Stiri Cupa României Masculin

Cum arată echipa etapei a noua a Ligii Naționale

Cum arată echipa etapei a noua a Ligii Naționale

Liga Națională de Baschet Masculin a propus o rundă intermediară la mijlocul acestei săptămâni, având loc șapte dueluri în perioada 7-8 decembrie, iar partida dintre CSM Târgu Mureș și U-BT Cluj a fost amânată pentru finalul acestui an calendaristic.

Cifrele din această etapa, cea cu numărul 9, au plasat următorii jucători în echipa etapei în opinia site-ului nostru.

Gaston Whelan (BC CSU Sibiu)

MVP-ul rundei a fost principalul marcator pentru CSU Sibiu în victoria muncită de la Târgu Jiu. Whelan a stabilit noi recorduri personale la puncte, recuperări și eficiență. El a încheiat cu 24 de puncte, 6 recuperări, 5 assist-uri și 2 intercepții, totul pentru 26 index al eficienței și +15 la +/-.

De asemenea, fundașul lui CSU Sibiu a stat cu 5/10 la două puncte și 2/4 de la distanță, singurele ratări de la libere venind pe final (8/10).

Trey Freeman (FC Argeș Basketball)

Freeman a fost pentru a cincea oară în double figures în campionat cu ocazia meciului de la Miercurea Ciuc, acolo unde a încheiat cu 15 puncte, 7 recuperări, 3 intercepții și un capac, totul pentru 25 de unități la eficiență și +18 la +/-.

Jucătul lui FC Argeș a fost fără greșeală la linia liberelor (6/6), în rest având 3/5 din interiorul arcului de cerc și 1/1 de trei puncte.

Maurice Watson Jr. (CSO Voluntari)

Primul double-double în Liga Națională pentru conducătorul de joc al celor de la CSO Voluntari a venit contra lui CSM Focșani. Mo Watson a adunat 11 puncte, 12 pase decisive, 3 recuperări și o intercepție în 22 de minute pe parchet, cifre care l-au ajutat pentru un index al eficienței de 20 de unități și +21 la +/-.

Aruncările libere au fost cele care i-au intrat cu cel mai bun procentaj (4/4), în rest terminând cu 2/6 de două puncte și 1/2 de la distanță. A fost al treilea său meci în LNBM, fiecare în double figures.

Toni Katic (Dinamo București)

Katic și-a depășit recordul personal de puncte în campionat cu ocazia duelului de la Constanța, acolo unde a adunat 18 puncte, 6 assist-uri, 2 recuperări și o intercepție în 25 de minute. Jucătorul lui Dinamo a avut 23 index la eficiență și +21 la +/-.

Pentru prima dată în sezonul 2022/2023 al LNBM, Katic n-a pierdut vreo posesie, iar din acțiune a avut 5/7, fiind cu peste 65% procentaj atât la două, cât și la trei puncte.

Giordan Watson (SCM U Craiova)

Veteranul Craiovei își continuă stagiunea foarte bună, fiind pentru a șaptea oară în opt meciuri din campionat în double figures. Watson a adunat 15 puncte, 8 pase decisive și 3 recuperări în confruntarea cu Rapid, totul pentru un index al eficienței de 20 de unități.

Watson a avut cifre asemănătoare la două și trei puncte, în ambele zone terminând cu 3/5.

*foto: Facebook FC Argeș Basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    wow
    Asta chiar e ceva... Cum da faci "echipa ideala" doar din conducatori de joc? "Echipa ideala" ar trebui sa insemne echipa cea mai competitiva, cea care ar castiga meciul, Ori o echipa doar cu conducatori de joc nu poate indeplini acest deziderat. Daca tot faceti "execel-ul" mai puneti pe langa eficienta si pozitia, sa puteti alege cel mai bun om pe fiecare pozitie. Altfel e doar un "top" al celor mai eficienti jucatori, nu o echipa ideala!!!

    Aici ramane doar discutia daca luati in considerare si echipele care au pierdut - daca la MVP e destul de clar ca se alege doar din tabara invingatorilor, la echipa ideala nu cred ca putem sa nu ne uitam la toti jucatorii - dar asta e doar o parere personala.

    cu 1 an în urmă (09.12.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!