Stiri Cupa României Masculin

CSU Sibiu încearcă să întrerupă seria eșecurilor în duelul cu CSM Constanța

CSU Sibiu încearcă să întrerupă seria eșecurilor în duelul cu CSM Constanța

Duminică, 29 octombrie, BC CSU Sibiu va primi vizita lui CSM Constanța, într-un meci din etapa a șasea a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Până în acest moment, ambele formații au câte trei victorii în campionat, însă oaspeții au două înfrângeri, față de una singură a gazdelor.

Nu este pentru prima oară în această stagiune când cele două grupări se întâlnesc într-un joc oficial. CSU Sibiu și CSM Constanța au fost în aceeași grupă în prima fază a Cupei României, ambele izbutind să se califice la Final 8-ul competiției.

Duelul direct a fost câștigat de trupa lui Tomas Rinkevicius, care s-a impus cu 84-80 pe terenul adversarei. Învingătoarea a avut șapte jucători cu minim nouă puncte marcate: Monyea Pratt (17 puncte), Rareș Uță (12 puncte), Mirel Dragoste (12 puncte), Kyle Adnam (11 puncte), Pavlin Ivanov (11 puncte), Aurelian Gavriloaia (10 puncte) și Mouhamed Barro (9 puncte).

De partea cealaltă, s-au remarcat Bryan Griffin (22 de puncte), Jorden Duffy (13 puncte), Cedric Henderson Jr. (13 puncte), Kyndahl Hill (10 puncte) și Rolland Torok (9 puncte).

CSU Sibiu se află într-o perioadă complicată care a început cu duelul cu SCM U Craiova. Atunci, galben-albaștrii au izbutit să se impună și să obțină a cincea victorie consecutivă, însă maniera a fost neconvingătoare.

După acel joc, CSU Sibiu a adunat trei înfrângeri la rând: două în FIBA Europe Cup (vs. Caledonia Gladiators și Basket Bilbao) și una în LNBM (vs. FC Argeș Basketball).

Nici CSM Constanța nu stă prea bine, trupa din orașul de pe malul Mării Negre pierzând ultimele două jocuri din campionat: 72-81 vs. CS Vâlcea 1924 și 75-81 vs. CSM Oradea.

Duelul de duminică va fi special datorită faptului că este prima oară când Dan Fleșeriu revine în Sala Transilvania în calitate de antrenor al adversarei lui CSU Sibiu. Acesta a fost tehnicianul ardelenilor în perioada 2015-2022, ajutând-o pe gruparea din orașul de pe malul Cibinului să câștige o Cupă a României și o medalie de argint în LNBM.

CSM Constanța îl are în lot și pe Rolland Torok, baschetbalist care a făcut și el parte din lotul lui CSU Sibiu pentru o perioadă de două sezoane (2019-2021).

Confruntarea din Sala Transilvania va începe la ora 19:00 și va putea fi urmărită, în direct, pe FRB TV.

*foto: Facebook – CSM Constanța Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!