Stiri Cupa României Masculin

CSU Sibiu primește vizita lui CSO Voluntari în Top 10

CSU Sibiu primește vizita lui CSO Voluntari în Top 10

BC CSU Sibiu joacă pe teren propriu și în a doua rundă din Top 10 LNBM, în Sala Transilvania sosind vicecampioana CSO Voluntari în singurul meci televizat al etapei. Duelul este programat pentru miercuri, 8 februarie.

Sibienii au deschis cu o victorie categorică faza a doua a campionatului, 95-63 în fața lui SCM Timișoara, în ceea ce a reprezentat al doilea joc din ultimele trei acasă cu acel număr de puncte marcate. Roberts Blumbergs s-a remarcat în partida amintită, jucătorul Sibiului marcând 31 de puncte, fiind la două distanță de recordul stagiunii din LNBM.

CSO Voluntari a pierdut acasă în disputa cu Rapid (76-98), fiind cel mai mare număr de puncte încasat în acest sezon și pentru prima dată de la meciul trei al finalei de anul trecut când primește 90+ puncte acasă. Ilfovenii au fost la trei puncte distanță de egalarea unui record negativ în privința numărului de puncte permise adversarilor într-un meci de acasă.

Un an a trecut de la precedentul duel dintre Sibiu și Voluntari, meci care a adus și primul succes pentru ilfoveni în campionat în partidele cu formația galben-albastră. Atunci, pe 6 februarie 2022, s-a încheiat cu 78 la 71 pentru CSO Voluntari, Toddrick Gotcher adunând 26 de puncte cu 6/11 de la distanță. Tanner McGrew și Rareș Uță au contribuit cu double-double pentru CSU Sibiu.

Diferența între echipe a fost de fiecare dată de sub 10 puncte în partidele din campionat, singurele momente în care CSO Voluntari a putut să câștige la un ecart mai mare fiind în Cupa României, acolo unde ilfovenii au ținut-o pe CSU Sibiu la 62 de puncte marcate în precedenta întâlnire din fieful trupei de pe Cibin.

Sibiul stă mai bine la principalele date statistice, echipa lui Tomas Rinkevicius remarcându-se la nivelul capacelor, capitol la care CSU Sibiu este prima în Liga Națională. CSO Voluntari este în Top 5 doar la media de recuperări (plus cele defensive) și la procentajul liberelor transformate.

Singurul meci al zilei de miercuri, 8 februarie, din Top 10 o să înceapă la ora 17.30 și o să fie transmis în direct pe Digisport 3, Prima Sport 4, respectiv YouTube FRB TV.

*foto: Răzvan Spechea / BC CSU Sibiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!