Stiri Cupa României Masculin

CSU Sibiu obține al treilea succes în Top 10

CSU Sibiu obține al treilea succes în Top 10

BC CSU Sibiu a câștigat duelul din deplasare cu Dinamo București în etapa a 22-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, scor 84-67 vineri seara (10.03), sibienii ajungând la trei victorii în patru partide astfel în Top 10. Meciul de la București s-a jucat la Arena de Baschet.

Dinamo: Darnell Edge, Andrei Mandache, Donte Ingram, Ștefan Grasu, Jakub Wojciechowski

Sibiu: Gaston Whelan, Mirel Dragoste, Monyea Pratt, Roberts Blumbergs, Rareș Uță

Sibienii au debutat cu opt puncte marcate în primele două minute și aveau 2-8 în urma layup-ului lui Pratt, moment după care Dinamo a redus la un singur punct diferența pe câteva atacuri și Mandache înscria de la semi-distanță pentru 12-11. Uță readucea formația galben-albastră la conducere și apoi Barro, respectiv Whelan făceau un ecart de două posesii (14-19), sfertul de debut terminându-se cu tripla lui Whelan de la 17-25.

Dinamo a înjumătățit handicapul cu three-point play-ul lui Ogide (21-25), Pratt și Manchon răspunzând în momente bune cu aruncări de la distanță și se făcea 23-31. Ecartul a devenit apoi unul format din două cifre, CSU Sibiu ajungând să conducă la 26-43 cu patru minute înaintea pauzei și Blumbergs reușea un layup ulterior pentru 28-47. Dinamoviștii au prins o perioadă mai bună până la intrarea la cabine și au putut să reducă din deficit până la 38-49, la capătul unei reprize în care Sibiul a arătat foarte bine în privința procentajelor de la trei puncte.

Gazdele au venit la un handicap dintr-o singură cifră în debutul reprizei secunde, CSU Sibiu găsind mereu un răspuns și avea 44-55 după trei minute din cel de-al treilea sfert. Uță i-a ajutat pe oaspeți să se ducă la +15 la jumătatea parțialului, Ogide fiind cel care a oprit o serie de peste trei minute fără coș din partea lui Dinamo (48-63). Blumbergs continua la scurt timp după un time-out seara excelentă a sibienilor din spatele arcului de cerc, fiind urmat de Gavriloaia și formația lui Tomas Rinkevicius conducea cu 58-69 după 30 de minute.

Primele puncte din sfertul decisiv veneau prin Grasu, apoi Wojciechowski și-a împărțit liberele, iar după reușita lui Edge se făcea 63-69. Uță dezgheța situația de pe tabelă în dreptul Sibiului cu aruncările sale de la linia de fault. Dinamoviștii solicitau un time-out după tripla lui Marinelli aproape de jumătatea parțialului (63-74), pentru ca în ultimele minute diferența să rămână în mod constant de minim 10 puncte și CSU Sibiu a câștigat într-un final cu 84 la 67, având un procentaj de 46% la aruncările din spatele arcului de cerc

Dinamo se pregătește de restanța cu Craiova, din Bănie, pe 14 martie, iar CSU Sibiu o să primească vizita lui CSM Constanța pe 16 martie în deschiderea etapei a 23-a.

Gaston Whelan a terminat cu 20 de puncte și 4 pase decisive, din tabăra sibienilor în double figures la puncte fiind și Roberts Blumbergs, respectiv Daniel Manchon cu 14 și 11 puncte. Mo Pratt a avut 8 puncte, 8 assist-uri și 11 recuperări.

Ștefan Grasu și Andy Ogide au adunat ambii 13 puncte pentru Dinamo, următorii marcatori fiind Donte Ingram (12 puncte, 6 recuperări, 3 pase decisive) și Andrei Mandache (10 puncte, 4 pase decisive).

*foto: Bogdan Isailă

3 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu DND :

    Bine
    Cred că facem multe antrenamente in sala de la teatru, de aici procentajele bune de la 3 in sala asta


    In altă ordine de idei, nevazand ultimele jocuri, parcă exista o omogenitate foarte bună (multe pase no luck)
    Despre Marinelli .. parcă e Whelan la început (sau sper)
    In sfârșit o bancă lungă pentru noi
    Ce nu credeam acum câteva luni s-ar putea întâmpla, să avem față de primele 4 ( ar fi ceva...)

    cu 1 an în urmă (10.03.2023) Raspunde
  • BC CSU Sibiu /z/z/z :

    ..
    Eu unul sunt impresionat de treaba pe care a facut-o antrenorul pana acum. Echipa joaca foarte frumos si agresiv. Dintr-o echipa care se chiuia sa castige cu Miercurea Ciuc si Tg. Jiu am ajuns o echipa care se lupta de la egal la egal cu Oradea si Voluntari.

    cu 1 an în urmă (10.03.2023) Raspunde
  • BC CSU Sibiu undercat _ :

    de pe canapea
    s-a vazut ca Dinamo a intrat fara energie in joc si noi bine am facut ca am profitat.
    Ma bucur pentru scor, s-ar putea sa avem nevoie de diferenta asta de puncte.
    Ma bucur si pentru faptul ca TR confirma, ca pare sa fi coagulat si sa fi gasit cheia grupului, in schimb observ ca Basti e cam lasat pe dinafara in ultima vreme. Sa fie chimia cu TR sau e doar o pasa proasta ?
    Si nu in ultimul rand, Culin, rusinica.

    cu 1 an în urmă (10.03.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!