Stiri Cupa României Masculin

CSU Sibiu primește vizita lui CSM Oradea, în debutul etapei a 26-a

CSU Sibiu primește vizita lui CSM Oradea, în debutul etapei a 26-a

Miercuri, 29 martie, etapa a 26-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin începe cu un duel extrem de interesant între BC CSU Sibiu și CSM CSU Oradea. Meciul este programat la ora 18:00 și va putea fi urmărit, în direct, pe Digi Sport 2, Prima Sport 1 și FRB TV.

CSU Sibiu a început foarte bine faza a doua campionatului și a câștigat patru din cele cinci jocuri ale turului. Însă, în retur, elevii lui Tomas Rinkevicius nu au mai jucat la același nivel, fiind învinși atât de SCM Timișoara (92-79), cât și de CSO Voluntari (104-80).

De partea cealaltă, CSM Oradea are 21 de victorii la rând în Liga Națională de Baschet Masculin și pare invincibilă în această perioadă a sezonului. Bihorenii nu au mai pierdut în campionat din 16 octombrie 2022, când SCM Timișoara izbutea să îi învingă cu 77 la 73.

În tur, într-un meci disputat în Arena Antonio Alexe, în 4 martie, elevii lui Cristian Achim au câștigat cu 81 la 80 în fața galben-albaștrilor, după un coș marcat în ultimele secunde de Donatas Tarolis.

Lituanianul a fost aproape de double-double în acel joc (18 puncte, 9 recuperări), iar cel mai bun marcator al orădenilor a fost Erick Neal: 20 de puncte, 7 pase decisive, 6 recuperări, 2 intercepții.

În schimb, liderii oaspeților au fost Gaston Whelan (18 puncte, 8 pase decisive), Monyea Pratt (14 puncte, 6 recuperări, 4 pase decisive) și Roberts Blumbergs (14 puncte, 6 recuperări).

CSU Sibiu vine după înfrângerea la scor (104-80) suferită pe terenul lui CSO Voluntari sâmbătă, 25 martie. După ce sibienii reușiseră să se apropie la patru puncte (44-40) la finalul primei reprize, a urmat un sfert trei dominat categoric de către gazde, iar oaspeții nu au mai găsit nicio soluție.

Paolo Marinelli, cel mai nou jucător al lui CSU Sibiu, a reușit cea mai bună prestație în echipamentul galben-albastru, terminând cu 19 puncte, 7 pase decisive, o recuperare și o intercepție.

De partea cealaltă, CSM Oradea a câștigat derby-ul cu CS Rapid București, după un meci foarte echilibrat și tensionat. Tyler Stone și Demitrius Conger au jucat impecabil pentru formația din Giulești, însă medaliații cu bronz ai stagiunii precedente au fost mai inspirați la final și au câștigat cu 84 la 81.

Liderii bihorenilor au fost Kris Richard (26 de puncte, 2 recuperări, o pasă decisivă) și Donatas Tarolis (18 puncte, 13 recuperări, 2 pase decisive, o intercepție și un capac).

Roș-albaștrii au, într-adevăr, o mulțime de arme ofensive, atât în spațiul de trei secunde (Mark Ogden Jr. și Donatas Tarolis), cât și pe perimetru (Erick Neal, Kris Richard). Din tabăra adversă, Roberts Blumbergs, Gaston Whelan și Rareș Uță par a fi cei mai periculoși jucători.

Sibienii nu se confruntă cu probleme de efectiv, în timp ce orădenii nu se vor putea baza pe Nikola Markovic, care mai are încă o etapă de suspendare, după incidentele din confruntarea CSM Oradea – U-BT Cluj-Napoca. De asemenea, Rade Markovic, secundul lui Cristian Achim, nu va fi nici el prezent pe bancă, el având încă două etape de suspendare.

CSM Oradea stă mai bine decât CSU Sibiu la majoritatea capitolelor statistice, singura excepție fiind reprezentată de numărul capacelor, acolo unde este egalitate: 2.7 – 2.7.

Așa cum am menționat anterior, duelul dintre galben-albaștri și roș-albaștri va avea loc miercuri, 29 martie, la ora 18:00, și va putea fi urmărit, în direct, pe Digi Sport 2, Prima Sport 1 și FRB TV.

*foto: Facebook – BC CSU Sibiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!