Stiri Cupa României Masculin

CSU Sibiu recuperează un deficit de 17 puncte în meciul decisiv cu Voluntari și se califică în semifinalele LNBM

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
23.04.2023

CSU Sibiu recuperează un deficit de 17 puncte în meciul decisiv cu Voluntari și se califică în semifinalele LNBM

CSU Sibiu a câștigat meciul decisiv al seriei cu CSO Voluntari în deplasare. Ardelenii s-au calificat în semifinalele Ligii Naționale după ce au trecut de adversarii lor cu 3-2 la general și cu scorul de 82-77 în meciul de duminică seara.

CSO Voluntari: Maurice Watson, Tekele Cotton, David Vida, Rolland Torok, Eric Thompson

CSU Sibiu: Gaston Whelan, Mirel Dragoste, Monyea Pratt, Aurelian Gavriloaia, Mouhamed Barro

Barro a inaugurat disputa cu un alley-oop din pasa lui Whelan. Watson a răspuns cu un stop-șut de la semi-distanță. Vida și Dragoste s-au trecut apoi pe lista marcatorilor cu reușite de sub inel. Ilfovenii au fost primii care s-au distanțat la două posesii, după o reușită din interior a lui Cotton și una de la distanță a lui Vida (9-4). Thompson a majorat avantajul cu o reușită pe recuperare ofensivă. Barro a oprit run-ul de 7-0 al gazdelor, dar Torok a marcat imediat de trei puncte. Barro a continuat evoluția bună și a finalizat un nou alley-oop (14-8), însă și de această dată, Torok a răspuns cu o triplă. Diferența intra în double-digits după un coș de afară al lui Morris. Marinelli a înscris cu un and-one, dar evoluția excelentă din spatele semicercului a continuat pentru Torok. Scorul după primul sfert era 23-15.

Tohătan a deschis al doilea sfert cu un lay-up. El l-a servit apoi excelent pe Morris pentru o triplă. Manchon a răspuns din interior, înainte ca Tohătan să se înscrie și el pe lista marcatorilor de la distanță (31-18). Uță a înscris pe recuperare ofensivă, înainte ca Gotcher și Moore să colaboreze pentru un coș facil de sub inel. Morris a dus diferența la 17 puncte. Ardelenii au revenit ușor-ușor în meci, iar după cinci puncte la rând ale lui Gavriloaia, tabela indica 42-32. Morris a întrerupt momentul bun cu un and-one în căciulă și un alt coș pe pătrundere. La pauza mare, tabela indica 49-40, după reușitele lui Whelan și Dragoste pentru oaspeți și Watson pentru gazde.

A doua repriză a debutat cu două puncte din partea lui Uță. Gotcher a răspuns cu un coș de afară. Watson a refăcut avansul de 10 puncte cu un lay-up extrem de dificil. Whelan a marcat apoi de la semi-distanță, dar omologul său pe poziția de conducător de joc i-a replicat printr-o triplă. Manchon nu s-a lăsat așteptat și a înscris și el apoi prin acest procedeu. Gavriloaia a punctat și el de afară, dar recitalul triplelor a continuat cu încă una de la Watson. Uță a marcat apoi cu un slam-dunk și un alt coș din căciulă, prin care ducea scorul la 63-56. Diferența devenea de doar două posesii datorită lui Manchon. Înaintea actului decisiv, scorul era 63-61.

Uță a egalat la 63 în deschiderea părții secunde, iar ardelenii au revenit în conducere după un slam-dunk în tranziție. Moore a egalat la 65. Cotton a redat inițiativa echipei sale, dar Manchon a egalat imediat. Rinkevicius a cerut timeout după o pătrundere de efect a lui Watson. Barro cu un alley-oop a dus scorul la 69-71. Watson a egalat imediat, dar oaspeții au reușit un run impresionant de 7-0 prin Pratt, Gavriloaia și Whelan. Cotton și Torok au redus în cele din urmă ecartul la o singură posesie cu puțin peste jumătate de minut rămasă de jucat. În cele din urmă, oaspeții s-au impus cu 82-77.

Gaston Whelan a fost omul serii și a terminat cu 18 puncte și 9 pase decisive. Mouhamed Barro a fost în double-double, cu 10 puncte și 11 recuperări. De partea cealaltă, Maurice Watson a totalizat 18 puncte, 8 recuperări și 4 pase decisive.

*foto: Facebook/CSO Voluntari Baschet

23 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu Marius_M :

    Maurice
    This one's for you. Have a long summer holiday.

    cu 1 an în urmă (23.04.2023) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    roller-coaster
    cam asa a fost aceasta serie. FELICITARI SIBIU !
    Dupa atitea ghinioane, iata ca au reusit in primul rind cu INIMA. Sa-i pierzi pe cei mai buni 2 jucatori ( Blumbergs si Uta) nici ca se putea mai mare ghinion. Noroc cu "individualitatile" de la Voluntari care practic s-au batut singuri.
    Toate au fost ca un corolar la ghinionul sa te arbitreze Ciulin si sa ai norocul sa o faca corect ! ... :)

    cu 1 an în urmă (23.04.2023) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca U92 :

    Felicitari CSU!
    A fost o incantare sa vezi atitudinea, lupta si increderea jucatorilor, ca se poate realiza ceva extraordinar,pentru ei si pentru suporterii lor, si in care poate nu multi nu mai credeau, incepand cu calificarea la limita in grupa principala si pana la ultimul joc, in care Bloombergs era out total si Uta un sfert.Bravo, a fost o incantare sa vezi o astfel de atitudine si joc.

    cu 1 an în urmă (23.04.2023) Raspunde
  • Snake :

    👏👏
    Felicitări Sibiu, nu știu câte echipe ar mai fi revenit in meci in condițiile lor și după un prim sfert in care Voluntari părea ca pot marca când vor!!
    De asemenea decizia celor de la Voluntari de a nu-l folosi pe Tohatan mai mult, unul dintre cei mai buni pasatori a lor nu cred ca a fost oportuna.
    De asemenea nu pot sa nu remarc un arbitraj f bun !

    cu 1 an în urmă (23.04.2023) Raspunde
  • BC CSU Sibiu @lexCSU :

    Am murit și am înviat!
    Dumnezeule...seria asta mi-a suprasolicitat inima la maxim.
    Este incredibil, recunosc ca nu mai credeam, în toate condițiile date ..dar uite...uite ce au reușit băieții ăștia.
    De asta iubim echipa asta , nu avem multe momente de bucurie, dar toate stările în care ne baga creează dependenta. :)
    Felicitări din toată inima băieților dar și oamenilor care au mers cu speranta la București!!!

    cu 1 an în urmă (23.04.2023) Raspunde
  • BC CSU Sibiu Mihai1988 :

    Niste eroi
    Așa arată fericirea, mândri de echipa asta !

    cu 1 an în urmă (23.04.2023) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ :

    De multa vreme...
    ...nu am mai comentat pe aici din pricina multor poluatori. Dar in seara asta nu pot sa nu spun "Bravo Sibiu!" pentru rezultatele din seria asta 👏

    cu 1 an în urmă (23.04.2023) Raspunde
  • BC CSU Sibiu clamun :

    Sincer
    N-am crezut că putem câștiga. Ce-ati realizat, este deosebit. Va mulțumim. Azi inima a bătut individualitățile și banii.

    cu 1 an în urmă (23.04.2023) Raspunde
  • NUMAI "U" :

    Bravo Sibiu!
    Dacă eliminati Oradea iar noi trecem de Rapid va promit ca la meciurile de la Cluj vin în galeria vostra și va incurajez pe voi.
    Bafta Sibiu!

    cu 1 an în urmă (23.04.2023) Raspunde
  • BC CSU Sibiu DND :

    Bucurie
    Nu prea credeam dar speram (aidoma unui meci contra Clujului de acum câțiva ani unde am venit cu jumate de echipă și am câștigat)

    Tristă atitudinea tinerilor din Voluntari, doar "plecați acasă" (educația e esențială)

    Felicitări echipei ne-ați făcu o săptămână faină

    cu 1 an în urmă (23.04.2023) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Pe cat
    de impresionat sunt de daruirea superba a sibienilor,cu atat mai dezamagit sunt de nesimtirea crasa aratata de echipa mea favorita in meciurile cu echipa sateasca!CSU e pasarea Phoenix a sezonului,probabil le-a stricat petrecerea de Sf.Gheorghe lui dom' Florin si lu' duamna Gabita,taman cand se pregateau sa anunte alocatii pentru copii mai mari decat alocatia lui Joe Biden,deh,asa se intampla cand il iei pe Morris de la burgeri si il aduci in Romanica sa performeze in baschet!Referitor la arbitrajul corect,sa fi plecat suparat din comuna baiatul lui mami?

    cu 1 an în urmă (23.04.2023) Raspunde
  • KK Partizan Belgrad GROBARI GROBARI :

    Bravo SIBIU 💪
    Felicitări SIBIU 🏀
    “THE UNDERDOGS “

    cu 1 an în urmă (23.04.2023) Raspunde
  • BC CSU Sibiu @lexCSU :

    Scurta recapitulare
    1. Moral la pământ după meciul 4
    2. Deplasare în fieful vicecampioanei de anul trecut, împotriva unei echipe cu moral și sprijinita de munți de bani
    3. Fără cel mai bun marcator RB
    4. Cu Pratt la jumătate de capacitate
    5. Suplimentar, se accidentează si R Uta, celalalt marcator al echipei și nu mai poate continua
    6. Revenire de la - 17

    ...

    cu 1 an în urmă (23.04.2023) Raspunde
  • CSM Ploiești CONSTANTIN MIRCEA :

    Bravo Sibiu
    Uniune, spirit, sprijin, tenacitate...
    Foarte probabil induse si sustinute de catre antrenor.

    Acestea sunt elemente neluate in considerare de anumiti profesionisti in baschet, si ce se demonstreaza ca si astazi ca fac diferenta in eficienta.

    Bravo Sibiu!

    P.S. Abia astept sa vad ce fac robotii de la cluj etapa viitoare. Tot narcisisti?

    cu 1 an în urmă (23.04.2023) Raspunde
  • BC CSU Sibiu clamun :

    Plecați acasă
    Referitor la scandare, nu se mai folosește de când galeria voluntarului era la in burta la mama lor. Copii din ziua de azi nu citesc, așa că nu au de unde știi. Sper că arbitrajele vor fi corecte, înainte de a ieși din baschet toți copii la toti cei care au fost în baschet. Daca nu vom avea prea multe viziql

    cu 1 an în urmă (23.04.2023) Raspunde
  • BC CSU Sibiu clamun :

    Plecați acasă
    Referitor la scandare, nu se mai folosește de când galeria voluntarului era la in burta la mama lor. Copii din ziua de azi nu citesc, așa că nu au de unde știi. Sper că arbitrajele vor fi corecte, înainte de a ieși din baschet, toți copii la cei care au fost în baschet. Daca nu, vom avea prea multe vizionari de faze video.

    cu 1 an în urmă (23.04.2023) Raspunde
  • uplifter :

    Sibiu
    Absolut halucinant ce minune au putut sa daca sibienii! Jos palaria, respectul si aprecierea mea!
    Ma bucur sincer pt ei si pt fanii de acolo care merita o astfel de victorie.
    Bravo voua!

    cu 1 an în urmă (23.04.2023) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Sean Barnette :

    Felicitari CSU Sibiu!
    O serie castigata greu, dar 100% meritat. Suporterii sibieni, cu inima mare, meritau aceasta calificare. Acest antrenor a aratat ca stie sa-i faca sa creada in ei.

    cu 1 an în urmă (24.04.2023) Raspunde
  • NUMAI "U" :

    Jconstantin Mircea tot PH ?
    Tot PH...tot Patria Hoților? Tot Asehoti? Tot cu Iacobescu și Ghita! Credeam ca ati disparut in alte tari odata cu Gita.

    cu 1 an în urmă (24.04.2023)
    • NUMAI "U":

      Cinstantin Mirce tot PH
      ^ Ghita

      cu 1 an în urmă (24.04.2023)
    Raspunde
  • SCM Timișoara adis :

    inca odata
    felicitari pentru schimbarea antrenorului la timplul potrivit,
    este cel mai important pas pe care l-ati facut 👍

    cu 1 an în urmă (24.04.2023) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ion 777 :

    Sibiu
    felicitari CSU. Dupa meciul patrunu mai credeam, dar ma bucur ca i-ati scos si inca la ei acasa.
    arbitraj bun, deci se poate daca se vrea

    cu 1 an în urmă (24.04.2023) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca C S :

    Sibiu
    Jos pălăria! După cum a fost începutul de sezon, puțini mai erau cei care credeau calificarea în play-off, darămite în semifinală. Un antrenor care a făcut minuni cu lotul pe care-l are la dispoziție și niște băieți care au demonstrat că dacă știu ce se vrea de la ei și dacă li se acordă incredere, formează o echipă care poate să câștige în fața individualităților. Consider că TR este antrenorul momentului în baschetul nostru masculin și mulți ar putea să învețe cum să te comporți cu jucătorii pe care îi ai la dispoziție. Urez Sibiului succes în continuare, iar suporterilor sibieni să ia fiecare meci care urmează ca un bonus! Cine știe ce va fi în continuare....

    cu 1 an în urmă (24.04.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!