Stiri Cupa României Masculin

CSU Sibiu închide prima rundă din Top 10 cu un duel contra Timișoarei

CSU Sibiu închide prima rundă din Top 10 cu un duel contra Timișoarei

BC CSU Sibiu și SCM Timișoara se întâlnesc în ultimul meci din runda inaugurală în Top 10 LNBM, partida din Sala Transilvania fiind programată pentru sâmbătă seara, 4 februarie.

Situația din clasament înaintea primului meci pentru cele două în Top 10 este de partea timișorenilor, care au intrat în această fază cu 3-5 bilanț, iar Sibiul cu 2-6. Forma este mai bună pentru formația lui Tomas Rinkevicius, după cele trei victorii la rând din încheierea primei părți a campionatului, în vreme ce Timișoara a adunat patru înfrângeri în ultimele șase apariții din Liga Națională.

Duelurile recente între cele două în campionat au adus diferențe de sub 10 puncte la final, excepțiile fiind duelurile din 8 martie 2020 (Timișoara - Sibiu: 61-71) și 9 martie 2019 (Sibiu - Timișoara: 97-71). Gruparea galben-albastră nu a pierdut în Sala Transilvania un meci cu Timișoara de aproape 11 ani în campionat, acel succes al bănățenilor fiind în returul stagiunii 2011/2012, campanie în care Sibiul a ratat prezența în playoff, iar Timișoara s-a oprit în finala campionatului.

Aceste formații s-au întâlnit deja pe parcursul stagiunii în curs, în grupa de Cupa României care s-a desfășurat la Mediaș. Atunci, echipa lui Dragan Petricevic s-a impus cu 90 la 77 și a obținut calificarea în Final 8, în timp ce Sibiul a părăsit competiția.

CSU Sibiu a fost una dintre formațiile bune pe teren propriu în prima fază a campionatului, singurele eșecuri fiind în duelurile cu Rapid și U-BT Cluj. Până acum, sibienii nu au piedut în fața propriilor suporteri când erau în avantaj la pauza întâlnirilor. Același lucru poate fi spus și despre Timișoara în deplasare, unde are 3-0 bilanț când conduce după 20 de minute.

Cifrele sunt apropiate în mai multe cazuri, fiind echilibru între echipe la procentajele triplelor bune, la intercepții, precum și la capace, iar diferența este mică în cazul procentajelor de la linia de fault și a recuperărilor defensive. Atacul „Leilor din Bănie” produce cifre sub media cu care s-a început stagiunea, de la începutul lui decembrie 2022 doar de două ori atingând echipa cel puțin 80 de puncte într-un duel.

Confruntarea o să pună față în față doi dintre pasatorii buni ai campionatului, pe Gaston Whelan și Ilija Djokovic, echipele avându-i pe Monyea Pratt și Nikola Gajic la egalitate în privința recuperărilor defensive, ambii cu o medie de 5.9 pe meci.

Întâlnirea de la Sibiu va avea loc sâmbătă seara, 4 februarie, de la ora 20.00 și o să fie în direct pe YouTube FRB TV.

*foto: Facebook BC CSU Sibiu

2 comentarii la aceasta stire:
  • SCM Timișoara adis :

    in mod normal
    daca luam in considerare valoarea lotului,trebuie sa fie o victorie a noastra fara probleme
    dar din pacate altele sunt problemele noastre,si sa vazut asta la ultimele meciuri
    ps:bafta aruncatorului de tricouri

    cu 1 an în urmă (03.02.2023)
    • BC CSU Sibiu Nikant:

      Valoarea lotului,
      Sa știi ca m-a surprins valorea lotului Timișoarei, acuma fara suparare, a fost cea mai slaba echipa ce a intilnit-o Sibiul in actualul campionat. Succes in continuare.

      cu 1 an în urmă (04.02.2023)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!