Stiri Cupa României Masculin

Cupa României: Avancronica grupei E (Brașov, Voluntari, Laguna)

Cupa României: Avancronica grupei E (Brașov, Voluntari, Laguna)

O singură zi ne desparte de startul oficial în sezonul 2023/2024, primul tur din Cupa României fiind punctul care deschide stagiunea. Din grupa E fac parte CSM Corona Brașov, Laguna Sharks București, respectiv câștigătoarea competiției din 2021 și 2022, CSO Voluntari.

Grupa de la Brașov pune față în față trei echipe aflate în faze diferite ale existenței lor. Corona participă în premieră în Cupa României, Laguna vine după un sezon în care s-a salvat in extremis de la retrogradare, iar Voluntari este echipa care în ultimii trei ani a cucerit de două ori trofeul Cupei României.

CSM Corona Brașov

Nou-promovată la capătul unui sezon perfect în Liga 1, CSM Corona Brașov va avea parte în premieră, la nivel oficial, de adversari din LNBM. Formația de sub Tâmpa a ales un mix între continuitate și nume noi în rândul jucătorilor, dar și pe banca tehnică. Ionuț Bâscoveanu îl va avea ca antrenor secund pe Eugen Ilie și din lotul cu care s-a promovat au rămas Andrei Oinaru, Armin Cane, Ousmane Barro, David Neacșu, Sebastian Costeiu și Victor Petrescu.

Brașovenii au adus câțiva autohtoni noi, respectiv pe Andrei Petică, Georges Darwiche, Andrei Gheorghe, Vlad Georgescu și Victor Georgescu. În plus, numărul străinilor a crescut și s-au alăturat galben-albaștrilor CJ Williams, Quatarrius Wilson, Juwan Gray și Brandon Anderson.

Perioada de pregătire a adus următoarele rezultate: 92-72 vs. CSM Constanța, 73-80 vs. Rapid București, 56-52 vs. CSM Focșani, 69-76 vs. FC Argeș, 77-70 vs. Spartak Pleven.

CSO Voluntari

Fosta deținătoare a trofeului a trecut prin schimbări masive în această vară după o stagiune în care a prins meciuri în preliminariile BCL și în grupele FIBA Europe Cup, iar în campionat a încheiat pe locul 5. Ilfovenii au ales să continue cu Ainars Bagatskis pe banca tehnică, iar în rândul jucătorilor au rămas patru autohtoni: Lucas Tohătan, David Vida, Ionuț Voicu și Robert Dan.

Schimbările au venit în rândul străinilor, unde CSO Voluntari va miza pe nume noi. S-au alăturat echipei Keyshawn Feazell, Trevon Allen, JT Shumate și Rashard Odomes, iar printre transferuri s-a numărat și Marreon Jackson, dar ilfovenii s-au despărțit de acesta recent după ce a suferit o accidentare. Drept autohtoni vor evoluat Titus Nicoară, Laszlo Polyak, Alex Olah, Cristian Cotoară și Mihail Miseailo.

„Troublemakers” au jucat meciuri amicale atât în țară, cât și în Italia, rezultatele fiind acestea: 71-49 vs. Laguna Sharks, 96-74 vs. CSM Constanța, 76-86 vs. CSM Petrolul Ploiești, 87-86 vs. CSU Sibiu, 84-75 vs. VL Pesaro, 81-87 vs. Napoli Basket.

Laguna Sharks București

Rămasă în Liga Națională la finalul primului an petrecut la acest nivel, Laguna Sharks a schimbat formația în cazul jucătorilor străini în această vară. În lotul „rechinilor” au sosit Stefan Mitrovic, Thomas Smallwood, Trevor John și Sandro Antunovic.

În cazul autohtonilor s-a mizat pe continuitate, numele noi fiind doar Octavian Ilie și Costin Șerbănescu. Antrenorul Milan Minic se va putea baza în continuare pe Vasile Odagiu, Tiberiu Pușcașu, Matei Constantinescu, Călin Stoian și Radu Mihai David, în perioada de pregătire fiind folosiți mai mulți tineri.

Rezultatele din amicale au arătat astfel: 49-71 vs. CSO Voluntari, 64-68 vs. CSM Constanța, 58-97 vs. FC Argeș, 68-52 vs. CSM Petrolul Ploiești.

Programul turneului de la Brașov

Favorită certă pentru câștigarea grupei este CSO Voluntari având în vedere atât lotul de care dispune, cât și experiența în competiția pe care a câștigat-o în trecut. CSM Corona Brașov va lupta cel mai probabil pentru un coșaveraj suficient de bun încât să meargă în Final 8, iar Laguna Sharks pleacă cu ultima șansă în această grupă.

Toate meciurile din Sala Sporturilor „D.P. Colibași” vor fi în direct pe FRB TV, după următorul program:

  • Vineri, 15 septembrie, ora 19.00 – CSO Voluntari vs. CSM Corona Brașov
  • Sâmbătă, 16 septembrie, ora 20.30 Laguna Sharks București vs. CSO Voluntari
  • Duminică, 17 septembrie, ora 19.00 – CSM Corona Brașov vs. Laguna Sharks București

*foto: Facebook Corona Brașov

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!