Stiri Cupa României Masculin

Cupa României: Avancronica grupei B (Constanța, Laguna, Craiova)

Cupa României: Avancronica grupei B (Constanța, Laguna, Craiova)

Ultimele meciuri din prima fază a Cupei României la baschet masculin au loc în perioada 28-30 decembrie cu ocazia turneului restant al grupei B. CSM Constanța, Laguna Sharks București și SCM U Craiova luptă pentru calificarea în Final 8.

CSM Constanța găzduiește această grupă, dobrogenii reprezentând echipa cu cea mai mare medie de puncte pe meci dintre cele implicate în acest turneu. Doar formațiile care au piedut câte un meci în LNBM, U-BT Cluj și CSM Oradea, au mai multe puncte pe meci decât CSM Constanța. La polul opus, nou-promovata Laguna Sharks București abia trece de 60 de puncte pe întâlnire.

Dobrogenii sunt în avantaj la nivel statistic și în privința recuperărilor, acolo unde SCM U Craiova stă cel mai modest dintre aceste trei, însă oltenii se revanșează la assist-uri și la procentajele aruncărilor bune de două, respectiv trei puncte, capitole la care au loc în primele opt echipe din campionat.

Laguna și CSM Constanța s-au întâlnit deja în acest sezon, dobrogenii trecând clar pe teren propriu cu 88 la 51 în Conferința B a Ligii Naționale. SCM U Craiova o să fie la primele partide în sezonul 2022/2023 împotriva unor adversari repartizați în cealaltă conferință.

Oltenii sosesc la malul Mării Negre după un meci pe terenul lui U-BT Cluj în Liga Națională, având 49 de ore între meciul cu campioana României și primul din grupa B a Cupei României. Constanța și Laguna au evoluat ultima dată pe 23 decembrie, „rechinii” având atunci parte de prelungiri în victoria contra lui Dinamo.

Șase echipe sunt calificate în Final 8, pe lângă acestea urmând să prindă un loc la turneul final și câștigătoarea grupei B, respectiv al doilea lucky loser. CSM Târgu Mureș este cu +18 coșaveraj, fiind, în acest moment, în cea mai bună postură dintre echipele care au terminat grupele pe poziția secundă.

Programul turneului de la Constanța:

Miercuri, 28 decembrie – Laguna Sharks vs. CSM Constanța - ora 17.00, FRB TV

Joi, 29 decembrie – SCM U Craiova vs. Laguna Sharks - ora 17.00, FRB TV

Vineri, 30 decembrie – CSM Constanța vs. SCM U Craiova - ora 17.00, Digisport 2, Prima Sport 3, FRB TV

*foto: Facebook CSM Constanța Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!