Stiri Cupa României Masculin

Cupa României: Avancronica grupei F (Constanța, Sibiu, Râmnicu Vâlcea)

Cupa României: Avancronica grupei F (Constanța, Sibiu, Râmnicu Vâlcea)

Cupa României deschide sezonul 2023/2024 în baschetul românesc prin turul inaugural programat în perioada 15-17 septembrie. În grupa F se regăsesc CSM Constanța, CSU Sibiu și CS Vâlcea 1924.

Semifinalista ediției precedente, CSM Constanța, va beneficia de avantajul terenului propriu în încercarea obținerii unei noi calificări în Final 8. CSU Sibiu începe un sezon în care va lupta și pe plan european, pe lângă cel intern, iar CS Vâlcea se află în fața primei participări în Cupa României.

CSM Constanța

Schimbările din această vară, atât la nivelul băncii tehnice cât și în cazul lotului, fac din formația dobrogeană o echipă de urmărit pe plan intern. Dan Fleșeriu a revenit în Liga Națională și va conduce echipa de la malul Mării Negre în acest sezon, iar la nivel de jucători au ajuns la Constanța americanii Jorden Duffy, Cedric Henderson Jr., Bryan Griffin și Kyndahl Hill, iar Vytenis Cizauskas a continuat din echipa de anul trecut.

În privința autohtonilor, CSM Constanța se va baza pe nume noi cu experiență și în alte campionate, fiind vorba despre Rolland Torok și Dragoș Diculescu. Din lotul din campania precedentă au rămas Ștefan Gribinic, Mario Lazăr, Andrei Oprean, Vitalie Bălan, Naser Omer, Robert Cosmeanu și Adrian Rădulescu, acestora alăturându-se Șerban Jeles.

Dobrogenii au avut diverse probleme la nivelul lotului în perioada de pregătire și au obținut următoarele rezultate: 72-92 vs. CSM Corona Brașov, 74-96 vs. CSO Voluntari, 68-64 vs. Laguna Sharks București, 69-72 și 91-92 vs. Rapid București, 52-70 vs. Dinamo București, 89-87 vs. CSM Târgu Jiu.

CSU Sibiu  

Medaliata cu bronz în sezonul precedent din LNBM, CSU Sibiu, va avea un sezon diferit, noutatea reprezentând-o participarea în FIBA Europe Cup, pe lângă întrecerile interne. Continuarea înțelegerii cu Tomas Rinkevicius a fost dublată de patru transferuri, trei dintre cei ajunși în această vară la Sibiu având experiență în meciurile cu miză mai mare. În galben-albastru vor evolua Kyle Adnam, Pavlin Ivanov, Yordan Minchev și Nandor Kuti.

La nivelul străinilor au rămas Mo Pratt și Mouhamed Barro, iar în privința autohtonilor CSU Sibiu îi are, pe lângă Kuti, pe Rareș Uță, Mirel Dragoste, Aurelian Gavriloaia, Daniel Banciu și Bogdan Bădițașcu.

Galben-albaștrii s-au descurcat astfel în perioada de pregătire: 86-64 vs. CSM Târgu Jiu, 86-87 vs. CSO Voluntari, 71-70 vs. CSM Târgu Mureș, 76-81 vs. CS Vâlcea 1924.

CS Vâlcea 1924

Nou-promovată în LNBM, CS Vâlcea 1924 a continuat colaborarea cu Hristu Șapera și a fost activă pe piața transferurilor. Pe lângă câțiva juniori, formația din Zăvoi i-a adus pe Stephaun Branch, Wesley Harris, Peter Olisemeka, Isaiah Williams și Zoran Paunovic.

Radu Vîrnă, Vlad Solopa, Modibo Diaby, Andreas Blidaru și George Alexandru Vlad s-au alăturat lotului în care s-au regăsit deja Toni Rotaru, Nicolae Ciucă, Alexandru Burlacu și Christos Ciriperu. Vâlcenii au opțiuni și în cazul juniorilor: Gabriel Radu, Raul Hurdubelea, Dragoș Constantinescu, Adrian Șandor.

Rezultatele din amicale au fost: 95-98 vs. FC Argeș, 67-71 și 91-88 vs. CSM Târgu Jiu, 79-87 vs. CSM Târgu Mureș, 86-70 vs. SCM U Craiova, 81-76 vs. CSU Sibiu.

Programul turneului de la Constanța

Grupa aceasta ar putea aduce o luptă interesantă pentru calificare, experiența în astfel de cazuri fiind de partea sibienilor dacă ne raportăm la parcursul de anul trecut în dueluri decisive. CSM Constanța rămâne un semn de întrebare, având în vedere diversele absențe din lot pe parcursul perioadei de pregătire, în timp ce echipa din Râmnicu Vâlcea a arătat o poftă ofensivă în multiple meciuri amicale și cu siguranță va încerca să încurce socotelile.

Partidele vor fi în direct pe FRB TV, după următorul program:

  • Vineri, 15 septembrie, ora 19.00 – CSU Sibiu vs. CSM Constanța
  • Sâmbătă, 16 septembrie, ora 19.00 – CS Vâlcea 1924 vs. CSU Sibiu
  • Duminică, 17 septembrie, ora 19.00 – CSM Constanța vs. CS Vâlcea 1924

*foto: Facebook CSM Constanța

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!