Stiri Cupa României Masculin

CSU Sibiu se impune în fața lui BC Mureș

Noémi Csiki

Noémi Csiki
21.09.2013

Cupa României

Manșa I

84-78
(22-19, 22-24, 23-21, 17-14)

 

  Statistica  

Primul derby al ardealului a consemnat victoria echipei sibiene în fața mureșenilor, scor 84-78.

Gazdele au început cu formula Bojovic - Austin - Lee - Ceskovic - Craciun, în timp ce Sekulovic a mizat pe Martinic, Peciukas, Ivanovic, Mitchell și Jucan la startul confruntării.

Ivanovic a deschis scorul cu o triplă, însă sibienii au replicat repede. Muntenegreanul a fost autorul primelor șase puncte ale oaspeților, și ajutat de Peciukas și Martinic a menținut echipa sa în joc, în timp ce gazdele au condus până la sfârșitul primului sfert (22-19). În actul al doilea, mureșenii au preluat conducerea, dar nici ei nu au reușit să se distanțeze, iar în ultimul minut al primei reprize, sibienii au revenit în avantaj prin reușitele lui Bojovic, care la jumătatea meciului avea deja 15 puncte marcate.

După pauză, partida s-a reluat de la scorul 44-43. Până la mijlocul sfertului trei, cinci jucători aveau deja câte trei greșeli personale (Lee, Austin, Crăciun, respectiv Mitchell și Păltinișanu).  Sibiuenii s-au distanțat până la 7 puncte, dar Peciukas a fost marcatorul sfertului și înainte de ultima pauză, avantajul gazdelor era de doar trei puncte (67-64). În debutul ultimului sfert, Mitchell și-a marcat primul - și ultimul - coș, reducând handicapul mureșenilor la un singur punct. Cu opt minute înainte de sfârșit, tabela arăta egalitate la 68. Au urmat două minute fără coș marcat de ambele părți. După aceea, sibienii au fost cei care au înscris primii, dar egalitatea s-a restabilit la 73 cu patru minute și jumătate rămase de jucat. Gazdele au reușit șase puncte consecutive, după care mureșenii nu și-au mai revenit.

S-au remarcat Milos Bojovic (24 de puncte (4x3), 10 recuperări, 3 pase decisive) Christopher Lee (25 de puncte, 4 recuperări) și Matija Ceskovic (14 puncte (3x3) și 9 pase decisive), respectiv Vaidotas Peciukas (20 de puncte (3x3), 5 recuperări, 4 pase decisive), Ivan Ivanovic (23 de puncte (5x3), 5 recuperări) și Goran Martinic (20 de puncte și 5 pase decisive). Cei trei „tigri” au evoluat câte 40 de minute.

Ambele echipe au avut procentaje de peste 40% din spatele semicercului: Sibiu 48%, Tîrgu Mureș 42%. La mureșeni, s-a simțit lipsa celor doi jucători sârbi, Ciric și Mladenovic. Dacă aceștia vor reveni pe parchet săptămâna viitoare, BC Mureș are șanse de calificare, ei beneficiind și de terenul propriu în partida-retur, însă Sibiul pornește cu un avantaj de șase puncte.

Foto: csusibiu.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!