Stiri Cupa României Masculin

Cum arată situația din Cupa României, înaintea ultimului joc al fiecărei grupe

Cum arată situația din Cupa României, înaintea ultimului joc al fiecărei grupe

În acest weekend, la București, Voluntari, Ploiești și Mediaș, s-au jucat zece meciuri din turneul de calificare în Final 8-ul Cupei României, urmând ca astăzi, 3 octombrie, să se dispute încă cinci partide.

Deocamdată singura echipă calificată cu certitudine în faza finală a acestei competiții este CSM Oradea, care a câștigat la scor ambele dueluri din grupa A. Iată cum arată situația fiecărei grupe și ce formații se pot califica astăzi în Final 8.

Grupa A:

  1. CSM Oradea (2-0): +46
  2. FC Argeș Basketball (0-1): -18
  3. CSM Ploiești (0-1): -28

CSM Oradea și-a îndeplinit primul obiectiv al sezonului, în timp ce FC Argeș Basketball și CSM Ploiești mai speră doar la o poziție între primele două lucky losers. Totuși, pentru a obține un astfel de loc, este nevoie de o victorie la o diferență mare.

FC Argeș Basketball vs. CSM Ploiești (01.10, ora 19:00, FRB TV)

Grupa C:

  1. U-BT Cluj-Napoca (1-1): +10
  2. CS Dinamo București (1-0): +2
  3. CSA Steaua București (0-1): -12

Datorită succesului obținut sâmbătă în fața lui U-BT, Dinamo pornește cu prima șansă de calificare în Final 8-ul Cupei României. Pentru asta, gruparea din Ștefan cel Mare trebuie să treacă de marea rivală în duelul direct. În această situație, U-BT va ocupa poziția secundă și va fi nevoită să aștepte restul rezultatelor pentru a vedea dacă se califică mai departe.

În cazul în care Steaua se impune, situația se complică, fiecare echipă având o victorie și o înfrângere. Pentru a trece pe primul loc, elevii lui Mladen Jojic trebuie să bată la o diferență de minim 23 de puncte, iar pentru a ajunge pe poziția secundă, trebuie să se impună la o diferență de minim 7 puncte.

CSA Steaua București vs. CS Dinamo București (03.10, ora 19:00, Digisport 4, Prima Sport și FRB TV)

Grupa D:

  1. CSO Voluntari (1-0): +45
  2. CSM Târgu Mureș (1-0): +22
  3. CSM Miercurea Ciuc (0-2): -67

CSM Miercurea Ciuc este deja eliminată din cursa pentru Final 8-ul Cupei României, în timp ce CSO Voluntari este favorită la calificarea de pe prima poziție. În același timp, CSM Târgu Mureș se află într-o situație foarte bună, chiar și în cazul unei înfrângeri cu CSO Voluntari. Cu un coșaveraj de +22, dacă elevii lui George Trif cedează la o diferență mică, au șanse mari de a se situa în primele două lucky losers. În cazul unei victorii a mureșenilor, aceștia trec pe prima poziție, iar CSO Voluntari, cu un coșaveraj foarte bun, este aproape sigură de prezența în Final 8.

CSM Târgu Mureș vs. CSO Voluntari (03.10, ora 19:00, FRB TV)

Grupa E:

  1. BC CSU Sibiu (1-0): +14
  2. SCM Timișoara (1-0): +8
  3. CSM Târgu Jiu (0-2): -22

CSM Târgu Jiu este a doua echipă eliminată matematic din Cupa României, după înfrângerile suferite în fața lui BC CSU Sibiu și SCM Timișoara. Aceste formații își dispută astăzi, 3 octombrie, prima poziție în grupa E. De asemenea, sibienii sunt favorizați chiar și în cazul unei înfrângeri la puncte puține, datorită coșaverajului de +14 pe care l-au acumulat în primul meci.

SCM Timișoara vs. BC CSU Sibiu (03.10, ora 19:00, FRB TV)

Grupa F:

  1. CSM Focșani (1-1): -36
  2. CS Rapid București (1-0): +37
  3. CSM Galați (0-1): -1

CSM Focșani nu mai are șanse la Final 8-ul Cupei României, în timp ce CSM Galați are nevoie de o victorie la 20 de puncte în fața Rapidului pentru a trece pe prima poziție în grupa F. Așadar, trupa din Capitală este favorită clară la obținerea biletelor în faza următoare a competiției, în timp ce elevii lui Florin Nini, cu un succes, mai pot spera la un loc de lucky-loser.

CSM Galați vs. CS Rapid București (03:10, ora 19:00, FRB TV)

NOTĂ: În acest weekend s-au jucat doar cinci din cele șase turnee. Prin urmare, ultimele două echipe calificate le vom afla abia după ce se joacă grupa B, care le are în componență pe SCM U Craiova, CSM Constanța și ABC Laguna București.

*foto: csmploiesti.ro

4 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Hmm
    La rece, Clujul are sanse, dar destul de mici... daca Steaua nu bate azi, vor ramane pe doi, iar de-acolo e greu...
    Logic ar fi ca una din cele 2 lucky looser sa vina din grupa Craiova, Constanta, Laguna, unde este de asteptat sa fie scoruri mari.
    Iar a doua, eu cred ca va veni din grupa Voluntari, Mures, Ciuc, unde nu-i vad pe Voluntari sa se omoare sa faca scor cu Ciuc... Plus ca daca noi ne tinem bine cu Timisoara si pierdem la diferenta de o posesie doar, vom fi in fata.

    cu 1 an în urmă (03.10.2022)
    • BC CSU Sibiu undercut:

      Steaua
      si fara recent anuntatele turbulente din staff nu avea sanse in fata lui Dinamo, dar daca se adevereste, zarurile sunt aruncate.
      Noi suntem la mana noastra in principiu(neluand in calcul grupa B), ne permitem o infrangere la -3 ca sa-i scoatem pe U.

      cu 1 an în urmă (03.10.2022)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Sincer
    U-BT are șansa porcului de Crăciun.
    Tg. Mureș și Voluntari sunt calificate 100% indiferent de rezultat. Apoi șansa cea mai mare o are echipa de pe locul 2 din grupa care nu s-a jucat, avînd avantajul cunoașterii rezultatelor. Șansa a treia o are Sibiul în cazul unei înfrângeri.
    Nu vreau să devin vreun Ștucan, dar trebuie să recunoaștem că U nu s-a omorît cu firea în meciul cu Dinamo, de unde și un miros puternic de mozzartbet!!!

    cu 1 an în urmă (03.10.2022)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      E clar
      Crăciunul ăsta o să-l fac cu ștevie și păstîrnac. Porcul a fost salvat și va rămîne în viață. Parcă acum mai tare e damful de mozzartbet !

      cu 1 an în urmă (03.10.2022)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!