Stiri Cupa României Masculin

Cum arată grupele echipelor românești în FIBA Europe Cup

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
01.10.2022

Cum arată grupele echipelor românești în FIBA Europe Cup

Turneele preliminare pentru sezonul regulat al FIBA Europe Cup s-au încheiat vineri, 30 septembrie. Astfel, după meciurile disputate în cele patru arene acreditate cu găzduirea, cunoaștem componența celor opt grupe din a doua competiție europeană desfășurată sub egida Federației Internaționale de Baschet.

SCM Universitatea Craiova a pierdut duelul cu BC Kalev/Cramo din turul trei preliminar, scor 79-84. Oltenii au încheiat astfel cu un coșaveraj de +11 în ultimele două jocuri și au obținut calificarea în grupele competiției din postura de cel mai valoros „lucky-loser”.

Din acest motiv, Leii din Bănie au fost repartizați în Grupa H, din care mai face parte și CSO Voluntari, vicecampioana României. Cele două grupări s-au întâlnit la începutul acestui an și în finala Cupei României. Grupa H este completată de Norkkoping Dolphins și Hakro Merlins Crailsheim.

A treia echipă românească ce va lua startul în grupele FIBA Europe Cup este CSM Oradea, ocupanta locului trei la finalul stagiunii precedente din LNBM. Și bihorenii au primit una dintre cele trei „lucky-losers” în grupă, pe Rilski Sportist. Grupa E este completată de Cholet Basket și Kangoeroes Basket Mechelen

Componența completă a grupelor competiției:

  • Grupa A: Hapoel Galil Elion, Brose Bamberg, Niners Chemnitz, Golden Eagle YLLI
  • Grupa B: Gaziantep Basketbol, Telenet Giants Antwerp, Swans Gmunden, Hapoel Haifa
  • Grupa C: FC Porto, Fribourg Olympic, Heroes Den Bosch, Parnu Sadam
  • Grupa D: BC Balkan, Opava, Keravnos, Patrioti Levice
  • Grupa E: CSM Oradea, Rilski Sportist, Cholet Basket, Kangoeroes Basket Mechelen
  • Grupa F: Donar Groningen, Brindisi, Budivelnyk, BC Kalev/Cramo
  • Grupa G: Anwil Wloclawek, Karhu Kauhajoki, Egis Kormend, Sporting Lisabona
  • Grupa H: CSO Voluntari, SCM U Craiova, Norkkoping Dolphins, Hakro Merlins Crailsheim

*foto: Iuli Dobre

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!