Stiri Cupa României Masculin

CSU Sibiu ajunge la șase înfrângeri în Liga Națională după eșecul cu CSM Târgu Jiu

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
03.11.2021

CSU Sibiu ajunge la șase înfrângeri în Liga Națională după eșecul cu CSM Târgu Jiu

CSU Sibiu a ajuns la a șasea înfrângere stagională, după meciul cu CSM Târgu Jiu, pierdut cu scorul de 87-80. Cele două echipe au același bilanț după 7 meciuri în Liga Națională.

Dan Fleșeriu a început cu Tohătan, Tamulis, Pratt, McGrew și Uță. Jordanco Davitkov i-a trimis pe teren pe Sly, Troupe, Ilie, Glogovac și Allen.

Sibienii au avut prima posesie a partidei și au reușit să obțină maximul din aceasta. Mcgrew l-a servit perfect pe Monyea Pratt care a înscris din spatele semicercului. Conaționalul său, Kevin Allen, a răspuns imediat sub panoul advers. Ardelenii au avut un start excelent ofensiv ce le-a permis să se distanțeze la 7 puncte după doar două minute de joc, în care Tamulis avea deja 4 puncte.

Gorjenii au reușit să recupereze acest deficit destul de rapid prin inspirația lui Glogovac. Cele două echipe au continuat să meargă umăr la umăr pe ofensivă din acel moment. Cei doi tehnicieni le-au dat mână liberă jucătorilor pe teren și nu au cerut vreun timeout până la finalul sfertului. Duelul de la distanță dintre Glogovac și Troupe de o parte și McGrew și Pratt de cealaltă parte a produs spectacol pentru telespectatori. Târgu Jiu conducea la pauză cu 23-17, iar Glogovac avea 7 puncte.

Actul secund al partidei a început cu două aruncări de la distanță ale tânărului Anton Rotaru. Acesta a înscris una dintre ele pentru a își apropia echipa la trei puncte. Cele două tabere au adunat patru ratări din spatele semicercului în doar două minute de joc. Monyea Pratt a redus ecartul la o singură lungime (23-22) după un contraatac finalizat cu un putback pe recuperare ofensivă. Glogovac a replicat la acțiunea imediat următoare cu un and-one sub inel. Sibienii au recuperat conducerea după ce Năstruț și Dragoste au înscris pentru a transforma scorul în 28-26 pentru gazde. Primul timeout al partidei a venit la scorul de 32-29 pentru oaspeți și a contribuit la consolidarea unui parțial de 12-3 al acestora. La pauza mare, trupa lui Jordanco Davitkov conducea cu 41-35. Glogovac, Troupe și Uță aveau câte 12 puncte la momentul respectiv.

Nivelul ofensiv a crescut după revenirea echipelor pe parchet.  Gorjenii au reușit să își ducă avansul în double digits prin reușitele lui Allen și Nicoară. Elevii lui Dan Fleșeriu nu au cedat presiunii și au reușit să se apropie din nou la patru puncte, datorită dominării sub panou a lui Rareș Uță. Acesta a punctat și la impresia artistică după ce a reușit un slam dunk dificil pe recuperare ofensivă. Kevin Allen a furat lumina reflectoarelor un minut mai târziu cu un capac la care și-a demonstrat detenta impresionantă. Primul timeout al părții secunde i-a aparținut lui Davitkov care a vrut să liniștească apele în rândul elevilor săi, după ce Sibiul s-a apropiat la 3 puncte (59-56). A urmat un parțial de 6-0 ce a închis sfertul, iar înaintea ultimului act, Târgu Jiu conducea cu 65-59.

Primul coș din acest sfert a venit după 2 minute și jumătate și i-a aparținut lui Glogovac care a înscris de la distanță. Târgu Jiu conducea la 9 puncte (70-61) cu șase minute rămase din meci, moment în care Dan Fleșeriu a cerut timp de odihnă. Sfaturile sale au funcționat, dovadă fiind acțiunea ofensivă finalizată de Tamulis. McGrew a înscris și el de la distanță, dar Morgan a răspuns în același mod pentru a duce scorul la 75-66 în favoarea taberei sale.

Kevin Allen și-a dus echipa la 12 puncte distanță de adversari după un coș cu fault impresionant. Coșul care a părut să decidă definitiv soarta partidei i-a aparținut lui Troupe care făcea ca tabela să indice 81-67 cu 3 minute rămase din meci. Sibienii au dat semne de revenire, iar eficiența lor din spatele arcului făcea ca ecartul să fie de doar 6 puncte (81-75) cu 2 minute pe cronometrul de joc.   În cele din urmă, CSM Târgu Jiu s-a impus cu scorul în fața celor de la CSU Sibiu. Lucas Tohătan a înscris o triplă pentru a duce scorul la 83-80, însă cele 24 de secunde rămase din meci nu au fost de ajuns pentru a trimite măcar în prelungiri meciul. Scorul final a fost în cele din urmă 80-87 pentru oaspeți.

Porter Troupe a fost cel mai bun jucător din tabăra oaspeților. Acesta a bifat 20 de puncte, 3 pase decisive și 2 recuperări. Dintre colegii săi s-au mai remarcat Stefan Glogovac (17 puncte, 4 recuperări), Kevin Allen (15 puncte, 8 recuperări). Și Malik Morgan și Brandon Sly au fost în double digits cu 14, respectiv 12 puncte.

Din tabăra adversă, MVP-ul echipei a fost Rareș Uță. Pivotul autohton a înregistrat 22 de puncte și 9 recuperări.

Gorjenii au obținut astfel la prima victorie stagională, și au egalat bilanțul trupei de pe malul Cibinului în Liga Națională.

În etapa următoare, CSU Sibiu întâlnește în deplasare campioana en-titre, U-BT Cluj, în timp ce CSM Târgu Jiu va primi vizita celor de la CSM Galați.

*foto: facebook/ BC CSU Sibiu

5 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu undercat _ :

    observ
    o corelare intre evolutia echipei si aparitia unui nou membru pe forum, ambii avand evolutii similare. Eu zic ca el e de vina. huoo...
    haz de necaz.

    cu 2 ani în urmă (04.11.2021) Raspunde
  • BC CSU Sibiu DND :

    Off
    Întreb și eu așa, dacă Lucas prinde o zi proastă nu ar trebui folosit altcineva? (Nastrut nu s-a descurcat rău în 2 minute)
    În altă ordine de idei Dragoste + Uță cred că sunt peste Torok, asta apropo de o discuție de început de sezon
    O partidă greu de digerat pentru noi, tot aștept formula completă.....

    cu 2 ani în urmă (04.11.2021)
    • BC CSU Sibiu undercut:

      nah..
      Chiar daca nu a marcat si a avut cateva TO, nu cred ca ne permitem sa-l inlocuim pe Tohatan. Cu Pratt si Dragoste PG, ori nu trecem de mijloc, ori facem TO ori depasim 24.
      Si vorbind de Uta, cred ca liga in care am ajuns sa jucam, cea fara frica de retrogradare :), el se descurca chiar ok. Lasand ironia la o parte, a acumulat minute si creste. Incep sa-i dau dreptate lui Gyke ca mai degraba avem nevoie de un SG.

      cu 2 ani în urmă (04.11.2021)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu mircealitCSU :

    Sezon in care trebuie sa invatam sa suferim
    Se anunta un sezon extrem de dificil, sincer nu cred ca mai avem sanse la Playoff. Se pare ca pandemia ne-a afectat mult mai mult decat restul echipelor din punct de vedere financiar; si e si normal, din cate stiu noi ne bazam mai mult pe sponsori privati si pe vanzarea de bilete/abonamente - in comparatie cu restul echipelor care se bazeaza in mare parte pe bani de la primarie si care nu au avut asa de mult de suferit.
    Deci eu zic ca anul asta sa nu avem prea multe asteptari ,sa ne bucuram de fiecare victorie si sa nu luam decizii pripite, ci sa incercam sa construim pentru anul ce vine, an in care regula cu 2 romani pe teren va face diferenta, iar in opinia mea, la capitolul romani stam chiar excelent in comparatie cu restul echipelor. (incerc sa vad si eu partea plina a paharului)
    In legatura cu Fleseriu, cred ca ar fi o greseala enorma sa-l dam afara, nici Popovic nu ar putea face mult mai mult cu acest lot de 6 jucatori... Sper ca Fitzner sa-si revina o data din accidentare (chiar, ne-au comunicat cumva pe social media care e treaba cu el, de ce nu joaca? Ce-l doare? Cand revine?)... poate in 7 plus juniorii o sa ne mearga mai bine...

    cu 2 ani în urmă (04.11.2021)
    • BC CSU Sibiu undercut:

      atentie
      Romanii pe care-i avem, daca nu ma insel, sunt liberi de contract la sfarsitul sezonului deci nu e sigur nimic pentru sezonul urmator iar cum pandemia are grip la romani, sau invers, sunt mici sansele de schimbare semnificativa a situatiei financiare.

      cu 2 ani în urmă (04.11.2021)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!