Stiri Cupa României Masculin

CSU Sibiu triumfă în debutul seriei cu CSO Voluntari

CSU Sibiu triumfă în debutul seriei cu CSO Voluntari

CSU Sibiu a reușit să câștige primul meci din seria cu CSO Voluntari, după 92-78 miercuri seara (12.04) în fieful vicecampioanei. Seria aceasta din playoff-ul LNBM continuă vineri, 14 aprilie, tot la Voluntari.

Voluntari: Maurice Watson, Toddrick Gotcher, David Vida, Rolland Torok, Darko Planinic

Sibiu: Gaston Whelan, Mirel Dragoste, Monyea Pratt, Roberts Blumbergs, Rareș Uță

Gotcher marca primele șapte puncte ale Voluntariului și își rata libera suplimentară la 7-4, Blumbergs având oportunitatea unui three-point play și egala situația de pe tabelă, Mo Watson răspunzând apoi cu un coș de la semi-distanță și Uță îl urma cu un layup la 9-9. Sibiul a ajuns la conducere și Pratt era găsit excelent în căciulă pentru 11-15, la jumătatea sfertului ecartul fiind de trei puncte după liberele împărțite ale lui Gotcher, iar Whelan ajungea la linia de fault după antisportivul lui Planinic, oaspeții punând apoi trei posesii între la 12-20. Blumbergs era găsit liber în colțul terenului și tripla lui forța Voluntariul să ceară time-out la 18-27, Whelan fiind cel care a stabilit scorul primului parțial, 22-33.

Vicecampioana a început să recupereze din handicap și s-a apropiat la 27-33, Manchon fiind cel care a marcat primele puncte pentru CSU Sibiu în al doilea sfert. Morris scutura plasa de la distanță peste câteva atacuri și oaspeții cereau time-out, Tohătan reducând în continuare din ecart și era 32-36, Whelan trecând apoi pe la linia liberelor pentru o aruncare suplimentară. Barro refăcea un ecart din două cifre la 32-42, de unde Voluntari înjumătățea diferența apoi Whelan finaliza cu coș la 37-48 și CSU Sibiu conducea cu cel mult 15 puncte pe finalul primei reprize, la vestiare mergându-se cu 40 la 55.

Sibienii continuau seara excelentă și Pratt înscria din spatele arcului de cerc pentru 42-63 la capătul unui debut perfect de repriză secundă și gazdele răspundeau cu un time-out rapid. Planinic oprea run-ul oaspeților și își transforma libera suplimentară pentru 45-65, Uță marcând apoi cu sticla pe un atac viitor al Sibiului, Cotton având noroc la reușita de la 47-67. Pratt devenea al patrulea jucător de la CSU Sibiu în double figures prin reușita de la 47-72, diferența dintre echipe fiind de 21 de puncte pe finalul celui de-al treilea sfert, 53-74.

Gotcher înscria din fața lui Gavriloaia și apoi rata o acțiune prin care Voluntari putea să reducă încă puțin din handicap, Blumbergs scuturând plasa după o repunere de sub coșul advers și Morris înscria apoi la 58-77. Voluntari avea reușite consecutive și urma un time-out pentru vizitatori la 64-81, cu cinci minute până la final, Barro fiind apoi precis la linia liberelor și nu peste mult timp diferența sărea din nou de 20 de puncte. CSO Voluntari a evitat cea mai modestă prestație ofensivă de acasă în acest sezon de LNBM și partida avea să se termine cu 78-92 în favoarea lui CSU Sibiu.

Roberts Blumbergs a încheiat cu 21 de puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive, Rareș Uță urmându-l cu 15 puncte și 5 recuperări, iar Mo Pratt a fost la un pas de triple-double (14 puncte, 10 pase decisive, 9 recuperări).

Mo Watson a răspuns cu 21 de puncte, 7 assist-uri și 3 recuperări, Tekele Cotton a adăugat 16 puncte și 3 recuperări, iar Dominic Morris a avut 12 puncte și 3 recuperări.

Meciul doi al seriei va avea loc vineri, 14 aprilie, începând cu ora 18.30 și va fi transmis doar pe FRB TV.

*foto: Bogdan Isailă

4 comentarii la aceasta stire:
  • Snake :

    Mo vs Mo
    Sau pe principiul cine nu are bătrâni sa își cumpere! Felicitări Sibiu!

    cu 1 an în urmă (12.04.2023) Raspunde
  • BC CSU Sibiu DND :

    Aceasta
    Este altitudinea de playoff


    Pe lângă absența lor aș vrea să remarc schema din apărarea noastră cu switch la fiecare jucător prin care am limitat aruncările deschise de 3

    Să nu ne urcăm încă pe cal dar surprinzător arătăm bine

    cu 1 an în urmă (12.04.2023) Raspunde
  • SCM Timișoara adis :

    felicitari
    pentru schimbarea antrenorului la timpul potrivit

    cu 1 an în urmă (12.04.2023) Raspunde
  • BC CSU Sibiu undercat _ :

    TR
    a scos caruta din noroi si evident ca pe langa fani, marii beneficiari sunt cei din conducere, care l-au pus pe scaun ca nu aveau altceva mai bun si a fost o miscare de salvare a propriilor dosuri.
    Recunosc, nu m-am asteptat la un parcurs asa cum il avem si indiferent de ce se intampla mai departe
    sper sa ramana la echipa si sa primeasca mana libera la buget, oricare ar fi acesta, cel putin asa cum a avut MAH,(nu cum a fost cazul martisor)

    cu 1 an în urmă (12.04.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!