 3 minute de joc la 36-27.

Echilibrarea jocului se face prin reintrarea lui Burlacu. Acesta reuşeşte o aruncare de 3 puncte cu care îşi descătuşează coechipierii. Finalul sfertului găseşte ambele echipe aruncând şi înscriind din spatele semicercului. La gazde Bridgewaters şi la oaspeţi Mohammed sunt principala armă ofensivă. De asemenea, Florveus de la Timba face o treabă foarte bună la recuperare.

În condiţiile în care apărările ambelor echipe nu par să fie foarte bine legate şi atacul are o eficacitate mare, cele două echipe intră la vestiare cu o diferenţă minimă pe tabelă: 56-55. Deşi au avut un plus de 9 puncte, “urşii” au cedat iniţiativa pe finalul sfertului şi Ploieştiul a profitat imediat.

Experienţa, banca mai lungă şi… muştruluiala de la pauză au făcut ca sfertul trei să înceapă cu echipa prahoveană în ofensivă. Au fost introduşi Burlacu, Tica, Mohammed, Flowers şi Dunn la oaspeţi şi Bridgewaters, Florveus, Brown, Tasic şi Pătru pentru gazde. Dacă în primele minute atacurile alternează şi scorul rămâne echilibrat, după intrarea la Timba a lui Păcurariu şi Czmor în locul lui Bridgewaters şi Tasic, ceva s-a rupt în jocul echipei şi Ploieştiul se instalează la controlul jocului. Mohammed face spectacol atât de la 3 puncte, cât şi prin pătrunderile individuale în spaţiul de 3 secunde. Nici reintrarea titularului Bridgewaters nu mai poate opri avântul campionilor, care spre finalul sfertului au meciul în mână. Scor după 30 de minute 74-81.

Chiar dacă sfertul patru începe cu tridentul de bază al timişorenilor pe parchet, respectiv Bridgewaters, Florveus şi Brown, aceştia nu pot rezista unei rotaţii mult mai lungi şi mai echilibrate a Ploieştiului. Burlacu îşi conduce echipa spre un succes muncit, dar facilitat de căderea fizică a adversarilor.

Timba nu mai face faţă nici în faza de atac, nici în cea de apărare, nu le mai intră nimic, iar Flowers înscrie pentru prahoveni ca la antrenament. La scorul de 77-96 Bogdan Murărescu cere un time out, dar fără rezultat în evoluţia jocului. Titularii lui sunt marcaţi de efort, iar cei veniţi de pe bancă nu rezistă emoţiei şi presiunii unui meci cu Ploieştiul. În ultimele minute la Timba erau pe parchet Novac, Pătru, Păcuraru, Czmor şi Tasic. Scor final 86-108.

Chiar dacă şansele de calificare sunt infime, Timba a demonstrat că are potenţial de a juca de la egal la egal, cu orice echipă din campionat. Astăzi, diferenţa a fost facută de băncile de rezerve, acolo unde Ploieştiul stă mult mai bine. Acest lucru este evidenţiat şi de numărul marcatorilor. Dacă la Timba au terminat meciul cu puncte înscrise, numai 6 jucători, la Ploieşti numărul acestora este de 9. S-au remarcat în mod deosebit Kevin Bridgewaters (28 puncte) şi John Florveus (23 puncte, 11 recuperări) de la gazde şi Jermaine Jonte Flowers de la oaspeţi (30 de puncte, cu 8 aruncări reuşite din 11, de la 3 puncte).

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!