Stiri Cupa României Masculin

CSU Sibiu încheie sezonul regulat pe teren propriu

CSU Sibiu încheie sezonul regulat pe teren propriu

BC CSU Sibiu și CSM Baschet Petrolul Ploiești se întâlnesc miercuri, 27 aprilie, în Sala Transilvania în cadrul ultimei etape din sezonul regulat al Ligii Naționale de Baschet Masculin. Sibienii vor juca ultimul meci în fața propriilor suporteri înaintea debutului playoff-ului.

Cu prezența asigurată în playoff-ul LNBM, CSU Sibiu este înaintea ultimei runde pe locul 7 în clasament, cu un bilanț de 15 victorii și 14 eșecuri. „Vulturii” intră în postsezon în mod sigur de pe 7 dacă se impun cu CSM Petrolul Ploiești, în caz contrar având de așteptat rezultatul meciului dintre Dinamo București și SCM U Craiova pentru a vedea dacă termină sezonul regulat pe 7 sau 8.

Ploieștiul are doar miza unei clasări cât mai bune în acest sezon după promovarea din Liga 1, aflându-se la egalitate cu CSA Steaua București și Athletic Constanța, toate cu 12-17. În ultima rundă, adversarul cel mai facil, în privința locului ocupat în LNBM, o să-l aibă Steaua. CSM Petrolul Ploiești este într-o serie de cinci eșecuri în întrecerea internă, în luna aprilie necunoscând gustul victoriei.

CSU Sibiu poate termina sezonul regulat cu 10 victorii în Sala Transilvania

După un început foarte modest de campionat, cu 1-7 record în primele opt runde, perioadă în care a suferit trei eșecuri pe teren propriu în patru întâlniri, CSU Sibiu și-a revenit și a ajuns la un bilanț pozitiv de victorii-înfrângeri pentru prima dată la finalul lunii martie, după succesul cu Rapid București. Acel rezultat a consemnat ultima victorie în Sala Transilvania pentru sibieni, care stau cu 9-5 în fața fanilor și au avut o perioadă de opt jocuri la rând fără înfrângere în propriul fief.

CSM Petrolul a obținut patru victorii departe de casă în LNBM, cel mai important succes fiind pe terenul Craiovei. Prahovenii au putut să lege trei victorii în primele trei deplasări ale sezonului, în vreme ce în 2022 au un singur succes pe teren străin. Cu excepția unei partide, ploieștenii au putut să câștige în deplasare atunci când au marcat cel puțin 80 de puncte.

Sibienii au 83.1 puncte marcate în medie în Sala Transilvania, cea mai bună prestație ofensivă fiind împotriva lui CSM Galați (96 de puncte). Cu echipele care n-au prins playoff-ul, jucătorii lui Miguel Angel Hoyo au 5-2 bilanț, Athletic Constanța fiind cea care a oprit cel mai bine ofensiva sibiană. Galben-albaștrii au adunat trei meciuri cu minim 90 de puncte marcate acasă în fața echipelor care n-au obținut biletele pentru playoff.

CSM Petrolul s-a impus în turul campionatului, 89-81, luându-și atunci revanșa pentru eliminarea din Cupa României, competiție în care CSU Sibiu și-a adjudecat ambele meciuri împotriva prahovenilor. Câte patru jucători au fost în double digits pentru cele două combatante în tur, cu Deion Hammond (21 de puncte) și Tanner McGrew (18 puncte) principali marcatori. Ploieștiul a primit în toate cele trei partide oficiale împotriva Sibiului cel puțin 80 de puncte.

Întâlnirea de la Sibiu are loc miercuri, 27 aprilie, de la ora 18.00 și va fi transmisă în direct pe Digisport 3, Prima Sport 4 respectiv YouTube FRB TV.

*foto: Facebook BC CSU Sibiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!