Stiri Cupa României Masculin

CSU Sibiu se impune în meciul cu CSM Târgu Jiu într-o partidă cu 200 de puncte marcate

CSU Sibiu se impune în meciul cu CSM Târgu Jiu într-o partidă cu 200 de puncte marcate

CSU Sibiu nu a avut emoţii decât până la mijlocul sfertului doi la debutul în Cupa României, în compania celor de la CSM Târgu Jiu. Ardelenii s-au impus cu 111-89 într-o partidă cu un ritm foarte dinamic şi cu multe reuşite spectaculoase.

CSU Sibiu a început partida în formula Tohătan, Addison, Philmore, Torok şi Cooper. De partea cealaltă, gorjenii i-au avut la start pe Bratoloveanu, Berca, McClain, Nikolic şi Allen.

Torok şi Nikolic au semnat primele puncte pe tabelă. Sibienii au preluat apoi iniţiativa cu un run de 11-0, care i-a forţat pe gorjeni să ceară time-out (13-2). Timpul de respiro a fost de bun augur pentru oaspeţi, care au reuşit să reducă din ecart la numai şase puncte (18-12) după ce au trecut la o apărare în zonă. Finalul primului sfert a aparţinut din nou ardelenilor, care au mai reuşit un parţial de 11-3 prin care şi-au asigurat un avantaj de 14 puncte (29-15).

Sibienii au avut chiar şi dublul punctelor gorjenilor (36-18), dar oltenii, loviţi din plin de pandemia de covid-19, au demonstrat multă voinţă şi au reuşit să taie din avantajul ardelenilor. Astfel, după reuşita lui Rogava de la 3 puncte, dezavantajul se micşorase la numai zece puncte (38-28). Camil Berculescu chiar a reuşit să reducă diferenţa la 8 puncte, după un coş de 3 (41-33), dar sibienii au răspuns cu un run de 9-0 prin Philmore, Rotaru şi Tohătan (50-33). În fine, ultimele două coşuri ale primei reprize au aparţinut iar oaspeţilor, care intrau la pauză cu un dezavantaj de numai 13 puncte (50-37), după o reuşită cu panoul a lui Kevin Patrick Allen.

Repriza secundă a început din nou echilibrat. La scorul de 59-47, Philmore i-a pus un capac spectaculos lui McClain, iar la celălalt panou Tohătan a marcat de la 3 puncte. Încă un coş al lui Addison a dus Sibiul la 17 puncte (64-47) şi a forţat staff-ul tehnic al gorjenilor, lipsit de principalul Alionescu, să ceară time-out. După pauză Berculescu a marcat un and-one pe pătrundere, pentru ca Philmore şi Allen să înscrie din nou pentru echipele lor (66-52). Acelaşi Philmore a dus Sibiul la 20 de puncte, dar McClain a replicat cu un coş de 3 (72-55). Cooper şi Apoi Gavriloaia au dus Sibiul la 22 de puncte (77-55) după 30 de minute.

Philmore a deschis sfertul final cu un and-one şi apo Torok a oferit o pasă la alley-oop pentru Jackson (84-57). Berca a adus diferenţa înapoi la 20 de puncte cu un coş de 3. Acelaşi tânăr jucător român a mai marcat două triple şi diferenţa ajungea la 14 puncte (86-72), fapt ce l-a forţat pe Dan Fleşeriu să ceară time-out. După timpul de odihnă, sibienii au înscris la foc automat şapte puncte, fapt ce a scos în afară oricărui dubiu problema câştigătoarei partidei. Philmore şi Lutete au dus Sibiul la peste 100 de puncte marcate prin reuşite după recuperări ofensive. McClain, Philmore şi Berca au schimbat apoi coşuri de 3 puncte. Până la final, tânărul Berca a mai înscris un coş, iar ultimele puncte au fost semnate de Aurelian Gavriloaia.

Scor final 111-89 şi CSU Sibiu porneşte cu dreptul în noul sezon.

Isaiah Philmore a reuşit un double-double, cu 28 de puncte şi 11 recuperări (5 ofensive) pentru +37 la eficienţă. Marquis Addison a marcat 16 puncte, Christian Lutete 15, Kaelin Jackson 13 şi Aurelian Gavriloaia 12.

De partea cealaltă Kevin Patrick Allen a strâns 26 de puncte, 9 recuperări şi 5 capace, Alex Berca 20 de puncte, Darrien McClain 17 puncte cu 5 pase decisive şi Camil Berculescu 10 puncte cu 6 recuperări.

Miercuri, 12 noiembrie, CSU Sibiu va întâlni în grupa C pe CSO Voluntari, de la ora 19:30, în timp ce gorjenii vor primi replica celor de la SCM Timişoara ,de la ora 16:00. Ambele partide vor fi transmise pe Digi Sport 3.

*foto: facebook CSU Sibiu

 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!