Stiri Cupa României Masculin

CSU Sibiu a învins-o pe CSM Constanța la debutul în Cupa României

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
15.09.2023

CSU Sibiu a învins-o pe CSM Constanța la debutul în Cupa României

CSU Sibiu a câștigat primul meci oficial din noul sezon competițional. Galben-albaștrii au învins CSM Constanța chiar pe terenul marinarilor, cu scorul de 84-80. Dobrogenii au fost conduși pe aproape întreaga durată a partidei, dar în sfertul al treilea au dat semne că pot pune probleme reale și au preluat pentru prima oară conducere.

CSM Constanța: Jorden Duffy, Dragoș Diculescu, Cedric Henderson Jr, Rolland Torok, Kyndahl Hill

CSU Sibiu: Kyle Adnam, Mirel Dragoste, Pavlin Ivanov, Yordan Minchev, Rareș Uță

Uță a deblocat tabela cu un floater. Dragoste a majorat diferența de la distanță. Hill a adus primele puncte pentru dobrogeni. După mai multe posesii ratate de ambele părți, Uță a marcat din nou din interior și scorul era 7-2. Griffin a răspuns cu un dunk spectaculos. El și Duffy au egalat situația la 9. Ivanov a majorat diferența sibienilor la două posesii cu o nouă triplă. Pratt a punctat și el de la semi-distanță. După 10 minute, ardelenii conduceau cu 20-14.

Diculescu a marcat primele sale puncte în tricoul constănțenilor din spatele arcului de cerc. Pratt a marcat apoi patru puncte pentru sibieni. Fleșeriu a cerut primul timeout la 26-17. Diferența a devenit pentru prima oară de două cifre datorită lui Barro. Torok a redus-o cu un coș de trei. Adnam a răspuns printr-un coș cu fault. Sibienii au marcat cinci puncte în aceeași posesie după un fault anti-sportiv al lui Duffy, iar scorul devenea 36-20. Torok a oprit run-ul cu trei libere transformate. Diferența a coborât la opt puncte datorită inspirației americanilor Griffin, Hill și Henderson. Scorul la pauza mare era 45-35 datorită triplei lui Gavriloaia.

Griffin a inaugurat a doua jumătate finalizând un alley-oop din pasa lui Duffy. Ecartul a ajuns la șase lungimi datorită floater-ului lui Duffy. Henderson a marcat și el și scorul era 45-41, înaintea triplei lui Gavriloaia. Duffy a răspuns imediat cu aceeași monedă, iar Rinkevicius cerea timeout la 48-44. Americanul a lovit din nou de afară și diferența era de doar o posesie. Henderson a restabilit egalitatea. Ivanov a marcat de la distanță pentru a opri run-ul adversarilor. Diculescu i-a adus pentru prima oară în avantaj pe marinari. Cizauskas a dus scorul 56-60 cu un coș de trei puncte. Ivanov a replicat prin același procedeu. Duffy a continuat recitalul triplelor. Constănțenii conduceau cu 63-66 înaintea ultimului sfert.

Vulturii au lovit primii în actul decisiv, prin Pratt. Galben-albaștrii au revenit la conducere prin Uță. Griffin a întrerupt parțialul de 7-0 cu un nou alley-oop. Pratt a replicat cu un coș de la distanță. Gavriloaia a dus scorul la 75-68 cu o reușită în tranziție. Henderson a marcat pe pătrundere după timpul de odihnă cerut de Fleșeriu. Pratt a reușit un nou stop-șut din spatele arcului. Dobrogenii au reușit să găsească energia necesară pentru a reintra în meci și s-au apropiat la o singură posesie. Ardelenii au rezistat forcingului de pe final și s-au impus în cele din urmă cu 84-80.

Monyea Pratt a fost MVP-ul confruntării, reușind să adune 17 puncte, 8 recuperări și 5 pase decisive. Mouhammed Barro a fost aproape de double-double, terminând cu 9 puncte și 10 recuperări. Mirel Dragoste și Rareș Uță au adăugat câte 12 puncte.

Bryan Griffin a fost cel mai valoros om al marinarilor, venind cu 22 de puncte și 4 recuperări de pe bancă. Jorden Duffy și Cedric Henderson Jr. au înscris câte 13 puncte.

Sâmbătă, în Grupa F a primului tur din Cupa României, se va juca meciul dintre CSU Sibiu și CS Vâlcea 1924. O zi mai târziu, CSM Constanța va da piept cu CS Vâlcea 1924. Ambele meciuri sunt programate de la ora 19:00.

*foto: Bogdan Isailă

4 comentarii la aceasta stire:
  • varu silvois :

    fara rautate
    as fi curios sa stiu cum a jucat Kuti, daca a jucat, daca a avut alt aplomb nemaifiind in umbra unor jucatori mult mai valorosi decat el.

    cu 7 luni în urmă (15.09.2023)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      Kuti
      20 min, 2 pct (libere), 3 ratări, 4 pase decisive, 4 recuperări.
      Speram la ceva mai bine pentru el.

      cu 7 luni în urmă (15.09.2023)
    • varu silvois:

      Multumesc
      Pentru...satisfacerea curiozității. Concluziile...poate pe viitor.

      cu 7 luni în urmă (15.09.2023)
    • BC CSU Sibiu florinlin:

      not bad
      + 3 steal-uri, 9 eficienta, nu s-a miscat deloc rau mai ales pe faza de aparare

      cu 7 luni în urmă (16.09.2023)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!