Stiri Cupa României Masculin

Cupa României: Avancronica grupei E (Târgu Jiu, Timișoara, Sibiu)

Cupa României: Avancronica grupei E (Târgu Jiu, Timișoara, Sibiu)

La mijlocul acestei săptămâni au avut loc șapte partide din prima etapă a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Campionatul național ia acum o scurtă pauză, iar în weekend-ul prelungit se joacă 15 meciuri din Cupa României, la capătul cărora vom afla 6 participante la Final 8.

În această vară, Federația Română de Baschet, odată cu promovarea a două grupări în Liga Națională, a decis schimbarea formatului Cupei României. Așadar cele 18 trupe au fost împărțite în șase turnee a câte trei echipe, urmând ca fiecare să joace cu fiecare câte un singur meci. Câștigătoarele grupelor, alături de cele mai bune două locuri doi, se califică la Final 8-ul Cupei României.

Grupa E este alcătuită din CSM Târgu Jiu, SCM Timișoara, BC CSU Sibiu, formație ce va și găzdui turneul din 1-3 octombrie, în Sala „Octavian Șerban” din Mediaș. Cele trei adversare vor lupta după următorul program:

  • BC CSU Sibiu vs. CSM Târgu Jiu (Sâmbătă, 1 octombrie, ora 19:00, FRB TV)
  • CSM Târgu Jiu vs. SCM Timișoara (Duminică, 2 octombrie, ora 19:00, FRB TV)
  • SCM Timișoara vs. BC CSU Sibiu (Luni, 3 octombrie, ora 19:00, FRB TV)

În cele ce urmează, vom prezenta pe scurt fiecare echipă, axându-ne pe Regulamentul Specific care va fi aplicat în Cupa României. Din acest sezon, grupările sunt obligate să joace în permanență cu doi români pe teren, dintre care unul trebuie să fie U23.

CSM Târgu Jiu

Străini: Porter Troupe, Dylan Frye, Shamiel Stevenson, Tyler Creammer, Andriy Agafonov, Xavier Cannefax

Români (peste 23 de ani): Alexandru Berca, Camil Berculescu, Andrei Gheorghe

Români U23: Alexandru Bărăgan, Bogdan Penciu, Octavian Ilie, George Pavel

CSM Târgu Jiu a început cu stângul noua stagiune a Ligii Naționale, fiind învinsă pe teren propriu de SCM Timișoara. Claudiu Alionescu a declarat după meci că există anumiți jucători care au probleme cu greutatea, arătându-se pesimist în legătură cu situația echipei.

Chiar dacă sunt în lot baschetbaliști experimentați precum Troupe Agafonov sau Berculescu, gorjenii au șanse mici la victorie împotriva Timișoarei sau Sibiului.

SCM Timișoara

Străini: Nikola Gajic, Adam Mirkovic, Ilija Djokovic, Radoje Vujosevic, Eric McClellan, Igor Kesar

Români (peste 23 de ani): Laszlo Lazăr, Antonio Năsturescu, Alexandre-Christian Maticiuc, Edward Petrescu

Români U23: Robert Schipor, Cristian Mocrițchi, Roland Stanciu, Șerban Horga

SCM Timișoara este una dintre cele cinci formații românești angrenate în cupele europene, bănățenii jucând deja două partide în Alpe Adria Cup. De asemenea, elevii lui Dragan Petricevic au câștigat primul meci din campionat, unul în care au primit vizita lui CSM Focșani.

Galben-violeții au un lot omogen, păstrând o parte din jucătorii de anul trecut și adăugând baschetbaliști interesanți, principalul remarcat fiind Ilija Djokovic. Din punct de vedere al autohtonilor, există mai mulți baschetbaliști tineri, o parte dintre ei având ceva experiență în Liga Națională. SCM Timișoara va avea un duel dificil cu BC CSU Sibiu pentru obținerea primului loc în grupa E.

BC CSU Sibiu

Străini: Roberts Blumbergs, Mouhammed Barro, Dallas Walton, Dani Manchon, Vuk Djordjevic

Români (peste 23 de ani): Mirel Dragoste, Baris Ozkan, Basti Ionescu, Daniel Banciu

Români U23: Aurelian Gavriloaia, Bogdan Bădițașcu, Eduard Apostol, Vlad Georgescu

CSU Sibiu a depășit așteptările în prima etapă și a controlat meciul cu FC Argeș Basketball de pe teren propriu, datorită prestațiilor excelente ale lui Blumbergs și Manchon. De asemenea, Ionescu a reușit niște triple importante în actul decisiv, în timp ce Dragoste le-a transmis colegilor atitudinea potrivită.

Minusul trupei lui Miguel Angel Hoyo pare să fie la capitolul jucătorilor U23, acolo unde doar Gavriloaia are experiență în meciuri cu miză. Având în vedere Regulamentul Specific al Cupei României, rămâne de văzut cum se vor descurca sibienii în fața Timișoarei, o echipă ce pare mai omogenă și mai echilibrată în acest moment.

Cert este că lupta pentru primul loc și calificarea directă în Final 8-ul Cupei României se va da între CSU Sibiu și SCM Timișoara. Foarte important va fi numărul fanilor galben-albaștri care vor face deplasarea la Mediaș. În cazul în care aceștia se mobilizează și crează o atmosferă intensă luni, atunci sibienii vor avea impulsul de care au nevoie într-o confruntare cu Timișoara.

*foto: Răzvan Spechea/BC CSU Sibiu, Facebook - Leii din Banat, csmtargujiu.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii