Stiri Cupa României Masculin

Cupa României: Avancronica grupei C (Târgu Mureș, Focșani, Galați)

Cupa României: Avancronica grupei C (Târgu Mureș, Focșani, Galați)

În perioada 15-17 septembrie, Sala Sporturilor din Târgu Mureș va fi gazda unui turneu de calificare la Final 8-ul Cupei României. CSM Târgu Mureș primește vizita lui CSM Focșani și CSM Galați, având ca obiectiv două victorii în fața propriilor suporteri.

Iată care este programul celor trei meciuri din weekend:

  • Vineri, 15 septembrie, ora 19:00 CSM Focșani vs. CSM Târgu Mureș
  • Sâmbătă, 16 septembrie, ora 19:00 CSM Galați vs. CSM Focșani
  • Duminică, 17 septembrie, ora 19:00 CSM Târgu Mureș vs. CSM Galați

Prima clasată din această grupă se va califica la Final 8-ul Cupei României iar, în cazul unui coșaveraj bun, și formația de pe locul secund are șanse la accederea la turneul final.

În următoarea parte a acestui articol, vom arunca o privire asupra modului cum se prezintă cele trei grupări.

CSM Târgu Mureș

Aflată în al doilea sezon după revenirea pe prima scenă a baschetului românesc, formația antrenată de George Trif își dorește, cu siguranță, să aibă o stagiune mai bună decât precedenta. Un prim pas în această direcție poate fi calificarea la Final 8-ul Cupei României.

În această vară, mureșenii au mizat pe continuitate, atât la nivelul băncii tehnice, cât și la nivelul lotului, păstrându-i pe Szabolcs Santa, Alin Borșa, Tamas Boloni, David Engi Rosenfeld, Botond Solyom, Vlad Nistor, Cristian Mureșan, Botond Szilveszter, Răducu Blaga, Goran Martinic, Jakob Lowrance, Goran Gajovic și Jonathan Person.

De asemenea, alb-albaștrii i-au transferat pe Radu Paliciuc și pe Mladen Jeremic și s-au despărțit de Vladislava Solopa, care a ajuns la CS Vâlcea 1924.

În presezon, CSM Târgu Mureș a obținut următoarele rezultate: 82-83 vs. SCM Timișoara, 77-80 vs. SCM Timișoara, 71-78 vs. CSM Târgu Jiu, 87-79 vs. CS Vâlcea 1924, 70-71 vs. BC CSU Sibiu și 69-65 vs. SCM U Craiova.

Așadar două victorii și patru înfrângeri pentru trupa ardeleană, însă două eșecuri au fost la un singur punct, unul la trei puncte și altul la șapte puncte.

CSM Focșani

După ce s-a salvat de la retrogradare în stagiunea 2022-2023, CSM Focșani a efectuat șase transferuri, aducând sub comanda lui Mihai Petruț trei jucători străini, Sherwood Brown, care a mai jucat în România, Rijad Avdic și Terry Nolan Jr., și trei baschetbaliști autohtoni, Alexandru Coconea, Dragoș Axinte și Lucian Țîbîrnă.

În plus, vrăncenii au păstrat următorul nucleu: Cătălin Petrișor, Ionuț Berceanu, Pavle Reljic și Konstantin Anikiienko. Acestora li se vor adăuga tinerii Mihăiță Cucu, Mihai Ștefan, Giani Chirilă și Mihnea Nicula.

CSM Focșani a disputat trei amicale și le-a pierdut pe toate: 52-56 vs. CSM Corona Brașov, 80-85 vs. SCM Timișoara și 56-73 vs. CSM Petrolul Ploiești.

CSM Galați

A treia formație care va juca la Târgu Mureș este CSM Galați. Elevii lui Florin Nini au disputat un singur amical în acest presezon, fiind învinși cu scorul de 94 la 76 de CSM Petrolul Ploiești, în cadrul unui turneu organizat în Sala Olimpia.

Dunărenii i-au păstrat în lot pe Andrei Calenic, Marius Ciotlăuș și David Stan și i-au transferat pe Sebastian Ionescu, Jordan Swopshire, Marlon Ruffin, Gheorghe Rebeja, Guga Patashuri, Shakem Johnson și Jan Razevsek.

Swopshire a sosit la trupa din Galați chiar de la CSM Focșani, astfel că americanul va avea șansa de a juca împotriva fostei sale echipe.

Pe baza loturilor și a rezultatelor din presezon, putem afirma că CSM Târgu Mureș este favorita acestui turneu, mai ales că joacă pe teren propriu. În același timp, informațiile puține pe care le avem despre CSM Focșani și CSM Galați fac destul de dificilă formarea unei imagini cu privire la starea acestor grupări.

*foto: Facebook – CSM Târgu Mureș - Marosvásárhelyi VSK

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM Focșani Lex 8 :

    oribil
    mare pacat ca unele echipe nu trateaza serios aceasta competitie. bravo mures, in ciuda tuturor problemelor

    cu 6 luni în urmă (05.10.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!