Stiri Cupa României Masculin

CSU Sibiu oprește seria de victorii a celor de la CSM Petrolul Ploiești

CSU Sibiu oprește seria de victorii a celor de la CSM Petrolul Ploiești

BC CSU Sibiu s-a impus pe teren propriu sâmbătă seara, 3 decembrie, contra lui CSM Petrolul Ploiești în etapa a opta a Ligii Naționale de Baschet Masculin, scorul final fiind 82 la 70. Sibienii au oprit cu această ocazie o serie de trei înfrângeri la rând. 

Sibiu: Gaston Whelan, Mirel Dragoste, Basti Ionescu, Dallas Walton, Roberts Blumbergs

Ploiești: Octavian Popa Calotă, Kenny Funderburk Jr., Andris Misters, Bogdan Popa, Veljko Brkic

Două minute au trecut până la primele reușite ale întâlnirii, Mirel Dragoste răspunzând după liberele lui Bogdan Popa și apoi Octavian Popa Calotă marca pentru 3-4 în dreptul Ploieștiului, moment urmat de o perioadă bună pentru sibieni și Blumbergs făcea 7-4 aproape de jumătatea parțialului. Brikic întrerupea un șir de acțiuni fără precizie pentru CSM Petrolul cu un dunk, imediat Blumbergs scuturând plasa și scorul devenea 10-6, Aughburn reducând apoi la un singur punct cu un dunk pe finalul timpului de atac. CSU Sibiu conducea cu 13-10 după 10 minute în care ambele echipei aveau procentaje modeste din acțiune.

Barro și Gavriloaia o duceau pe CSU Sibiu la 21-12 în startul celui de-al doilea sfert, nu la mult timp după un time-out Brkic oprind pentru moment seria gazdelor, Whelan refăcând un ecart de trei posesii și apoi Mirel Dragoste trecea pe la linia de fault pentru 24-14. Sibienii au continuat să se apere foarte bine în acest sfert și după o intercepție a lui Dragoste, mingea a ajuns pe la Whelan și Blumbergs, acesta din urmă finalizând cu un dunk în forță la 26-14, CSM Petrolul apropiindu-se la cinci puncte (26-21), Basti Ionescu și Andris Misters fiind apoi preciși de la distanță și Sibiul cerea time-out la 29-24. Tot Ionescu a adus următoarele puncte ale gazdelor și încasa apoi un fault tehnic după o reușită din spatele arcului de cerc, diferența la pauză fiind de 7 puncte pentru CSU Sibiu, 40 la 33 prin liberele împărțite ale lui Manchon.

Oaspeții au putut să egaleze situația la nici trei minute de la reluare și Brkic puncta din căciulă pentru 42-42, scor la care Sibiul solicita un timp de odihnă, Mirel Dragoste fiind cel care a oprit seria prahovenilor. Barro își împărțea liberele și CSU Sibiu conducea cu trei puncte, pe următorul atac Popa având un three-point play cu care a egalat din nou, Whelan ducând ulterior diferența la două posesii cu reușita sa de la semi-distanță (49-45). Avantajul formației gazdă ajungea la șase puncte după liberele aceluiași Whelan (54-48), Popa Calotă fiind eliminat pentru cinci greșeli personale cu un minut și jumătate rămas din sfertul trei și Ionescu păstra un ecart de două posesii, 56-51. Parțialul s-a încheiat cu o triplă irosită pentru Blumbergs, acesta fiind faultat pe aruncare, iar de la linia de fault a putut face 59-53.

Trupa de pe Cibin a pus opt puncte între în startul sfertului patru, Vuk Djordjevic fiind responsabil cu punctele (63-55), Brkic înscriind un coș ușor după time-out. Ploieștenii au prins o triplă foarte importantă prin Brkic la 65-60, apoi irosind o posesie după un turnover al sibienilor, Barro și Manchon ajutând Sibiul să se desprindă la +8. Barro a mărit ecartul la unul format din două cifre cu două minute rămase din meci, 77-67, avantajul maxim în această perioadă fiind stabilit prin scorul final, 82-70 în urma triplei lui Manchon.

Sibiul (4-3 bilanț) merge etapa viitoare la Târgu Jiu, în timp ce Ploieștiul (5-3) o să aibă rundă liberă în Liga Națională.

Mouhamed Barro a fost principalul marcator pentru CSU Sibiu cu 16 puncte (6/6 din acțiune) și 6 recuperări, în double figures terminând și Roberts Blumbergs (15 puncte, 5 recuperări), Daniel Manchon și Gaston Whelan (ambii cu 11 puncte, cel din urmă și cu 10 pase decisive).

Veljko Brkic a totalizat 30 de puncte, 6 recuperări, 5 pase decisive și 3 capace, Andris Misters (15 puncte, 4/7 de la distanță, 4 recuperări) și Bogdan Popa (11 puncte, 10 recuperări) urmându-l.

*foto: Răzvan Spechea / BC CSU Sibiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!