Stiri Cupa României Masculin

Cum arată echipa ideală a rundei a opta a Ligii Naționale

Cum arată echipa ideală a rundei a opta a Ligii Naționale

Luni, 13 noiembrie, s-a încheiat o nouă etapă din Liga Națională de Baschet Masculin, penultima din turul primei faze a campionatului. În cadrul acestei runde, s-au consemnat o serie de prestații individuale excepționale, fiindu-ne foarte greu să alegem cele mai bune cinci realizări.

Totuși am construit echipa ideală a etapei a opta:

Sayeed Pridgett (CS Rapid București)

Deja evoluția lui Pridgett nu mai este o surpriză, acesta dovedind în începutul actualului sezon că este liderul de pe teren al giuleștenilor. Într-o victorie obținută cu 101 la 71 în fața lui CSM Galați, baschetbalistul american a adunat 20 de puncte, 7 recuperări și 6 pase decisive, având un indice al eficienței de +33. Este a doua oară în această stagiune când Pridgett ajunge la 33 de unități ale eficienței.

Mladen Jeremic (CSM Târgu Mureș)

Alb-albaștrii au avut o deplasare complicată pe terenul lui SCM U Craiova, formație care a condus la peste zece puncte în mai multe rânduri, însă perseverența mureșenilor le-a adus victoria: 69-70.

Un alt motiv al succesului obținut de ardeleni este reprezentat de performanța lui Jeremic, care a contabilizat 27 de puncte, 5 recuperări, o pasă decisivă și o intercepție. Jucătorul sârb a înscris 6 triple din 7 aruncări, a avut 9/9 de la linia de libere și un indice al eficienței de +31.

Cătălin Baciu (CSM Oradea)

Bihorenii nu au avut un meci ușor cu CSM Focșani, formație ce a oferit o replică solidă în Oradea Arena, crezând în șansele ei. Cu toate acestea, CSM Oradea și-a asigurat a șasea victorie consecutivă în campionat (85-76), profitând de o nouă prestație excelentă a lui Baciu.

Pivotul roș-albaștrilor se află într-o formă de invidiat, având evoluții solide atât în campionat, cât și în FIBA Europe Cup și, cu siguranță, ar merita niște scuze de la fanii orădeni care au criticat atât de vehement menținerea sa în lotul lui Cristian Achim.

Sâmbătă, 11 noiembrie, Baciu a izbutit un double-double (18 puncte, 14 recuperări), la care a adăugat 4 capace și o intercepție, ajungând la +30 la eficiență.

Dimitrius Underwood (CSM Târgu Jiu)

Un alt jucător cu 30 de unități la capitolul eficienței este Underwood, care a fost singurul motiv de bucurie al gorjenilor în înfrângerea de pe terenul lui CSO Voluntari: 80-69. Sportivul american a fost aproape de triple-double, adunând 25 de puncte, 8 recuperări, 7 pase decisive și 3 intercepție. Underwood a avut 9/13 din interiorul semicercului (69%) și 7/9 de la linia de libere (78%).

Nijal Pearson (CSM Oradea)

Adus în această vară pe malul Crișului, Pearson a devenit unul dintre cei mai importanți jucători ai Oradiei, mai ales din punct de vedere ofensiv. În succesul cu CSM Focșani, verișorul lui Kris Richard a strâns 25 de puncte, 4 recuperări și o intercepție, fiind fără greșeală din afara semicercului (4/4). Drept consecință, Pearson a avut un indice al eficienței de +27.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!