Stiri Cupa României Masculin

CSU Sibiu, în fața primei întâlniri cu Dinamo în acest sezon

CSU Sibiu, în fața primei întâlniri cu Dinamo în acest sezon

BC CSU Sibiu se deplasează la București pentru duelul de vineri, 10 martie, contra lui Dinamo. Meciul o să fie televizat și se va juca în Arena de Baschet.

Echipa lui Tomas Rinkevicius vine după un eșec dramatic la Oradea, acolo unde a irosit un avantaj de 15 puncte și a pierdut cu 80 la 81. Pasul greșit a adus a șasea înfrângere în nouă deplasări pentru CSU Sibiu, sub gruparea galben-albastră la acest detaliu fiind doar Dinamo, care a adunat un bilanț de 2-7 până acum departe de casă.

Alb-roșii au fost lipsiți de serviciile lui Vlad Moldoveanu în eșecul de la Pitești, acolo unde asemenea Sibiului în jocul cu Oradea, au irosit un avantaj important. Dinamo a condus cu 19 puncte în Pitești Arena, dar a cedat în cele din urmă cu 74-82, fiind în ultimele trei echipe la media de puncte marcate în faza secundă a Ligii Naționale.

Dinamoviștii stau modest și la recuperări (30.0), eficiență (68.5) și assist-uri (11.5), în acest ultim caz fiind în coada campionatului de la trecerea în faza secundă. La polul opus se află CSU Sibiu, cu o medie de 20.3 assist-uri pe meci, a treia cea mai bună cifră. Sibienii își asumă printre cele mai multe aruncări de două puncte într-un joc, iar la nivelul triplelor procentajele sunt foarte apropiate, Dinamo având precizia puțin mai bună (30 - 28.5%).

De la începutul fazei a doua, Roberts Blumbergs se află în primii 10 jucători din campionat la media de puncte pe întâlnire (19.3), el fiind și singurul care a marcat peste 30 de puncte într-o partidă din Top 10. Gaston Whelan este cel mai faultat jucător din partea superioară a clasamentului, jucătorul celor de la CSU Sibiu având până în acest punct din faza secundă 17/18 la linia de fault.

Înaintea partidei directe ambele au câte patru victorii, Dinamo fiind cu un meci mai puțin disputat și are 6 eșecuri față de cele 7 ale Sibiului. În ultimele 10 confruntări directe sibienii sunt într-un ușor avantaj, având 6-4 bilanț, impunându-se cu 83-81 în cea mai recentă întâlnire (16 martie 2022).

Jocul din Arena de Baschet din Capitală va avea loc vineri, 10 martie, începând cu ora 18.00 și va putea fi urmărit pe Digisport 2, Prima Sport 3, respectiv FRB TV.

*foto: Facebook BC CSU Sibiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!