Stiri Cupa României Masculin

Cu o rotaţie scurtă, Oradea pierde primul joc susţinut pe teren propriu

Radu Bărăian

Radu Bărăian
27.09.2014

Trei ani au trecut de la ultimul sezon competiţional pe care CSM U Oradea l-a debtat cu o înfrângere. Pe 19 septembrie 2011, din postura de favorită, gruparea bihoreană se înclina în faţa mai slab cotatei CS Perla Harghitei Miercurea Ciuc, scor 78-82. Doar veteranul Hora Horia respectiv Rareş Paşca au rămas alături de formaţia ce mai apoi a răsturnat situaţia dublei, graţie unei victorii la 25 de puncte.

Tot din postura de favorită, CSM U Oradea s-a înclinat vineri seară în faţa trupei pregătite de Miodrag Perisic, scor 81-83. De această dată a fost vorba de un meci nebun, în care ambele formaţii au alternat la conducere. Gazdele au început mult mai bine confruntarea şi păreau că se vor distanţa definitiv încă din prima repriză, tabela indicând 31-19 după doar zece minute. Replica nu a întârziat să apară, iar în opt minute CSU Sibiu şi-a ajuns adversarul, egalând la 44. Evoluţia scorului a fost punctată în cronică, iar de această dată dorim să ne îndreptăm atenţia spre alte elemente ale jocului.

Trebuie să remarcăm că tehnicianul Cristian Achim, fără trei jucători cheie - Guţoaia, Subotic, Krapic - a fost nevoit să se bazeze pe o rotaţie formată din şapte oameni dintre care trei români şi patru străini. De partea cealaltă Perisic a rulat cu un sportiv mai mult, raportul fiind de şase străini şi doi români. Pe lângă prestaţia excepţională a lui Hatten şi Bojovic s-a mai remarcat şi Wayne Lee. Surpriza sibienilor pentru confruntarea de vineri seară a avut un meci excelent ţinând cont că a sosit la Sibiu cu doar câteva zile înaintea duelului. Americanul şi-a trecut în cont 16 puncte, 4 recuperări, 5 pase decisive pentru 21 de unităţi la eficienţă. A fost unul dintre cele mai bune jocuri izbutite de Lee în maieul celor de la Sibiu. Noua achiziţie Bubnic a fost folosit doar opt minute, motivul fiind lipsa de omogenitate a sportivului cu sistemul de joc respectiv cu relaţiile dintre el şi noii săi coechipieri. Cu toate că LeVar Seals a avut o seară neagră din toate punctele de vedere, prestaţia americanului a fost compensată de jocul extrem de eficient a lui Popa Calotă. Autor a 15 puncte, Calotă a contribuit cu 5 recuperări, 4 pase decisive pentru 20 de unităţi la eficienţă.

De partea cealaltă Cristian Achim a improvizat din toate punctele de vedere. Pe parcursul meciului am putut urmări la treabă o formaţie a Oradiei ce a evoluat simultan cu doi sportivi poziţia cinci respectiv cu doi sportivi poziţia 1-2, aspecte extrem de rare dacă nu chiar inexistente în concepţia tactică a lui Achim. Noua achiziţie Mladen Pantic a fost titularizat şi a avut o evoluţie ştearsă, între trebuie pus la socoteală că s-a alăturat colegilor săi doar în această săptămână. Bogdan Ţîbîrnă, Dani Popescu şi Rareş Paşca nu au excelat prea mult la capitolul puncte marcate, toţi trei având doar 10 puncte înscrise, de 3.5 ori mai puţin decât Hatten.

Diferenţa s-a realizat la aruncările de trei puncte, oaspeţii find mai exacţi la acest procedeu înregistrând un procentaj de 50%, probabil şi datorită faptului că au rămas mai proaspeţi pe finalul duelului. 

Returul este programat la mijlocul săptămânii următoare, iar conform celor spuse de Cristian Achim, CSM U Oradea va alinia aceeaşi formulă din meciul tur. În aceste condiţii sibienii devin principalii favoriţi la obţinerea calificării în faza sferturilor de finală.

Foto: Roby Boroş - Partyoradea.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!