Stiri Cupa României Masculin

CSU Sibiu reușește un run de 16-0 în sub 3 minute de joc și învinge U-BT Cluj-Napoca

CSU Sibiu reușește un run de 16-0 în sub 3 minute de joc și învinge U-BT Cluj-Napoca

CSU Sibiu învinge U-BT Cluj cu scorul de 78 la 77, grație unui run de 16-0 în debutul actului decisiv. În ciuda înfrângerii, U-BT este a treia echipă calificată în Final Four-ul Cupei României, datorită victoriei cu 19 puncte din manșa tur a sferturilor de finală. 

Comisar și arbitri delegați

Partida a fost oficiată de Alexandru Olaru, Laurențiu Grigoraș și Sorin Drugău, sub supravegherea comisarului din partea FRB Marian Oprea.

Desfășurarea meciului

Echipa gazdă a început bine partidă și după primele 5 minute scurse din primul sfert conducea cu scorul de 12 la 8. Clujenii și-au păstrat însă calmul pe faza ofensivă, aceștia au întors rezultatul primului sfert, terminându-l în avantaj, scor 24 la 16.

Jordan Chatman a înscris 6 puncte consecutive în debutul sfertului secund și a redus deficitul la doar 4 puncte. David Engi a apropiat CSU Sibiu la doar 1 punct diferență printr-o aruncare de la distanță și l-a obligat pe Mihai Silvășan să ceară time-out. Diferența s-a menținut până cu câteva secunde înainte de pauza mare, când Kuti a înscris 4 puncte consecutive și a dus Clujul la 5 puncte în avantaj, scor 46 la 41.

Clujenii și-au impus ritmul de joc în sfertul 3 și s-au distanțat rapid la 15 puncte pe tabelă. Spiritele s-au încins spre finalul sfertului, sibienii au profitat de momentele haotice, reducând handicapul la doar 9 puncte, 63-54, la intrarea în sfertul decisiv.

CSU Sibiu a redus handicapul de 9 puncte în sub un minut de joc. Jordan Chatman a dus Sibiul în avantaj după o perioadă foarte lungă de timp, scor 65 la 63. Același Chatman, ajutat și de o intercepție a lui Lucas Tohătan duce Sibiul la 7 puncte avans!

CSU Sibiu a reușit un run de 16-0 în sub 3 minute de joc.

Lucas Tohătan a înscris din nou pe contraatac și CSU Sibiu conducea cu 10 puncte, cu doar 4 minute rămase din partida. Datorită eforturilor ofensive ale lui Artis Ate, Zganec reușește să egaleze situația la 77 de la linia de libere cu 17 secunde rămase de joc. Calnicenco l-a trimis pe Torok la linia de libere și a fost eliminat pentru cumul de greșeli personale. Pivotul sibian nu a reușit să transforme decât o aruncare, aruncare care a dus scorul la 78-77 în favoarea formației sale. Artis Ate a ratat de la distanță, Nandor Kuti a avut o ultimă șansă, după o recuperare ofensivă, să aducă victoria echipei sale, însă o aruncare extrem de grea nu și-a găsit ținta. CSU Sibiu câștigă cu 78 la 77, însă U-BT Cluj-Napoca se califică în Final Four-ul Cupei României. 

Fazele meciului

Cu 2 minute și 20 de secunde rămase din sfertul doi, Randal Falker sprintează de la un panou la celălalt și îl surprinde pe Nandor Kuti, scăpat pe contraatac, cu un capac spectaculos pe panou.

Cu 7 minute rămase de joc din sfertul 3, Nandor Kuti repune mingea din lateral și datorită unei scheme bine executate îl găsește pe Donatas Tarolis care finalizează prin alley-oop.

CSU Sibiu reușește un run de 16-0 în mai puțin de 3 minute la începutul sfertului decisiv!

Vom reveni cu material video.

Accidentări

Patrick Richard a părăsit terenul la jumătatea sfertului 3 din cauza unei accidentări la gleznă și nu a mai revenit pe teren până la finalul partidei.

Faulturi tehnice și incidente

Darko Planinic a fost sancționat de Laurențiu Grigoraș cu fault tehnic pentru simulare.

Cu 2 minute și 40 de secunde rămase de joc din sfertul 3, Kerron Johnson a intrat într-o altercație cu Radu Paliciuc pe motiv că jucătorul sibian a vrut să îi ia mingea din mână pentru a grăbi reluarea partidei. Ambii jucători au fost sancționați cu faulturi anti-sportive.

În debutul sfertului decisiv banca celor de la U-BT a fost sancționată cu fault tehnic pentru proteste.

Principalii realizatori

Barry Steward a terminat partida cu 19 puncte, acesta a fost secondat de Jordan Chatman cu 16 puncte și de Lucas Tohătan cu 14 și 7 pase decisive. 

De la U-BT s-au remarcat Darko Planinic cu 14 puncte și 11 recuperări și Nandor Kuti cu 13 puncte.

*foto: facebook BC CSU Sibiu 

14 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    iexceptional
    Un meci in care s-a vazut influenta nefasta a Bancii Transilvania asupra FRB si colegiului arbitrilor. Furt pe fata , Sibiul trebuia sa cistige la 64,84 puncte diferenta , dar grigoras a cordat un simplu fault tehnic atunci cind Planinic a jucat mingea dupa un fault ( fara sa ceara nimic ). In mod normal trebuia acordat super tehnic si 34 de arucari pentru Sibiu, eliminat jucatorul si inca 7 colegi. La faultul antisportiv din sfertul 4 in urma caruia Sibiul a inscris 6 puncte, clar trebuiau date 57,39 puncte pentru Sibiu. Iar la ultima faza, dupa sfirsitul partidei trebuia acordat ultra tehnic cu 48,34 arucari pentru Sibiu pentru ultra simulare si obraznicie suprema. Viciere clara de rezultat si solicit conducerii U-BT sa renunte la calificare pentru ca nu merita. Per ansamblu Sibiul a fost mult mai buna si daca nu erau jocurile de culise orchestrate de Federatie si Banca Transilvania, clar Sibiul trebuia sa se califice.

    cu 4 ani în urmă (16.01.2020)
    • BC CSU Sibiu undercut:

      ironii slabe
      da multe.

      cu 4 ani în urmă (16.01.2020)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Haha
    Halatul nea Titi, unde e halatul?

    cu 4 ani în urmă (16.01.2020)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      sa nu-mi spui
      ca te bucuri de victorie. Ma dezamagesti ! Aveam alta impresie despre tine, dar se pare ca m-am inselat. Sunteti clar mai buni si meritati cel putin Super Cupa Europei. Eu va tin pumnii.

      cu 4 ani în urmă (16.01.2020)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Serios
      Relax, exagerați și pe cuvânt că nu merită. Dacă doresc ca o echipă să ia campionatul și să nu fie Sibiu, sper să fie U.
      Arbitrajul à fost absolut infect, de ambele părți, dar nu de asta ați pierdut. Judecați mai târziu la rece, uitați-vă pe cifre și mai vorbim.

      cu 4 ani în urmă (16.01.2020)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ovidiu89:

      Gluma ii gluma
      Dar azi arbitrii nici ei nu stiau ce fluiera. Ba simulare, cand chiar era fault nu dadeau nimic si tot asa, cam la ambele echipe. Apoi tehnic la banca Mihaita cam avea dreptate. Arbitrul a zis hop, i am the boss, ia de aici un tehnic. Poate daca era sala lor plina in momentul ala de +10 sibiu nu era chiar asa usor pe final.
      Per ansamblu sper ca Petrica sa nu se fi accidentat grav, poate cu un pic de groscior isi revine.

      cu 4 ani în urmă (16.01.2020)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Serios
      Vorbeam și eu. Jucătorii sibieni nu au nicio vină. Pînă la urmă suntem de acord și eu mă refeream la arbitraj din perspectiva cele care mereu se plîng că Banca Transilvania ( la care nu am cont ) influențează federația. De fapt ăsta este nivelul arbitrajului românesc : " Sunt om cu tine, dacă ești om cu mie și dai o șaorma cu de toate". La 19 turnoveruri clar nu prea poți emite pretenții. Dar spune cu mîna pe inimă că la ultima fază nu a fost fault. Cu posibilitatea de a rata liberele.

      cu 4 ani în urmă (16.01.2020)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @titi
      Poate o fi fost, eram destul de departe, dar știi cât de greu se fluieră ceva la ultimul atac... În fine, meciul a fost spectaculos, păcat de arbitraj. Doar o chestiune vis-à-vis de asta mai zic, e imposibil ca tu să ai 2 jucători pe teren care își împart pumni și să nu îi elimini...

      cu 4 ani în urmă (16.01.2020)
    • BC CSU Sibiu undercut:

      daca-i eliminau pe ambii
      creau un dezechilibru in favoarea noastra si probabil au vrut sa evite asta.

      cu 4 ani în urmă (16.01.2020)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Arbitraj.
      Eu numai despre arbitraj am comentat și repet, jucătorii Sibiului nu au nicio vină. Clar dublă eliminare. Referitor la joc, meci aprig de orgolii. Aceiași problemă a turnoverurilor pentru U, dar îmbucurătoare creșterea de formă a lui Kuti.

      cu 4 ani în urmă (16.01.2020)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu undercat _ :

    un meci complicat
    am fost condusi mare parte si cred ca daca nu era accidentarea lui Richard, evolutia era alta, dar sunt multe "daca" despre care se poate discuta.
    Arbitrajul ciudat cu multe greseli si de o parte si de alta. Planinic continua sa joace ca un pacalici si cu toate partile lui bune, are un comportament sportiv oligofren.
    In conditiile in care calificarea era oricum jucata, ar fi fost frumos sa nu picam pe final si sa mentinem macar +5 pe tabela, dar si asa, fara miza, am reusit sa aducem meciul in cumpana in ultimele secunde.
    Una peste alta, un scor de palmares si un joc care tine speranta vie.. la top3 :))

    cu 4 ani în urmă (16.01.2020)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ovidiu89:

      planinic
      asa este, nu cred ca are nevoie sa decurga la astfel de tertipuri, pentru ca e un jucator foarte valoros. lasa ca si la voi au fost jucatori de genul, ba mai mult aveti si un conducator pe care l-ati injurat cand a venit si acum toate is bune si frumoasa. Daca planinic ar fi la voi in echipa oare tot aceleasi comentarii le-ati pune?

      cu 4 ani în urmă (16.01.2020)
    • BC CSU Sibiu undercut:

      Daca arbitrajul ar fi ce trebuie
      nu m-ar interesa ce face Planinic sau Paliciuc sau oricare alt jucator, atat timp cat nu genereaza accidentari, pentru ca arbitrii au rolul de a sanctiona atat simularile cat si faulturile, dar cand il vezi cum se maimutareste la cea mai mica atingere si el(vb de Planinic) il arunca 2m in spate pe Coop cand acesta era cu picioarele fixe pe parchet si nu se fluiera nimic, atunci da, vorbesc despre el. La fel cum oricine e liber sa sublinieze greselile/manifestarile celor de la Sibiu.

      cu 4 ani în urmă (16.01.2020)
    Raspunde
  • uplifter :

    Sibiu Cluj
    Arbitraj prost, ca mai toate în România. Au fost dezavantajate ambele, parca Sibiul la început și noi spre final.
    Meci prost pt noi în condițiile în care la ei nu au jucat 2 oameni de baza. Probabil diferența de scor din tur nu i-a mai motivat pe ai nostri.
    Ce ma preocupa cel mai mult în ultimele meciuri este apărarea, unde nu mai vad aceeași intensitate și agresivitate de la începutul sezonului.
    În rest, la nivel individual e ok. Oricare poate ieși la rampa cand e nevoie. Despre Planinic am mai zis: un jucător de valoare care face multe în echipa, insa stilul lui este mizerabil și jenant. Îl depășește în scalambaieli pana și pe Cuic, n-are nimic de-a face cu spiritul adevărat al sportului.
    Acum sa așteptăm reintrarea lui Curry.

    cu 4 ani în urmă (16.01.2020) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!